שמים קצוץ: 4 מתכוני פאד תאי
עם פירות ים, עם רוטב צ'ילי חריף וחזה עוף ואפילו טבעוני: חשבתם שפאד תאי אפשר לאכול רק במסעדה? אז זהו שלא. רביעיית מתכוני פאד תאי ביתיים עם כל טוב
פאד תאי
המצרכים (ל-2 מנות):
1/2 חבילת אטריות אורז באורך 5 ס"מ
4-5 כפות שמן
2 כפות שום
2 ביצים
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה
6 כפות רוטב דגים (ניתן למצוא בחנויות אסייתיות)
2 כפות תמרינדי
2 כפות סוכר
לירקות:
1/2 כוס גזר, חתוך לגפרורים
1/2 כוס בצל ירוק, חתוך לרצועות באורך של כ-4 ס"מ
חופן כרוב לבן, חתוך לקוביות
לקישוט:
בוטנים מטוגנים גרוסים
נבטים
עלי כוסברה
1/2 ליים
אופן ההכנה:
- משרים את האטריות במים חמימים במשך כ-1/2 שעה (עד שהן חצי רכות) ומסננים.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד שהסוכר נמס.
- מחממים ווק גדול עם מעט שמן. מוסיפים את השום והביצים, ומטגנים. מוסיפים את האטריות והירקות, וממשיכים להקפיץ כדקה נוספת.
- יוצקים פנימה את הרוטב, ומקפיצים עד שכל הרוטב נספג באטריות. מקפיצים כדקה נוספת, ומעבירים לצלחת הגשה.
- מסדרים מעל את הבוטנים, הנבטים, הכוסברה והליים ומגישים.
פאד תאי עם פירות ים (רום מיט)
המצרכים (ל-2 מנות):
1/2 חבילת אטריות אורז באורך ס"מ
2-3 כפות שמן
2 כפות שום כתוש
2 כפות צ'ילי אדום, קצוץ דק
לרוטב:
3 כפות סויה
3 כפות סויה בהירה
3 כפות רוטב צדפות
1 כף שמן שומשום
1 כף סוכר דקלים קצוץ
8 כפות ציר עוף
לפירות ים:
8 יחידות מולים
8 יחידות שרימפס קלוף (עד הזנב)
8 יחידות קלמרי, חתוך לרבעים
לירקות:
1/2 כוס בצלצלי שאלוט, חתוכים לרבעים
1/2 כוס בצל ירוק, חתוך לרצועות באורך של כ-4 ס"מ
2 יחידות באק-צ'וי, חתוך לחתיכות באורך של כ-4 ס"מ
מעט ג'ינג'ר, חתוך לגפרורים
לקישוט:
עלי כוסברה
אופן ההכנה:
- משרים את האטריות במים חמימים במשך כ-1/2 שעה (עד שהן חצי רכות) ומסננים.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד להמסת סוכר הדקלים.
- מחממים ווק גדול עם מעט שמן. מוסיפים את השום והצ'ילי. מוסיפים את המולים, ומקפיצים קלות עד שהם נפתחים. מוסיפים את שאר פירות הים, ומקפיצים קלות.
- מוסיפים את האטריות, הירקות והרוטב, ומקפיצים עד שהרוטב נספג באטריות.
- מעבירים את התערובת לכלי הגשה, מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים. מומלץ להגיש לצד אורז דביק.
פאד תאי "אייסן" חריף
המצרכים (ל-2 מנות):
1/2 חבילת אטריות אורז באורך 5 ס"מ
4-5 כפות שמן
250 גר' חזה עוף, מושרה בחלב קוקוס במשך 5 שעות
2 כפיות שום
2 ביצים
לרוטב:
3 כפות סויה
1 כף תמרינדי
2 כפות רוטב דגים
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
1 כף שטוחה קטשופ
1 כף סוכר דקלים קצוץ
לירקות:
1/2 כוס גזר, חתוך לגפרורים
1/2 כוס בצל ירוק, חתוך לרצועות באורך של כ-4 ס"מ
1/2 כוס בצלצלי שאלוט, חתוכים לרבעים
1 באק-צ'וי, חתוך לחתיכות באורך של כ-4 ס"מ
חופן נבטים
לקישוט:
4 כפות בוטנים מטוגנים גרוסים
עלי כוסברה
1/2 ליים
אופן ההכנה:
- משרים את האטריות במים חמימים במשך כ-1/2 שעה (עד שהן חצי רכות) ומסננים.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, עד שסוכר הדקלים נמס.
- מחממים ווק עם מעט שמן. מוסיפים את נתחי העוף, ומקפיצים עד שהעוף מוכן. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים שמן לווקו, ומחממים אותו קלות. מוסיפים את השום והביצים ומטגנים. מוסיפים את האטריות, הירקות והעוף ומקפיצים קלות כדקה.
- מוסיפים את הרוטב, ומקפיצים עד שהרוטב נספג בירקות. מקפיצים כדקה נוספת, ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את הבוטנים, הכוסברה והליים ומגישים.
פאד תאי טבעוני
המצרכים (ל-2 מנות):
1/2 חבילת אטריות אורז באורך 10 ס"מ
4-5 כפות שמן
2 כפיות שום טרי כתוש
לרוטב:
1/2 כוס בצל לבן, קצוץ דק
8 כפות מחית פולי סויה
2 כפות סוכר
1 כפית פפריקה בשמן
1/2 כף מחית צ'ילי בשמן
2 כפות תמרינדי
3 כפות חומץ טבעי
לירקות:
1 כוס טופו, חתוך לקוביות
2 יחידות באק-צ'וי, חתוך לחתיכות באורך של כ-4 ס"מ
1/2 כוס בצלצלי שאלוט,חתוכים לרבעים
1/2 כוס בצל ירוק, חתוך לרצועות באורך של כ-4 ס"מ
1 כוס תרד תאילנדי
1/2 כוס נבטים
לקישוט:
בוטנים מטוגנים גרוסים
עלי כוסברה
1/2 ליים
אופן ההכנה:
- משרים את האטריות במים חמימים במשך כ-1/2 שעה (עד שהן חצי רכות) ומסננים.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב עד להמסת הסוכר.
- מחממים ווק גדול עם שמן. מוסיפים את השום, הירקות והאטריות ומקפיצים קלות. מוסיפים את הרוטב, ומקפיצים עד שכל הרוטב נספג באטריות.
- מקפיצים כדקה נוספת, ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את הבוטנים הגרוסים, הכוסברה והליים ומגישים.