שתף קטע נבחר
 

S&P: במקרה של אסון טבע, דירוג האשראי של ישראל בסכנה

דו"ח של חברת דירוג האשראי S&P מציין שורה של מדינות, רובן סביב האוקיאנוס השקט ובקריביים, וכן טורקיה, הנחשבות לפגיעות במיוחד. ישראל מוזכרת יחד עם ניו זילנד ואיטליה מבין הכלכלות המפותחות

דירוג האשראי של ישראל עשוי להיות בסכנת הורדה בשל פגיעה של אסון טבע במדינה, כך לפי דו"ח של S&P שהתפרסם בסוף השבוע. הדו"ח מציין שורה של מדינות שעלולות לספוג הורדת דירוג בעקבות אסון טבע, ורובן נמצאות סביב האוקיאנוס השקט, בקריביים, וכן טורקיה. הסוכנות מציינת ארבע מדינות - הריפובליקה הדומיניקנית, צ'ילה, בנגלדש ויפן - המועדות להורדת דירוג של שתי דרגות לפחות במקרה של פגיעה, ובסך הכל עשויה ההורדה לעמוד על שתיים וחצי דרגות לפחות.

 

מבין המדינות המפותחות, מוזכרות ישראל, איטליה וניו זילנד כבעלות פגיעות לאסון טבע. לפי הסוכנות, הסכנה העיקרית בפני ישראל היא רעידת אדמה - אסון הטבע המוגדר כבעל פוטנציאל הנזק הגדול ביותר - והדירוג שלה עלול לרדת בפחות מדרגה אחת. ב-CNBC, שפרסמה דיווח על הסקירה, מציינים כי במקרה של איטליה מדובר בהפתעה. 

 

השטפונות ביפן    (צילום: רויטרס)

השטפונות ביפן    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הדו"ח מתפרסם לאחר שאתמול (ו') נרשמו 25 נעדרים ו-100 אלף בני אדם איבדו את בתיהם בשל שטפונות ביפן. בסימולציה הראשונה אי פעם שערכה S&P מצאה הסוכנות כי יפן היא כאמור אחת מארבע המדינות בעלות סיכון הורדת דירוג של שני דירוגים לפחות, והיא חשופה במיוחד לפגיעת רעידות אדמה. ב-2012 נפגעה המדינה מרעידת אדמה קשה במיוחד ובעקבותיה צונאמי שפגע בה. לפי הסוכנות, אסון טבע מהסוג שניתן לראותו "אחת ל-250 שנה" עשוי לגרום ל"האטה משמעותית בכלכלת יפן והורדת הדירוג בשתי דרגות לפחות עם השלכות כלכליות ופיננסיות חמורות ביחס לשאר העולם".

 

השטפונות ביפן (צילום: Kyodo News via AP) (צילום: Kyodo News via AP)
השטפונות ביפן(צילום: Kyodo News via AP)

 

"אנו רואים פוטנציאל גדול במיוחד לנזק כלכלי ישיר ולחץ נוסף על דירוג האשראי של מדינות הממוקמות בסמוך או על שולי לוחות טקטוניים, כמו לדוגמה מדינות שלחופי האוקיינוס השקט (כמו צ'ילה, קוסטה ריקה, אקוודור, יפן, פנמה, פרו, הפיליפינים וטאייוואן), באזור הקריבי (הרפובליקה הדומיניקנית) ובשבר הצפון אנטולי (טורקיה)", נאמר בדו"ח של הסוכנות.

 

הסוכנות מסרה כי הממצאים שלה רלוונטיים במיוחד למדינות מתפתחות ומתעוררות. "מדינות אלו פגיעות במיוחד לאסונות טבע במונחים של עלות כלכלית ישירה ועקיפה, ומתוך כך נפגעת אמינות האשראי שלהם. בכלכלות אלו בדרך כלל יש כיסוי ביטוחי נמוך מאוד". לפי S&P, דרך אחת לרכך את השפעתם של אסונות אלו הוא להגדיל השקעות בביטוח. "במקרה של חמש רעידות האדמה הגדולות שכיסה הסקר, ההורדה בדירוג הייתה מסתכמת בדרגה אחת, אם 50% מהנזק היה מבוטח. זאת לעומת הורדה של שתי דרגות ללא ביטוח כלל".

 

10 המדינות החשופות ביותר להורדת דירוג בשל אסון טבע

 

1. הרפובליקה הדומיניקנית - הסכנה העיקרית: סופות טרופיות - הורדה של 2.5 דרגות

 

2. צ'ילה - רעידות אדמה - הורדה של 2.4 דרגות

 

3. בנגלדש - סופות טרופיות - הורדה של 2.2 דרגות

 

4. יפן - רעידות אדמה - הורדה של 2.1 דרגות

 

5. קוסטה ריקה - רעידות אדמה - הורדה של 1.8 דרגות

 

6. וייטנאם - סופות טרופיות - הורדה של 1.8 דרגות

 

7. פרו - רעידות אדמה - הורדה של 1.8 דרגות

 

8. תאילנד - שיטפונות - הורדה של 1.6 דרגות

 

9. טאייוואן - רעידות אדמה - הורדה של 1.3 דרגות

 

10. טורקיה - רעידות אדמה - הורדה של 1.3 דרגות

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים