"כולם יודעים שחיימוב צריך להיות השוער הראשון בנבחרת"
רן בן שמעון בטוח שמדובר בשוער הטוב בארץ ("הוא נותן עונות מפלצתיות"), סאלח חסארמה מעיד על מקצוען ברמה גבוהה, והחברים בטוחים שרק חוסר מזל מנע ממנו להפוך לשוער הראשון במכבי ת"א. אחרי שנים נהדרות ופתיחת עונה מצוינת בקריית-שמונה, נשאלת השאלה: האם גוטמן לא רואה את מה שכולם רואים?
בגיל 29 גיא חיימוב הפך לאחד השוערים היציבים, הטובים והבכירים שיש בכדורגל הישראלי. עם זכייה בגביע המדינה, זימון קבוע לסגל הנבחרת ושורה של הצגות בפתיחת העונה, מי שעומד בין הקורות של עירוני קריית-שמונה הוא ללא ספק השוער הישראלי הטוב ביותר כיום. עם זאת, לא מעט שאלות עולות כשמזכירים את שמו: מדוע הוא לא מקבל צ'אנס מאלי גוטמן? מדוע לא הגיע ל"קבוצה גדולה"? ומה לא עבד במכבי ת"א? התשובות בהמשך.
את דרכו כשוער החל חיימוב בחלקת הנוער של מכבי ת"א ועלה לקבוצה הבוגרת כבר בגיל 17. אחרי שלא קיבל יותר מדי הזדמנויות הצהוב, הושאל חיימוב למספר מועדונים. תחילה היה שוער מחליף בהפועל כפ"ס, אך את ההזדמנות הראשונה קיבל רק בגיל 23, בהכח עמידר ר"ג, שם גם פרץ קדימה וצד את עיניו של בעלי קריית-שמונה, איזי שרצקי, שהתרשם מיכולתו במפגש בין הקבוצות ומיהר לצרף אותו בהשאלה.
"מכבי ת"א השאילה לנו את חיימוב ושלושה שחקנים נוספים תמורת 5,000 שקל בלבד, זה היה מגוחך", נזכר עמי גניש, מי ששימש כמאמן השוערים של חיימוב בהכח. "באמצע אותה עונה מכבי ת"א לחצה שניקח ממנה את תום אלמדון כדי שיצבור דקות, ואף הייתה מוכנה לשלם את כל השכר שלו, אבל גיא היה בתקופה טובה ופרץ".
גניש, כיום מאמן שוערים בהפועל רעננה, טוען כי הבחין בכישרון הגדול של השוער כבר באותן שנים: "מיד ראיתי שמדובר בבחור שאפתן ובמקצוען, שאוהב ללמוד ולהקשיב. גיא הוא איש של עבודה שלא מפחד משום דבר, ומעל הכל מאמין בעצמו".
כמו רבים בכדורגל הישראלי, גם גניש מאמין שאלי גוטמן מקפח את שוערה של קריית-שמונה: "אני מאוד גאה בגיא, אבל לצערי הוא לא מקבל את ההזדמנות שמגיעה לו בנבחרת. בחמש השנים האחרונות יש הרגשה שבכל הנוגע לנבחרת זה 'רק לא חיימוב'. אריאל הרוש ואופיר מרציאנו כבר קיבלו הזדמנויות, בעוד שגיא, אחרי עונת שיא בקפריסין ועונות גדולות בקריית-שמונה ראוי גם הוא לצ'אנס. מכחינת מספרים הוא סופג הכי פחות ובכל עונה מדפיס כרטיס".
חיימוב ורב"ש - סיפור אהבה
בקריית-שמונה חיימוב פרח והפך במהרה לשוער דומיננטי. המאמן אז, רן בן שמעון, האמין בו מהרגע הראשון ואילו שרצקי היה מעוניין לרכוש את כרטיסו לאחר עונה אחת בלבד, אלא שמכבי ת"א סירבה להתגמש והחזירה אותו לשורותיה. תחילה חיימוב קיבל צ'אנס במדים הצהובים, אך במהרה ירד לספסל. המרוויח היה שוב בן שמעון, שלקח את חיימוב איתו ליעד הבא בקריירת האימון שלו - א.א.ק לרנקה הקפריסאית.
"הפעם הראשונה שנפגשתי עם גיא הייתה כשאימנתי בנוער של מכבי ת"א. כבר אז הוא היה כישרון גדול, אבל הוא איבד את הדרך לאחר מכן", מספר בן שמעון. "כשהגעתי לקריית-שמונה, זכרתי את הכישרון של גיא והבאתי אותו. מהרגע הראשון הוא סומן כשוער נבחרת יחס עם דני עמוס. התחרות שהייתה בין שניהם בקריית-שמונה הרימה את האימונים לגבהים שאני לא זוכר. הם לא היו סופגים שער באימונים וזה היה מדהים. שניהם, לצד איתמר ניצן, הם השוערים הטובים בישראל לדעתי".
