בירה בפייסבוק? זה יעלה לכם במקום עבודה
הכינו את הפייסבוק שלכם לשנה החדשה - ייצוגי יותר, מלוטש יותר ואם לא, אז כבר עדיף שיהיה חסום. המדריך לנראות ברשת בזמן שמחפשים עבודה
אם אתם מחפשים עבודה, זה רק הגיוני שמדי פעם מגייס שקיבל מכם קורות חיים ינסה לחפש אתכם בפייסבוק לפני שיחליט אם להרים טלפון. מצויים בעיצומו של חיפוש עבודה? קחו בחשבון גם את הזירה הזו, וחשבו פעמיים על הפוסטים שאתם בוחרים לפרסם, וגם, על הנראות הכללית שלכם שם. כי רושם ראשוני, זה בדיוק זה.
כתבות נוספות בנושא בערוץ הקריירה:
גיבשנו עבורכם כמה טיפים שבעזרתם תוכלו להרשים את המגייסים גם דרך הפייסבוק:
לכו להצטלם
תמונת פרופיל ייצוגית ומחמיאה היא כזאת שדרכה יראו אתכם כפי שאתם, בלי רעשי רקע ועם יותר פוקוס על אזור הפנים. מאילו תמונות כדאי להימנע? תמונות בהן אתם מצולמים מרחוק, תמונות מטיולים עם כובע ומשקפי שמש וכדומה. מעבר לתמונת הפרופיל שלכם, כדאי לעבור מדי פעם על רשימת האלבומים שצברתם לעצמכם במהלך השנים, על תמונות בהן תויגתם ולעדכן מחדש את הרשאות הצפייה בהן.
הימנעו מפרסום סטטוסים מבישים
מסקר שערך אתר הקריירה CareerBuilder, בקרב 2,000 אנשי גיוס, עלה כי 39% מהחברות עושות שימוש ברשתות חברתיות כמו פייסבוק וטוויטר כדי לחשוף מידע על מועמדים. ומה הם לא אוהבים למצוא שם? תמונות חושפניות, שתיית אלכוהול ושימוש בסמים, לכלוכים על מקומות עבודה, הערות פוגעניות, גזעניות ו/או סקסיסטיות, ואיך לא, שגיאות כתיב ושקרים. בקיצור, כל מה שלא תרצו לחשוף בראיון עבודה.
הימנעו מהצהרות שנויות במחלוקת
לפחות בתקופת החיפוש, נסו להימנע ככל האפשר מהשארת תגובות לוחמניות על עמודי חברה שונים, או לכל הפחות, דאגו שזה לא יופיע לכם על הקיר. גם סטטוסים שנויים במחלוקת כדאי לשמור לשעה אחרת: רוצים לצאת בהצהרה שאינה פוליטקלי קורקט? סננו את קהל היעד והפיצו אותה לעיניהם של חברים בלבד.
הבליטו מקצועיות (זה המקום להשוויץ)
מעבר לדברים שלא כדאי לכתוב בפייסבוק בזמן שמחפשים עבודה, יש הרבה דברים שכדאי ומאוד מומלץ לעשות: לשתף ולחלוק בתכנים מקצועיים ומעשירים מתחום העיסוק שלכם, משהו שיראה שאתם באמת אוהבים את מה שאתם עושים - וגם מבינים בזה.
תנו למגייסים את הפרטים הנחוצים להם
כשנרשמתם לראשונה לפייסבוק, בוודאי עדכנתם את כל הפרטים הבסיסיים וכשהתבקשתם לספק מידע הנוגע לעבודה והשכלה לחצתם על Skip. עם תחילת חיפוש העבודה, זה הזמן להשקיע כמה דקות במידע שיעזור למגייסים להבין איפה למדתם, איפה עבדתם ואם אתם מועסקים כרגע. יש לכם פרופיל בלינקדאין? אין טעם לעבוד פעמיים – העבירו משם את המידע.
שמרו על זכות השתיקה (והחסימה)
יחד עם הדברים שנאמרו, הפייסבוק הוא למעשה זירה חברתית והמקום שבו אתם יכולים להחליט מה אתם רוצים לחלוק עם סביבתכם ולא פחות חשוב - מה לא. הפרופיל הווירטואלי עדיין יכול להיות המרחב הפרטי שלכם, אך לשם כך עליכם לחסום אותו היטב בפני זרים - פשוט בחרו ברמת חסימה שתותיר למתעניינים שבחוץ שם ותמונת פרופיל בלבד. את היתר, כבר תספרו להם בראיון.
הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs