שתף קטע נבחר
 

המלצה מרופא: מהי תנוחת השינה הבריאה ביותר?

איזו תנוחה עוזרת למנוע קמטים? מה עדיף, לישון על צד ימין או שמאל? ומאיזו תנוחת שינה כדאי להימנע אם אתם נוחרים? בדקנו מהי תנוחת השינה המומלצת ביותר עבורכם

לכל אחד מאתנו יש את תנוחת השינה המועדפת עליו. מחקר שנעשה לאחרונה בארצות הברית מצא כי 63% מהאמריקאים מעדיפים לישון על הצד, 14% מעדיפים לישון על הגב ו-16% - על הבטן.

 

קיראו עוד בנושא:

המדריך המלא לתנוחות הנכונות: בשליחת SMS, בישיבה, בשינה ובעמידה

מחקר: מה תנוחת השינה אומרת על הזוגיות שלכם

 

מתברר כי תנוחת השינה היא לא רק עניין של נוחות, אלא בעלת השפעה גדולה על בריאותנו. סימפטומים כמו עייפות, הפרעות של דום נשימה, כאבי ראש, צרבות וכאבי גב יכולים להשתפר או להחמיר בעקבותיה.

 

אז מהי התנוחה הטובה ביותר עבורנו?

 

מקום ראשון: שינה על הגב

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הרופאים ממליצים על התנוחה הזו כעדיפה ביותר עבור אנשים בריאים, שאינם סובלים מבעיות מיוחדות. כל עוד המזרן מתאים, בעת השכיבה בתנוחה זו עמוד השדרה נמצא במנח הטבעי שלו. היא מסייעת לראש, לצוואר ולעמוד השדרה להישאר ישרים, ולא להתעקם במהלך הלילה.

 

אם אתם מהישנים על הגב, מומלץ לכם להשתמש בכרית נוחה, המתאימה לקימורי הצוואר. בנוסף, ישנם פיזיותרפיסטים הממליצים לשים כרית קטנה מתחת לברכיים, כדי להפחית את המתח על עמוד השדרה.

 

יתרון נוסף לתנוחה זו הוא במניעת קמטי פנים וסימנים על העור. כמו כן, ישנם נירולוגים הגורסים ששינה על הגב מסייעת במניעת תופעת רפלוקס החומצות. במצב של שינה על הגב, הראש מעט מורם, והקיבה יושבת מתחת לושט, כך שהמזון פחות נוטה "לעלות חזרה" אל הושט.

 

למי התנוחה אינה מתאימה? אם אתם נוחרים או סובלים מדום נשימה - עדיף שתמנעו ממנה.

 

 

מקום שני: שינה על הצד

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

זו תנוחת השינה המועדפת על ידי מרבית האוכלוסייה. רופאים ממליצים עליה כתנוחה העדיפה עבור אלה הסובלים מדום נשימה בלילה או הנוטים לנחירות, מכיוון שהיא מאפשרת שמירה על נתיבי אוויר פתוחים. תנוחה זו מומלצת גם עבור נשים בהריון והיא עדיפה גם עבור מי שסובלים מכאבי צוואר וגב, מכיוון שהיא מאריכה את עמוד השדרה, ובכך מקילה על כאבי גב. ההמלצה היא לכופף מעט את הברכיים כדי למנוע לחץ על הגב התחתון.

 

הפיזיותרפיסטים ממליצים להשתמש בשלוש כריות בתנוחה זו - לשינה אופטימלית: כרית אורגונומית דקה עבור הראש, כדי שלא יהיה כפוף; כרית קטנה מתחת למותן; וכרית שלישית בין הרגליים.

 

מסתבר כי קיימת חשיבות גם לצד עליו אנו ישנים. מחקרים מראים ששינה על צד שמאל מקילה על צרבת, בעוד ששינה על צד ימין מחמירה אותה. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון ששינה על צד שמאל עשויה להפעיל מעט מתח על האיברים הפנימיים, כמו הכבד, הריאות, והקיבה. בכל מקרה, לנשים בהריון מומלץ לישון על צד שמאל כדי לשפר את זרימת הדם.  

 

מקום שלישי: שינה על הבטן

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

שינה על הבטן היא אינה מומלצת, מכיוון שהיא לא תומכת בקימורים הטבעיים של עמוד השדרה בכלל והגב התחתון בפרט. היא עלולה לגרום לקימורי יתר, שבתורם עשויים ללחוץ על מפרקי חיבור ושרירים שונים ולגרום לכאב, קשיון ועוד. כמו כן, היא גורמת לצוואר להיות מסובב מה שלאורך זמן עלול ליצור מתח בשרירי הצוואר ולהסב כאבים באזור.

 

 

מקום רביעי: תנוחת העובר

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

תנוחת העובר, משמעותה שינה על הצד, כמו עובר, עם ברכיים כפופות מעלה. אמנם, תנוחה זו עשויה להיות נוחה לכמה רגעים, אך לאורך זמן היא עלולה לגרום לכאבי גב וצוואר, וליצירת מתח על מפרקי החיבור.

 

מה תנוחת השינה שלך אומרת עלייך? צפו:

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
כדי להתעורר נהדר, חשוב לשים לב לתנוחת השינה
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים