יו"ר לאומי העיד בפרשת כרטיסי האשראי: "חששנו מפניקה, היינו מוכנים לשלם לסוחט"
דוד ברודט העיד במשפטם של שלושת הנאשמים בסחיטת הבנק, אחרי שאחד מהם השיג מידע רגיש על לקוחות רבים. בעדותו חשף כי הוחלט להיכנע לדרישות, מתוך מחשבה שהפצת המידע עלולה למוטט את הבנק
"זה האירוע הכי חמור שיכול לקרות לבנק. היינו מוכנים לשלם לסוחט". כך העיד היום (ד') יו"ר בנק לאומי דוד ברודט במשפטם של אלירן רוזנס וזיו דרין, ונאשם נוסף ששמו אסור בפרסום, שניסו לפני כשנה לסחוט את הבנק אחרי שהשיגו נתונים של כרטיסי אשראי "לאומי קארד" שהיו ברשותם.
בחודש אוקטובר 2014 נשלח מייל להנהלת הבנק מרוזנס, שעבד במשך חמש שנים כנציג בכיר בשירות הלקוחות של לאומי קארד. הוא טען בו כי העתיק בעת העסקתו קבצים רגישים של חברת האשראי ודרש, יחד עם שני עובדים נוספים לשעבר, שלושה מיליון שקלים תמורת אי-פרסום הקבצים או מכירתם באופן שיפגע באופן קריטי בחברת האשראי. את העדכון קיבל ברודט בעת שהותו בניו יורק. "זה יצר אצלי תחושה לא נעימה וכמה ימים אחר כך נפגשתי עם שי ניצן ועם גורמים נוספים", אמר ברודט. "פוטנציאל הנזק, אם ייוודע לציבור שיש סחיטה בבנק לאומי, עלול היה להוביל לכך שהציבור ימשוך חסכונותיו ותהיה פניקה ציבורית, זה עלול היה להוביל לאובדן האמון על הבנקאות בכללותה".
כדי להוכיח את כוונותיו רוזנס הציג הוכחות שיש ברשותו מידע על פיקדונות וחסכונות. "חששנו שהוא ימכור את זה למישהו אחר ולכן עירבנו את המשטרה ואת המפקח על הבנקים", העיד ברודט. "אם תהיה פאניקה, אנשים היו מושכים את הכסף יחד וזה הופך לאירוע של מדינת ישראל כולה. היינו בחרדה יום-יומית ברמה של אי שינה ודאגה כי האירוע התמשך. לקחנו גם צוות שיעזור במשא ומתן. הקדשנו שבועיים למשבר. זה האירוע החמור ביותר שאפשר לחשוב במונחים של בנק".
בבנק החליטו לנהל משא ומתן עם רוזנס ואף לתת לו סכום ראשוני של 50 אלף שקל (בסוף הועברו פחות). רוזנס הציג לברודט פוטנציאל לחשיפה של לקוחות רבים, ובבנק החלו לפעול גם להחלפת כל כרטיסי האשראי בעלות של מיליונים. מנהל הבנק החליף עשרות מיילים עם הסוחט, והוא הסביר לדירקטוריון ולגורמים המעורבים כי מדובר באירוע קיצוני שהפוטנציאל שלו הוא מיטוט הבנק.
עו"ד בועז קניג, פרקליטו של אלירן רוזנס, מסר בתגובה: "אין ספק שמדובר בהאשמות חמורות. זה כתב אישום שלא נתקלים בו כל יום. עם זאת אני סבור שגישת המדינה היא שהיא מנסה לנפח את התיק מעבר לכל פרופורציה. היה שם עובד פגוע שעזב את הבנק, לא מצא עצמו באזרחות. באיזה שלב ניסה לבצע סחיטה שמנקודת מבטו היא מעין ניסיון עזרה לסתימת אבטחה בבנק וניסיון לקבל סכום כסף קטן על מנת לשקם את חייו".