שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, רויטרס

הונגריה מיישמת: הגבול נחסם, 60 נעצרו

ההנחיות המקשיחות שעליהן הודיעה הונגריה נגד מבקשי המקלט נכנסו לתוקף. הגבול מסרביה נחסם לחלוטין וכוחות משטרה עצרו פליטים סורים ואפגנים בגין חצייה לא חוקית. הונגריה הכריזה על מצב חירום. האיחוד האירופי עדיין לא סיכם על פתרון ל-120 אלף פליטים

הונגריה נלחמת במהגרים: גבול רוז'קה בין המדינה לסרביה נחסם היום (ג') לחלוטין ומבקשי המקלט נותרו מן העבר השני של הגדר במסגרת הניסיון ההונגרי להוריד את זרם הפליטים למדינה. מדובר ביישום ההנחיות שעליהן הודיע בשבוע שעבר ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן, שגם אמר כי מהגרים שינסו לחצות את הגבול ייעצרו וכך היה.

 

אין כניסה. תקועים בין סרביה להונגריה    (צילום: רויטרס)

אין כניסה. תקועים בין סרביה להונגריה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

משטרת הוגריה עצרו תשעה פליטים סורים ושבעה פליטים אפגנים בגין חצייה לא חוקית של הגבול עם סרביה. בהמשך נעצרו עוד 44 מהגרים. דוברת המשטרה אמרה כי החוצים ניסו לחתוך את גדר התיל כדי לחצות את הגבול, דבר המהווה עבירה פלילית במסגרת החוקים החדשים שנכנסו לתוקף הלילה בחצות.

 

מאות מהגרים המתינו לפנות בוקר במעבר הגבול בין הונגריה לסרביה בתקווה לחצות, אך ללא הואיל. חלקם בילו את הלילה באוהלים וחלקם ישנו על הכביש.

השער סגור. מעבר הגבול בין סרביה להונגריה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
השער סגור. מעבר הגבול בין סרביה להונגריה(צילום: EPA)

משטרת הונגריה עוצרת מהגרים שניסו לחצות את הגבול (צילום: EPA) (צילום: EPA)
משטרת הונגריה עוצרת מהגרים שניסו לחצות את הגבול(צילום: EPA)

ממשלת הונגריה הכריזה על מצב חירום בשני מחוזות סמוך לגבול עם סרביה בשל הנהירה ההמונית של המהגרים למדינה. הכרזה כזו תאפשר לממשלה ההונגרית לשנע את הצבא לאזור, בכפוף לאישור המהלך בפרלמנט ההונגרי שיצביע על כך בשבוע הבא.

 

באיחוד האירופי לא הושגו הסכמות לגבי חלוקת 120 אלף מהגרים בין מדינות שונות ביבשת לאחר דיון ארוך שנערך אתמול. השרים אמרו כי ינסו להגיע להסכם בפגישה נוספת ב-8 באוקטובר. "רוב המדינות החברות מוכנות להתקדם, אך לא כולן מוכנות לעטות פרצוף אמיץ", אמר הממונה על סוגיית המהגרים באיחוד האירופי.

 

השרים סיכמו על גיבוש רשימה של "מדינות בטוחות" שאזרחיהן לרוב לא יהיו זכאים למקלט, וציינו כי טורקיה לא תוגדר כמדינה בטוחה בשל הלחימה הנוכחית בכורדים.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
(צילום: getty images)

החלטה שכן הושגה הייתה שהחל מהחודש הבא יוכלו ספינות קומנדו של מדינות מהאיחוד האירופי לעצור סירות שחשודות כסירות של מבריחי מהגרים. התקבלה יום לאחר ש-34 בני אדם טבעו למוות מול חופי יוון. "המטרה היא לא מבקשי המקלט", אמרה שרת החוץ של האיחוד האירופי פדריקה מוגריני, "אלא במי שמנסה להרוויח כסף על גבם".

 

בינתיים, זרם הפליטים לגרמניה נמשך והמשטרה הגרמנית דיווחה כי 4,537 פליטים הגיעו אתמול ברכבת דרך הגבול עם אוסטריה. בכך עלה מספר הפליטים שהגיע למדינה מאז תחילת החודש ליותר מ-91 אלף בני אדם.

 

בגרמניה החלו להבין שהם אינם עומדים בשטף הפליטים המגיע מאוסטריה ואתמול הם סגרו את קווי הרכבת בין שתי המדינות והחזירו את בידוקי הגבולות. אף שהיום הסכימו בברלין להחזיר את תנועת הרכבות, הצהרת סגן הקנצלרית כי במדינה יקבלו עד סוף 2015 כמיליון פליטים, מבהירה שבתקופה הקרובה יאלצו נוסעים מאוסטריה להחתים בגבול דרכון.

 

באוסטריה ניסו ביממה האחרונה ליישר קו עם השכנה מצפון. בתחילה הם סגרו את הכביש המהיר דרכו אלפי מהגרים חוצים את הגבול למדינה, אך כעבור יום ופקקים אדירים חזרו בהם. לבסוף גם שם השתכנעו להפר את אמנת שנגן, המבטיחה מעבר חופשי בגבולות.


פורסם לראשונה 15/09/2015 10:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ילד סורי במעבר הגבול
צילום: רויטרס
מומלצים