שתף קטע נבחר

הטרנד החדש של ארה"ב: מיקרו-מלונות

בזמן שאצלנו משלמים מאות ולפעמים גם אלפי שקלים לחדרי מלון מפנק באילת או בתל אביב, טרנד עירוני חדש כובש את האמריקאים - חדרי מלון מזעריים במחירים שפויים. "זו דרישת הלקוחות בימינו", אומרים בבתי המלון, אבל אתם הייתם מוכנים פחות או יותר להתקלח בתוך האסלה?

ממלונות עצמאיים קטנים ועד השמות הגדולים בארצות הברית, טרנד חדש סוחף את תעשיית המלונאות: "מיקרו-מלונות", חדרי מלון קטנטנים. אמנם לא מדובר בקפסולות הכמעט לא שפויות שכבר היכרנו מהסינים, אבל כן בחדרי מלון בגודל של 4.5 עד 5 מ"ר המתיימרים לספק את כל השירותים שתזדקקו להם - ובקטן.

המקלחת כמעט בתוך האסלה ()
המקלחת כמעט בתוך האסלה

אז מאיפה הגיע טרנד החדרים המזעריים? יש לא מעט סיבות לפריצתו: בגלל המחיר השפוי ביחס לחדרי המלונות הגדולים, היכולת לדחוס יותר חדרים באותו שטח מלון, התחרות האינסופית עם הדירות להשכרה (בעיקר עם Airbnb), וההפתעה - השטחים הציבוריים במלונות שהולכים וגדלים על חשבון גודל החדרים, על מנת ליצור "סביבה חברתית" יותר, כזו שבה אורחי המלון יוכלו וירצו לתקשר ביניהם.

 

לדברי גריי שלי, ראש מחלקת לימודי המלונאות באוניברסיטת ג'ורג'טאון, המהלך ברור. "זה יישור קו עם הטרנד של 'לחיות כמו המקומיים'", הוא אומר. "המלון הופך לדירה קטנטנה, כמו הדירות הרבות שמוצעות היום להשכרה, ובילוי של מרבית הזמן בחללים הציבוריים ובאופן כללי מחוץ לחדר".

מיני-חדר. מתאים לכם? ()
מיני-חדר. מתאים לכם?

באופן לא מפתיע הטרנד החדש פרץ בעיקר בערים המחזיקות בבתי המלון המבוקשים ביותר - טוקיו וניו יורק. רשתות בתי המלון המציעות חדרים מזעריים בארצות הברית מציגות גם מגמת התרחבות למיאמי, סן פרנסיסקו ואפילו לוושינגטון הבירה.

"האורחים מקבלים תמורה נהדרת עבור סכום קטן של כסף ועיצוב חכם ומינימלי", אומרים בבתי המלון הקטנים. אבל גם הרשתות כאמור מיישרות קו עם אותו טרנד בדיוק. רשת Marriott הגדולה למשל, המחזיקה בתת-המותג Moxy מתעתדת לפתוח עשרה מלונות עם חדרים קטנים וזולים תחת אותו שם, בין היתר בניו אורלינס, שיקגו, סיאטל וסן דייגו.

 

ויקי פולוס, מנהלת המותג Moxy מבית Marriott אומרת שהמטרה לפנות למטיילים שבעיקר מחפשים נוחות ומחירים שפויים ופחות מלונות יוקרה מפנקים. "אלה הלקוחות של ימינו", היא אומרת, "שמחפשים תמורה טובה יותר לכסף שלהם ומוכנים להתפשר על יוקרה - אבל לא על סגנון". ואכן, רבים מחדרי המלון החדשים והקטנטנים מעוצבים ברמה גבוהה מאוד וחכמה.

השטחים הציבוריים גדלים על חשבון החדרים ()
השטחים הציבוריים גדלים על חשבון החדרים
 

ואיך החוויה מרגישה? תלוי את מי שואלים. לצד ביקורות חיוביות באתרי הזמנת בתי המלון, הבלוגרית דיאנה אדלמן שבילתה ב-Yotel בשדה התעופה גטוויק בלונדון, אמרה שכמעט בלתי אפשרי לפתוח מזוודה בחדר המלון. "בנוסף אתה מתקלח כמעט בתוך הכיור והאסלה", היא כתבה וסיכמה: "זה קטן, אבל אני מתכוונת למאוד קטן. לאנשים שלא אוהבים חללים קטנים, החדרים הללו יכולים להיות קלסטרופובים". ובכל זאת, הביקוש ההולך וגדל ל"מיקרו-מלונות" רק מראה שלמרות השטח המצומצם שלהם, אנשי התעשייה דווקא לא טועים והלקוחות של ימינו דווקא לא חוששים מהצטופפות בחדר קטן וחיסכון כספי גדול.

 

ובחזרה אלינו: מלונות שווים בת"א    (צילום: אסף מגל || עריכת וידאו: אסף קוזין)

ובחזרה אלינו: מלונות שווים בת"א    (צילום: אסף מגל || עריכת וידאו: אסף קוזין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים