שתף קטע נבחר

זהירות, תוכנות זדוניות בנייד

אמיר כרמי מנהל טכנולוגיות בחברת ESET הסביר באולפן ynet איך מגיעות הודעות הכופר למכשיר וכיצד ניתן להמנע מהן

האם בקרוב תצטרכו לשלם כופר כדי להשתמש בפלאפון שלכם? אמיר כרמי מנהל טכנולוגיות בחברת ESET הסביר באולפן ynet שמקור התופעה הוא החלפת סיסמא הנעשית באמצעות אפליקציה זדונית.

צילום: ניצן דרור, אבי חי

צילום: ניצן דרור, אבי חי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"זו תופעה שהמקור שלה הוא מחשבים אישיים אבל מתרחשת גם בנייד. מדובר בהחלפת הסיסמא המפריעה לגישה למכשיר. זה קורה בעיקר באנדרואיד ויכול להגיע אלינו בכמה דרכים, התוכנה לא נמצאת בחנות האפליקציות הרשמית של גוגל, ומגיעה בעיקר מאתרי פורנו, ברגע שנכנסים לאתר דרך המכשיר מקבלים את האפליקציה", מסביר כרמי. "האפליקציה מותקנת על המכשיר. מוצגת הודעה מזוייפת של עדכון מערכת ההפעלה ואז האפליקציה נותנת לעצמה הרשאות מנהל על המכשיר. מאוד קשה להסיר אותה אחר כך מהמכשיר, היא מייד נועלת אותו, מחליפה את הקוד, ומציגה הודעת כופר. ההודעה היא כביכול מה-FBI שראה שהתקיימה פעילות בלתי חוקית במכשיר הטלפון בה תדרשו לשלם בהעברה בנקאית".

עברייני אינטרנט הם שמשתמשים בשיטה זו כדי לסחוט כסף מאנשים. במקרה הזה האירוניה היא שהקוד מוחלף בצורה רנדומלית ולא נשלח לתוקף. התוקף שולח הודעת כופר במה שכרמי מגדיר כשיטת מצליח – בתקווה שזה יעבוד, והמשתמש ישלם את הסכום. 

 

"אנחנו מנסים להלחם בתוכנות האלה", מציין כרמי.  "יש לנו אפליקציה בחנות של גוגל שמגינה על המכשיר מפני וירוסים מסוג זה ואנחנו רואים בכל פעם גל חדש של תוכנות כופר. אין לנו נתונים מדוייקים אבל  גילינו שיש אנשים שמשלמים את הכופר. צריך להזהר, להוריד אפליקציות ממקום בטוח כמו מהחנות הרשמית של גוגל, וחשוב גם להתקין על המכשיר תוכנת אנטי וירוס".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים