הריבית בארה"ב נותרה ללא שינוי
בתום ישיבה בת יומיים, חברי ועדת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב הכריעו כי הריבית תישאר ללא שינוי ברמה של 0.25%-0%. עם זאת, הפד צופה כי עד סוף השנה הריבית תעלה לרמה של 0.4%. הפעם האחרונה שהפד שינה את הריבית הייתה בדצמבר 2008
לאחר 9 שנים: הריבית האמריקנית תעלה?
דריכות בעולם: האם הריבית בארה"ב תעלה
ההחלטה התקבלה בתום ישיבה בת יומיים במטה הפדרל ריזרב בוושינגטון, ברוב של 9 חברים מול 1. מי שהתנגד להחלטה היה ג'פרי לאקר (Jeffrey M. Lacker) שתמך בהעלאת ריבית של 0.25%.
ההערכות הן כי השיקול המכריע עבור חברי הפד היה אי הוודאות והתנודתיות בשווקים הגלובליים בשבועות האחרונים. עם זאת, אחד הנתונים המעניינים בהכרזה הוא תחזית הריבית ארוכת הטווח של הפד - שירדה בהודעה הנוכחית. מדובר בנתון הממחיש כי קובעי המדיניות בפד לא מאמינים בחוסן ארוך הטווח של השוק ויכולתו להתמודד עם רמות ריבית גבוהות.
הפד "נגע" בריבית בפעם האחרונה בהחלטה של דצמבר 2008 – אז הוריד הבנק המרכזי את הריבית מרמה של 1% לרמה של 0.25%-0% - הרמה האפסית שמלווה אותנו כמעט 7 שנים. ההורדה של דצמבר 2008 היתה הפעם השביעית באותה שנה שהפד הוריד את הריבית, בתגובה למשבר הפיננסי. הפעם האחרונה שבה ביצע הפד העלאת ריבית היתה בישיבה של יוני 2006 – אז הוחלט להעלות את הריבית מ-5% ל-5.25%.
האפשרות להעלאת ריבית עוררה בשבועות האחרונים דיון סוער בקרב כלכלנים, משקיעים ופרשנים ותגרור, אם וכאשר תעלה בחודשים הקרובים, תגובות בשווקים הפיננסים שיורגשו הרחק מגבולות ארה"ב. חברי הפד יודעים שהמשמעות העיקרית של העלאת הריבית היא שהחלטה כזאת מסמנת עלייה על נתיב של העלאות ריבית שימשך לאורך פרק זמן ארוך.