שתף קטע נבחר
 

שמים קצוץ: 4 מתכוני פאד תאי

עם פירות ים, עם רוטב צ'ילי חריף וחזה עוף ואפילו טבעוני: חשבתם שפאד תאי אפשר לאכול רק במסעדה? אז זהו שלא. רביעיית מתכוני פאד תאי ביתיים עם כל טוב

פאד תאי

 

המצרכים (ל-2 מנות): 

1/2 חבילת אטריות אורז באורך 5 ס"מ

4-5 כפות שמן

2 כפות שום

2 ביצים

 

לרוטב:

4 כפות רוטב סויה

6 כפות רוטב דגים (ניתן למצוא בחנויות אסייתיות)

2 כפות תמרינדי

2 כפות סוכר

 

לירקות:

1/2 כוס גזר, חתוך לגפרורים

1/2 כוס בצל ירוק, חתוך לרצועות באורך של כ-4 ס"מ

חופן כרוב לבן, חתוך לקוביות

 

לקישוט:

בוטנים מטוגנים גרוסים

נבטים

עלי כוסברה

1/2 ליים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. משרים את האטריות במים חמימים במשך כ-1/2 שעה (עד שהן חצי רכות) ומסננים.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד שהסוכר נמס.
  3. מחממים ווק גדול עם מעט שמן. מוסיפים את השום והביצים, ומטגנים. מוסיפים את האטריות והירקות, וממשיכים להקפיץ כדקה נוספת.
  4. יוצקים פנימה את הרוטב, ומקפיצים עד שכל הרוטב נספג באטריות. מקפיצים כדקה נוספת, ומעבירים לצלחת הגשה.
  5. מסדרים מעל את הבוטנים, הנבטים, הכוסברה והליים ומגישים. 

 

פאד תאי עם פירות ים (רום מיט)

 

המצרכים (ל-2 מנות):

1/2 חבילת אטריות אורז באורך ס"מ

2-3 כפות שמן

2 כפות שום כתוש

2 כפות צ'ילי אדום, קצוץ דק

 

לרוטב:

3 כפות סויה

3 כפות סויה בהירה

3 כפות רוטב צדפות

1 כף שמן שומשום

1 כף סוכר דקלים קצוץ

8 כפות ציר עוף

 

לפירות ים:

8 יחידות מולים

8 יחידות שרימפס קלוף (עד הזנב)

8 יחידות קלמרי, חתוך לרבעים

 

לירקות:

1/2 כוס בצלצלי שאלוט, חתוכים לרבעים

1/2 כוס בצל ירוק, חתוך לרצועות באורך של כ-4 ס"מ

2 יחידות באק-צ'וי, חתוך לחתיכות באורך של כ-4 ס"מ

מעט ג'ינג'ר, חתוך לגפרורים

 

לקישוט:

עלי כוסברה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. משרים את האטריות במים חמימים במשך כ-1/2 שעה (עד שהן חצי רכות) ומסננים.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד להמסת סוכר הדקלים.
  3. מחממים ווק גדול עם מעט שמן. מוסיפים את השום והצ'ילי. מוסיפים את המולים, ומקפיצים קלות עד שהם נפתחים. מוסיפים את שאר פירות הים, ומקפיצים קלות.
  4. מוסיפים את האטריות, הירקות והרוטב, ומקפיצים עד שהרוטב נספג באטריות.
  5. מעבירים את התערובת לכלי הגשה, מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים. מומלץ להגיש לצד אורז דביק.

   

פאד תאי "אייסן" חריף

 

המצרכים (ל-2 מנות):

1/2 חבילת אטריות אורז באורך 5 ס"מ

4-5 כפות שמן

250 גר' חזה עוף, מושרה בחלב קוקוס במשך 5 שעות

2 כפיות שום

2 ביצים

 

לרוטב:

3 כפות סויה

1 כף תמרינדי

2 כפות רוטב דגים

2 כפות רוטב צ'ילי חריף

1 כף שטוחה קטשופ

1 כף סוכר דקלים קצוץ

 

לירקות:

1/2 כוס גזר, חתוך לגפרורים

1/2 כוס בצל ירוק, חתוך לרצועות באורך של כ-4 ס"מ

1/2 כוס בצלצלי שאלוט, חתוכים לרבעים

1 באק-צ'וי, חתוך לחתיכות באורך של כ-4 ס"מ

חופן נבטים

 

לקישוט:

4 כפות בוטנים מטוגנים גרוסים

עלי כוסברה

1/2 ליים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. משרים את האטריות במים חמימים במשך כ-1/2 שעה (עד שהן חצי רכות) ומסננים.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, עד שסוכר הדקלים נמס.
  3. מחממים ווק עם מעט שמן. מוסיפים את נתחי העוף, ומקפיצים עד שהעוף מוכן. מוציאים לצלחת.
  4. מוסיפים שמן לווקו, ומחממים אותו קלות. מוסיפים את השום והביצים ומטגנים. מוסיפים את האטריות, הירקות והעוף ומקפיצים קלות כדקה.
  5. מוסיפים את הרוטב, ומקפיצים עד שהרוטב נספג בירקות. מקפיצים כדקה נוספת, ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את הבוטנים, הכוסברה והליים ומגישים.

 

פאד תאי טבעוני

 

המצרכים (ל-2 מנות): 

1/2 חבילת אטריות אורז באורך 10 ס"מ

4-5 כפות שמן

2 כפיות שום טרי כתוש

 

לרוטב:

1/2 כוס בצל לבן, קצוץ דק

8 כפות מחית פולי סויה

2 כפות סוכר

1 כפית פפריקה בשמן

1/2 כף מחית צ'ילי בשמן

2 כפות תמרינדי

3 כפות חומץ טבעי

 

לירקות:

1 כוס טופו, חתוך לקוביות

2 יחידות באק-צ'וי, חתוך לחתיכות באורך של כ-4 ס"מ

1/2 כוס בצלצלי שאלוט,חתוכים לרבעים

1/2 כוס בצל ירוק, חתוך לרצועות באורך של כ-4 ס"מ

1 כוס תרד תאילנדי

1/2 כוס נבטים

 

לקישוט:

בוטנים מטוגנים גרוסים

עלי כוסברה

1/2 ליים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. משרים את האטריות במים חמימים במשך כ-1/2 שעה (עד שהן חצי רכות) ומסננים.
  2. מערבבים את כל חומרי הרוטב עד להמסת הסוכר.
  3. מחממים ווק גדול עם שמן. מוסיפים את השום, הירקות והאטריות ומקפיצים קלות. מוסיפים את הרוטב, ומקפיצים עד שכל הרוטב נספג באטריות.
  4. מקפיצים כדקה נוספת, ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את הבוטנים הגרוסים, הכוסברה והליים ומגישים.

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המתכונים צולמו במסעדת טייגר לילי החדשה בשרונה מרקט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אלף גוונים של פאד תאי, טייגר לילי
צילום: ירון ברנר
מומלצים