מבשלים עם תמרים: 5 מתכונים
חגיגת תמרים: עם תרד, חציל ואפילו שוק ברווז עסיסי - קובי פרץ ("דוד ויוסף") מגיש ארוחה שלמה וחגיגית שכל כולה מחווה לפרי הכי מתוק בשכונה
חציל קלוי עם טחינה ותמר מג'הול
המצרכים:
4 חצילים
שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח, פלפל שחור
1 פלפל חריף, קצוצץ דק
מיץ מ-2 עגבניות
12 עלי נענע
20 גר' פיסטוק קצוצים
20 גר' אגוזי לוז קצוצים
20 גר' אגוזי מלך קצוצים
80 גר' גרגרי חומוס מבושלים
להגשה:
100 מ"ל טחינה גולמית
120 גר' גבינת טולום מפוררת
120 גר' תמרים קצוצים (מג'הול)
אופן ההכנה:
- שורפים את החציל על אש גלויה, מקלפים וחותכים לקובייה גדולה במשקל של כ-120 גר'. מזלפים מעל שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
- מעל החציל מפזרים בצורה אחידה את הפלפל החריף, את כל סוגי האגוזים, גרגרי החומוס ומי העגבניה.
- הגשה: יוצקים מעל החציל טחינה גולמית, ומפזרים חתיכות גבינה ועלי נענע טריים. מגישים.
סלט תמרים עם תרד טורקי וגבינת ריג'לה ברוטב ויניגרט
המצרכים:
לסלט:
1/2 ק"ג תרד טורקי, שטוף היטב וחתוך גס
200 גר' נענע, שטופה היטב ומופרדת לעלים
1 חסה אייסברג, שטופה היטב וחתוכה גס
200 גר' גבינת ריג'לה מפוררת
1 בצל סגול, חתוך לטבעות
1 פלפל חריף ירוק, חתוך לטבעות
200 גר' תמרים, חצויים לאורכם
לויניגרט:
200 מ"ל שמן זית
100 מ"ל לימון סחוט
50 גר' סוכר
מלח, פלפל שחור
להגשה:
200 גר' גבינת ברינז'ה, חתוכה לקוביות בגודל ס"מ
אופן ההכנה:
- מכינים את הסלט - בקערה גדולה מערבבים את הבצל הסגול, הפלפל החריף, התרד, החסה והתמרים. מוסיפים את עלי הנענע וגבינת הריג'לה, ומערבבים היטב.
- מכינים את הרוטב - בקערה נפרדת מערבבים שמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור.
- שופכים את הויניגרט על הסלט, מערבבים, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל גבינת ברינזה. מגישים.
טרטר שייטל עם תמרים לחים וצנוברים
המצרכים:
250 גר' שייטל קצוץ
1/2 בצל לבן, קצוץ דק
50 גר' תמרים לחים קצוצים
2 כפות כוסברה, קצוצה דק
2 כפות צנוברים קלויים קצוצים
1 כפית חרדל דיז'ון
4 כפיות חומץ בלסמי לבן
50 מ"ל שמן זית
1 לימון סחוט
לברוסקטות:
4 ברוסקטות מלחם לבן
שמן זית
1-2 שיני שום כתושות
להגשה:
1 לימון
אופן ההכנה:
- מכינים את הסלט - בקערה גדולה שמים את השייטל, הבצל, התמרים, הכוסברה והצנוברים. יוצקים מעל חרדל דיז'ון, חומץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס, ומערבבים היטב.
- מכינים את הברוסקטות - פורסים לחם לבן לפרוסות של כ-1 ס"מ, מורחים בשמן זית ושום, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-5 דקות.
- הגשה - מוציאים את הברוסקטות מהתנור, ומניחים מעל את הטרטר. סוחטים מעל את הלימון, ומגישים.
שוק טלה ברוטב תמרים צהובים וסילאן
המצרכים:
1/2 2 ק"ג שוק טלה
15 שיני שום
100 מ"ל שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב:
500 גר' תמרים צהובים מגולענים
250 גר' בצלי שאלוט, חתוכים לקוביות
150 גר' גזרים, חתוכים לקוביות
2 כפות תימין
8 כפות סילאן
2 לימונים
5 עלי דפנה
100 מ"ל מים
אופן ההכנה:
- מכינים את תערובת הירקות - מחממים מחבת עם שמן זית, וצורבים את הגזרים, הבצלים והתמרים במשך כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים את הסילאן ומערבבים היטב. יוצקים פנימה את המים, ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל על אש קטנה.
- מכינים את הבשר - מורחים את שוק הטלה בשמן זית, מלח ופלפל שחור. בעזרת סכין חדה יוצרים בשוק חורים, ומכניסים פנימה שיני שום שלמות.
- אופים את המנה - שופכים את תערובת הירקות מעל שוק הטלה, מפזרים מעל עלי דפנה ותימין, סוחטים לימונים ואת שאר הלימון מניחים בתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך שעתיים וחצי.
שוק ברווז צלוי עם ארטישוק ותמרים
המצרכים:
4 יחידות שוק ברווז
200 גר' תמר מג'הול
2 כפות טרגון
2 תפוזים
1/2 כפית חמשת התבלינים
100 מ"ל סויה מתוקה
1 כפית שאטה
500 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף
5 כפות שמן זית
500 מ"ל מים
אופן ההכנה:
- מחממים סיר עם שמן זית, וצורבים את שוקי הברווז עד להשחמה. מוסיפים טרגון, תפוזים, 1/2 כפית חמשת התבלינים, סויה מתוקה, שאטה, ארטישוק ירושלמי ואת התמרים.
- מבשלים את התערובת במשך 5 דקות, מוסיפים 500 מ"ל מים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה.
מוכרחים לסיים את הארוחה עם משהו מתוק? צפו במתכון הבא לעוגת תמרים קלה להכנה:
המתכונים באדיבות קובי פרץ, סו-שף במסעדת "דוד ויוסף"