שתף קטע נבחר

צילום: AP, רויטרס

הונגריה: "קרואטיה דוחפת אלינו מהגרים"

בודפשט חסמה את גבול סרביה, שינתה את נתיב ההגירה למערב אירופה וגרמה לכאוס בקרואטיה. היא זועמת על הטיפול שלה במשבר: "איבדה שליטה". קרואטיה לא מתנצלת: "אף אחד לא יכריח אותנו להשאיר אותם"

 

"אנחנו לא יכולים להשאיר את המהגרים בקרואטיה, ואף אחד לא יכריח אותנו לעשות את זה". כך אמר אתמול (ה') ראש הממשלה זורן מילנוביץ', שארצו מתמודדת עם שטף של אלפי מהגרים אחרי שהונגריה חסמה את הדרך אליה מסרביה.

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

"המשאבים שלנו מוגבלים", אמר ראש ממשלת קרואטיה, ש-8,900 מהגרים נכנסו אליה אתמול. אחרי שהדרך מסרביה נחסמה מנסים אלפי המהגרים להגיע מקרואטיה להונגריה ולסלובניה, שתיהן חברות ב"אמנת שנגן", המאפשרת חופש תנועה בין המדינות החברות באמנה. בעיירה טוברניק, ליד גבול סרביה, נאבקו השוטרים בגל המהגרים שהסתננו למדינה.

עימותים בין מהגרים לשוטרים בקרואטיה ליד הגבול הסרבי (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
עימותים בין מהגרים לשוטרים בקרואטיה ליד הגבול הסרבי(צילום: gettyimages)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

השוטרים העלו לאוטובוסים נשים וילדים כדי לקחת אותם למרכזי קליטה בזאגרב. הגברים נאבקו בשוטרים בניסיון נואש לעלות לאוטובוס המלאים. ריאד, עיראקי מבגדד, אמר כי הוא נפרד מאשתו ומילדיו. "מרשים רק לנשים ולילדים לעלות לאוטובוסים. אשתי והילד שלי הלכו והשוטרים לא הרשו לי להצטרף", סיפר.

 

קבוצות של מהגרים פרצו את המחסומים המשטרתיים במסילות הרכבת ונמלטו לשדות הסמוכים. "רוצים לקחת אותנו למחנות, אבל אנחנו לא רוצים", אמר אחד המהגרים. נשיאת קרואטיה, קולינדה גרבר קיטרביץ', דרשה מהצבא להיות בכוננות גבוהה ומוכן לפעילות במידת הצורך כדי להגן על הגבול הסרבי.

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
  

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

בסלובניה, שאליה הגיעו בימים האחרונים אלפים מקרואטיה, עצרה המשטרה רכבת בתחנת דובובה בקרבת הגבול בין המדינות. על הרכבת היו כ-150 מהגרים. "נחזיר אותם לקרואטיה בהקדם האפשרי", אמרה המשטרה הסלובנית.

 

בהמשך הודיעה על עצירת תנועת הרכבות בקרבת הגבול עם קרואטיה, כדי למנוע הסתננות של מהגרים. הצלב האדום בסלובני מצפה שבימים הקרובים ייכנסו 5,000 מהגרים למדינה.

 

בהונגריה, שעצרה אתמול 200 מהגרים שהסתננו לדרום המדינה מקרואטיה, זועמים על הטיפול של השכנה במשבר וזימנו את השגריר הקרואטי לשיחת נזיפה. בעקבות זרם המהגרים הוכרז "מצב חירום" באזורים בדרום המדינה.

 

"קרואטיה איבדה שליטה על המשבר, הגישה שלה לא מקובלת", אמר שר החוץ פטר זיג'רטו. השר האשים את קרואטיה בכך שהיא "דוחפת" את המהגרים להונגריה ולסרביה במקום לקלוט אותם. ז'יגרטו אמר כי קרואטיה הוכיחה שהיא לא ראויה להצטרף בשנים הקרובות לרשימת המדינות שחברות באמנת שנגן.

 

אתמול מתח האיחוד האירופי ביקורת קשה על המדיניות ההונגרית, שאינה מוכנה לשתף פעולה עם ההוראות לגבי קליטת מהגרים והשתמשה בגז מדמיע ובזרנוקי מים כדי למנוע מעבר של מהגרים מסרביה. האלפים שתקועים בסרביה פונים כעת לקרואטיה, בתקווה שמשם יצליחו להגיע ולמערב אירופה.


פורסם לראשונה 17/09/2015 23:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
עימותים בגבול קרואטיה-סרביה
צילום: gettyimages
מומלצים