השופט חשין נטמן: 'המשורר של עולם המשפט'
שופט העליון לשעבר מת בגיל 79 ממחלת הסרטן והלווייתו התקיימה בקיבוץ גבעת השלושה. הנשיא ריבלין ספד לו: "היית יהודי ללא פשרות ודמוקרט ללא פשרות". נתניהו: "מישה היה איש אשכולות עם לב גדול". בין האנשים שהגיעו לכבד את זכרו: אשר גרוניס, שי ניצן ויו"ר האופוזיציה הרצוג
בבית העלמין בקיבוץ גבעת השלושה הובא אחר הצהריים (א') למנוחות שופט העליון לשעבר מישאל חשין, שהלך אתמול לעולמו. נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין משתתף בהלוויה ויישא דברים לזכרו של חשין. להלוויה הגיעו בין השאר ראש הממשלה בנימין נתניהו, נשיא העליון לשעבר אשר גרוניס, יו"ר המחנה הציוני יצחק הרצוג, פרקליט המדינה שי ניצן וקודמו משה לדור.
הנשיא ריבלין ספד לו: "מישה היקר, אני נפרד מידיד וחבר, רב ומלומד, מורה ואיש אקדמיה מבריק, שופט רגיש וחריף, אמיץ ומקורי. היית המשורר של עולם המשפט הישראלי. לא שגרתי, פנטסטי, סבוך ופשוט גם יחד. עט השיפוט שלך נבע את אחד הקולות הייחודיים והצבעוניים ביותר שבהם זכה עולם המשפט בישראל. פסקי הדין שלך, היו מסע במרחבי הזמן והדמיון, בעומקי הספרות והמקורות, מצוירים תמיד בלשונך החדה והמושחזת.
"תחת גלימת השופט שלך מישה, שכנה נשמה של יהודי ללא פשרות ודמוקרט ללא פשרות. פסיקותיך נתנו ביטוי חד משמעי לזכותה וחובתה של מדינת ישראל, להגן על עצמה ועל אזרחיה, ובאותה נשימה בטאו את עומק מחויבותה לחיי אדם וזכויותיו. אתה מישה, ידעת לאחוז במורכבות הזו של המדינה היהודית והדמוקרטית, ללא פשרות וללא התנצלויות".
חשין, בן 79 במותו, התמודד בשנים האחרונות עם מחלת הסרטן. הוא נולד ב-1936 לד"ר שניאור זלמן חשין, אחד מחמשת השופטים הראשונים של בית המשפט העליון. מאז היה בין השאר מרצה למשפטים, כיהן כסגן פרקליט המדינה,
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה וכאמור שופט עליון.הוא לקח חלק בכתיבה של כ-5,000 פסקי דין והחלטותיו התפרשו על כל תחומי המשפט. חשין נחשב אמן הלשון העברית, שכתיבתו העשירה, הציורית והאישית הציגה את השופט כבשר ודם החי בתוך עמו.
ראש הממשלה נתניהו אמר בלוויה: "כולנו חשים בגודל האבדה של אחד מענקי המשפט שקמו לנו במדינת ישראל. אני זוכר את מישה מירושלים כצעיר טמפרמנטי נמרץ, חד ורודף צדק, וכולם יודעים היום שנעקר מאיתנו איש אשכולות עם שכל ישר ולב גדול. מישה הכיר הכרה עמוקה וטבעית בערך הפיקדון שנמסר לאביו, ונטל לידו את משפט המשפט והצדק. מישה תרם תרומה ייחודית למערכת המשפט שלנו. הטביע עליה חותם בל ימחק, משפטו ייזכר לדורות".
שופט העליון בדימוס מאיר שמגר ספד לחשין: "מישה היה בעינינו השופטים סמל ללחימה על משטר נאות, הוא עשה זאת כל השנים בנאמנות, בלי ויתור על עקרונות כדי להגן על המדינה והאמין בזכויות הדמוקרטית של המדינה שלנו".