ציון 00: ואלה הזוכים באליפות בית השימוש
ביפן "נוחיות" היא יותר מסתם מילה: אסלות נקיות ושירותים ציבוריים מרווחים שבהם אפשר גם להניק הפכו לדבר חשוב כל כך, עד שיש פרס ממשלתי לאסלות המבריקות ביותר. המטרה, לא תאמינו - העצמת נשים
עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של ynet
עוד חדשות בעולם :
- 13 מהגרים מתו ליד טורקיה, 26 טבעו ליד יוון
- מלחמה, שלום: היפנים נפרדים מהפציפיזם
- יותר שרות: מהפכה נשית בממשלת אוסטרליה
- טיגריס מישראל הרג מטפלת בגן בניו זילנד
הוועדה בדקה כ-400 מועמדויות לפי שקבעה 24 רשויות מקומיות וחברות שבהן בתי השימוש הם הטובים ביותר. הקריטריונים לקבלת הפרס היו בין היתר רמת הניקיון, הבטיחות, הנוחות, היצירתיות והיותו של התא בר קיימא.
בזוכים בתחרות אפשר למצוא בין השאר חברות שהקימו שירותים מאולתרים עבור ניצולי רעש האדמה והצונאמי שפקד את יפן ב-2011, נמל התעופה הנדה שזכה בזכות חדרי הנוחיות הנאים שלו והמארגנים של פסטיבל אמנות שהנושא המרכזי שלו היה תאי שירותים. אחרים קיבלו מחמאות על כך שעיצבו תאי שירותים לנשים באופן אטרקטיבי יותר, כולל הקצאת די מקום להנקה וקיצור תורי ההמתנה.
בתי שימוש ביפן צברו במרוצת השנים מעמד של יצירות אמנות של ממש, ותיירים זרים נפעמים לעתים קרובות ממחממי מושב האסלה, מהבידה ומכלים נוספים שמצפים להם בתוך תא הנוחיות.
ממשלת יפן מדגישה שפרס בתי השימוש הוא יותר מאשר תחרות יופי – זה פרס שנועד לחזק נשים. "חדרי נוחיות נעימים ישפרו את איכות החיים ויעודדו העצמה של נשים", אמרה הארוקו ארימורה, השרה האחראית על העצמת נשים, בטקס הענקת הפרס.
"בתי שימוש ציבוריים שבהם נשים מרגישות בטוחות הם סימן לבגרות ולעושר של החברה".
עם זאת, התחרות נתקלה בביקורת ברשתות החברתיות. "אני לא מאמין שהממשלה יצרה פרס לבתי שימוש. מה, תאי שירותים הם הסיבה לכך שנשים יפניות אינן זורחות?", כתב גולש אחד בטוויטר. אחר כתב: "הממשלה מחמיצה את הנקודה. היא צריכה לפעול יותר בנושאים כמו היעדר מתקנים לטיפול בילדים".