ההצלחה הנוכחית של חיימוב לא מפתיעה את מאמנה של מכבי פ"ת: "גיא עבר דרך ארוכה עד שהמטוטלת התייצבה. הוא נתן עונות מפלצתיות בלרנקה ובקריית-שמונה, ומעבר לכך הוא מאוד חיובי בחדר ההלבשה - ומגיע לו רק טוב. הפוטנציאל שלו אדיר ואין לי ספק שהוא עוד יגיע להישגים גדולים מאוד".
אחרי הקדנציה הראשונה בקריה, חיימוב כאמור עבר לקפריסין והתעלה על עצמו עוד יותר. כשוער לרנקה, הוא שמר על שער נקי בשמונה מחזורי הפתיחה של העונה ושבר שיא מקומי בכך שלא ספג במשך 739 הדקות הראשונות של הקמפיין. בתום העונה, שהוכתרה כהצלחה מסחררת מבחינה אישית, חיימוב חזר פעם נוספת לקריית-שמונה, כשהפעם שרצקי רכש את כרטיסו והחתים אותו לארבע שנים.
ההמשך ידוע. חיימוב המשיך להצטיין, ביסס את עצמו כאחד השחקנים החשובים והמוערכים בקריה, והעונה גם קיבל סוף סוף את סרט הקפטן. המאמן סאלח חסארמה מספר: "גיא הוא מקצוען מהרמות הגבוהות ביותר - זה אחד הדברים הבולטים אצלו. הוא עובד קשה מאוד, מגיע ראשון לכל אימון ויוצא אחרון, והוא בדרך הנכונה להמשיך להתקדם".
לטענת חסארמה, חיימוב עוד לא הראה את הטוב ביותר שלו: "אני חושב שתמיד יש לאן להתקדם. נראה שגיא נמצא כרגע בשיא ומציג יכולת מצויינת, אבל עדיין יש לו לאן לשאוף ולהתקדם - והוא אומר את זה בעצמו. הוא יכול להגיע לרמות הגבוהות ביותר".
באשר לסוגיית הנבחרת, למאמן קריית-שמונה יש דעה נחרצת: "גיא ראוי להיות השוער הראשון - כולם רואים את זה ויודעים באיזו יכולת הוא נמצא. אני בטוח במאה אחוז שברגע שהוא רק יקבל את הצ'אנס מגוטמן, הוא ייקח אותו בשתי ידיים ויוכיח את עצמו".
"אצל ג'ורדי גיא היה מקבל הזדמנות"
אם יש דבר אחד שחורה לחיימוב, הוא חוסר האמון מצד קבוצת נעוריו, מכבי ת"א, וההזדמנות שמעולם לא קיבל. בסביבתו של השוער טוענים שעם קצת יותר מזל, ובתזמון אחר, הכל היה נראה אחרת: "גיא היה במכבי בעונות שכולם לא הלך שם והלחץ היה אדיר. אם הוא היה במועדון בשנים של ג'ורדי קרויף, הוא היה מקבל את ההזדמנות".
חזי נחשוני, לשעבר מאמן הכושר במכבי ת"א ומי שאימן את חיימוב כשזה היה בן 13, מעיד: "הכרתי אותו עוד כששיחק בקבוצת נערים ג' של המועדון וכבר אז ראיתי שוער יוצא דופן ביכולות שלו. לקחתי אותו כפרויקט והבאתי אותו לאימונים לפני יתר השחקנים כדי לעבוד איתו לבד על קואורדינציה, כוח מתפרץ ועוד".
"תמיד אמרו על גיא שהוא מעל כולם, אבל משום מה הוא לא פרץ", ממשיך נחשוני. "רק ויקי פרץ הימר עליו ונתן לו צ'אנס כשאימן בהכח. משם הוא כבר לקח גבע
והפך לאחד השוערים שסופגים הכי מעט. בסה"כ מדובר בהצלחה גדולה".
מעבר לתצוגות המרשימות שלו על כר הדשא מדי שבוע והעונה בפרט - החל משלושת הפנדלים שהדף במשחק 'אלוף האלופים' מול מכבי ת"א', סדרת ההצלות בהפסד הביתי להפועל ב"ש והמשחק המרשים מול האלופה בליגה (1:1) - חיימוב נחשב לדמות דומיננטית מאוד גם בחדר ההלבשה של קריית-שמונה ולשחקן אהוב ע"י חבריו לקבוצה והצוות המקצועי. כמו כן, לחיימוב מערכת יחסים מיוחדת עם מאמן השוערים בקריה, פיני אברהם, והוא הפך לבין בית במשפחתו של האחרון.
חוזהו של השוער בקריית-שמונה מסתיים בתום העונה הבאה, אבל כפי שזה נראה כל הצדדים רוצים שהשוער יסיים את הקריירה במועדון.