מחנה עבודה מאחורי גדר: "כמו בגוואנטנמו"
מהגרים שמוחזקים במחנה בהונגריה ליד הגבול עם סרביה מקבלים פרוסת לחם וחתיכת עוף, טוענים לאי-קבלת סיוע רפואי ונאלצים לעבוד בזמן שהותם. "מתנהגים טוב יותר לבעלי חיים". בגרמניה ביקורת נגד מרקל: "איבדה שליטה". מאז ינואר: יותר מ-430 אלף מהגרים ופליטים חצו את הים התיכון
"אפילו לבעלי חיים מתנהגים טוב יותר ממה שמתנהגים כלפינו. זה כמו בכלא גוואנטנמו". אלה הטענות שמעלה מוסטפה, שברח מהלחימה בסוריה וחיפש חיים יותר טוב, אך הגיע למחנה רוסקה בהונגריה סמוך לגבול עם סרביה וגילה מצב אחר לחלוטין.
משבר המהגרים - כתבות נוספות:
אלפים צועדים לאוסטריה, הונגריה מאיימת במעצרים
זעם המהגרים: "די ללכלך את אירופה"
ביתם החדש: חלוקת הפליטים לפי מדינות
מוסטפה הוא אחד ממאות מהגרים ופליטים שניסו לחצות להונגריה ונעצרו במחנה. תופעת המהגרים רק גוברת ולפי נתוני הארגון הבינלאומי להגירה, יותר מ-430 אלף מהגרים ופליטים חצו את הים התיכון, מתוכם 2,750 מצאו את מותם או נעדרים בים. לפי הנתונים, 310 אלף הגיעו ליוון ו-121 אלף לאיטליה. בנוסף, כ-2,000 עשו את דרכם לספרד ו-100 מצאו את מקומם במלטה.
מוקדם יותר הודיע ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן כי החל מהשבוע הבא ייעצרו מבקשי מקלט שייכנסו בניגוד לחוק לגבולות מדינתו. כבר עכשיו עוצרת הונגריה מבקשי מקלט ושמה אותם במחנה רוסקה.
מוסטפה נפגע ברגלו בעת המסע להונגריה. לראייה הוא מראה שרגלו עטופה בשקית פלסטיק כחולה והוא טוען שכלל לא קיבל סיוע רפואי. מהגרים אחרים מראים כי גם בכל הנוגע למזון, לא מקבלים במחנה מספיק. "פרוסת לחם, חתיכת עוף קטנה ובקבוק מים קטן. זה כל מה שאנחנו מקבלים. זה לא מספיק אוכל בשביל ילד", אומר מוסטפה הסורי.
מחוץ למחנה תחת אבטחה הונגריה כבדה מעלים השוטרים מהגרים לאוטובוסים שיכניסו אותם לתוך המתחם שמגודר בגדר תיל בגובה ארבעה מטרים. השוטרים שמים על כל אחד מהנכנסים צמיד ורוד שעליו כתוב התאריך שבו נכנסו ושמם. אז מחלקים אותם לאוהלים, שלא מחזיקים מעמד במזג האוויר החורפי שפוקד את האזור בימים אלה ומבקשי המקלט חשופים לקור ולגשם.
ביקורת נגד מרקל: "איבדה שליטה"
"אנחנו צריכים שמיכות. קר מאוד באוהלים", מספר מוחמד שהגיע מאפגניסטן. "ברחנו מהטליבאן כדי להינצל ועכשיו מרעיבים אותנו כאן". מוחמד מספר כי אחיו היה חייל בצבא גרמניה ששירת באפגניסטן ושב חזרה לגרמניה והוא רוצה להצטרף אליו, אך ההונגרים עצרו אותו.
"חירות אנחנו רוצים", צועק יאסין שהגיע מעיראק יחד עם אשתו הצעירה שנמצאת בחודש השישי להריונה. "האוכל כאן לא טוב. איך אשתי תוכל לשרוד עם כל מעט אוכל", הוא שואל. "אף אחד לא מקשיב לנו כאן. המקום הזה הוא כמו גן חיות".
אלפי מבקשי מקלט החלו לצעוד היום מהונגריה לכיוון וינה בירת אוסטריה. המשטרה סגרה חלק מהכביש המהיר כדי לדאוג לביטחונם ולאפשר להם לצעוד בבטחה. אורבן שהודיע על תחילת המעצרים משבוע הבא טען שהמהגרים מסרבים לשתף פעולה עם הרשויות. בנוסף, הודיעה דנמרק כי לא תקלוט אף מבקש מקלט מתוך 160 אלף שנמצאים במדינות כמו הונגריה, יוון ואיטליה - אשר האיחוד האירופי רוצה לפזר במדינות הגוש.
גרמניה, שקלטה עד כה את הכמות הגדולה ביותר של הפליטים, דורשת כי מדינות האיחוד יסייעו בנטל ויקלטו יותר מהם. בינתיים, הקנצלרית אנגלה מרקל סופגת ביקורת מימין ומשמאל במדינתה על התנהלות ממשלתה במשבר הפליטים. מי שהפתיע היה סגן מפלגת הבת של מרקל, האנס פיטר פרידריך שהאשים כי גרמניה איבדה שליטה.
מרקל נתנה אישור לעשרות אלפי מבקשי מקלט להגיע לאוסטריה ומשם לגרמניה כדי להקל על הלחץ במדינות האיחוד. עם זאת, גם הציבור מתחיל לאבד את אמונו בקנצלרית. לפי סקר שנערך במדינה, שניים מכל שלושה גרמנים אומר כי הממשלה עושה עבודה רעה בטיפול במשבר.