שתף קטע נבחר
 

ניו יורק טבעונית: לא לטבעונים בלבד

לידיעת הנוסעים: מסעדת ירקות שתתקשו להשיג בה מקום, סושי מרהיב וצבעוני שתתמכרו אליו, גלידות מפנקות בטעמים מלהיבים ואפילו מסעדת מישלן אחת – ניו יורק ממשיכה לעשות קסמים בסטייל טבעוני שמצליח לכבוש את כולם. אורי שביט השמינה מנחת וחזרה עם המלצות

המסע הטבעוני השני שלי לתפוח הגדול חידד את מה שהיה ברור כבר בביקור הראשון בעיר הידידותית ביותר לטבעונים בארצות הברית – ניו יורק כמו ניו יורק, עושה את הכל בסטייל הייחודי שלה, גם כשזה מגיע לקולינאריה שמבוססת רק על צמחים.

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
  

מגוון המסעדות הטבעוניות פשוט מסחרר, עד כדי כך שקשה ממש להחליט לאן ללכת, גם כשנשבעים לא לחזור לאף אחד מהמקומות בפעם השניה (כמעט שהצלחתי). אבל מה ששבה את ליבי הפעם במיוחד היה לא רק המבחר שממשיך להתרחב כל העת, אלא העובדה שאחרי שנים של פניה לקהל הטבעוני-צמחוני-בריאותני, מקומות חדשים (וגם וותיקים יותר) מביאים איתם משב רוח עכשווי, יצירתי, מזמין וטעים, שגורם לקהל סועדים רחב בהרבה לנהור אליהם בהמוניו. כלומר, אנשים שאוהבים לצאת, ליהנות ולאכול טוב – בלי שום קשר לאיך שהם מנהלים את המטבח הביתי שלהם.


מבחינת הנגישות למנות טבעוניות, תל אביב השאירה את ניו יורק מאחור – עובדה, עדיין אין כאן תפריטים טבעוניים בכל בית קפה כמו אצלנו. אבל מבחינה קולינארית יש כאן שפע שאין לו תחרות, ממזללות מעוצבות ושיקיות ועד מסעדות מישלן שמציעות תפריט ירקות עילי. 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
וזה בלי שנכנסים למגוון המוצרים המצוינים שעל המדפים (בעיקר ברשתות כמו whole foods) – חפשו למשל את גבינות השקדים הנהדרות של Kite's Hill ולא תצטערו. כל אלה כובשים את לב הפודי'ס העדכניים, שמחפשים טעמים חדשים, יצירתיות ועניין; את אלה שחרטו על דגלם את עקרונות התזונה העונתית והמקומית, שדוגלת בקיצור הדרך שעושים חומרי הגלם הטריים מהשדה לצלחת; לצד אלה שבוחרים להפחית צריכת בשר וחלב ובאופן כללי לאכול קצת יותר קל ובריא.

 

ניו יורק נותנת מענה נפלא לכולם ולכן רשימת ההמלצות שחזרתי איתה (כמובן בלי יכולת להספיק כל מה שהבטן והלב ביקשו) לא מיועדת לטבעונים בלבד, אלא לכל מי שרוצה לטעום וליהנות מאחת המגמות הקולינאריות המרתקות המתרחשות בימים אלה בעולם. טוסו על זה (להמלצות מהביקור הראשון).

 

מנהטן

 

Dovetail

אם אני לא טועה, זאת מסעדת המישלין הראשונה (כוכב אחד) שאכלתי בה מאז המעבר לטבעונות ומה להגיד, זה כיף. השירות המקצועי, הדיוק במטבח, הצלחות המעוצבות, כל הטקס הזה סביב האוכל הוא משהו שאני לפעמים מתגעגעת אליו, במיוחד מאז שהקז'ואל שיק כבש כמעט כל מסעדת שף בארץ.

 

השף John Fraser עושה הרבה כבוד לצומח ובימי שני מגיש תפריט מיוחד עם מנות טבעוניות או כאלה שניתן לשנות (58$ לסועד ל-4 מנות, אפשר להזמין מראש ארוחת טעימות טבעונית בת 7 מנות). לשולחן הגיעו פתיחים של ארבעה ביסים יצירתיים כמו שוט של מיץ תפוחים עם קציפת שקדים או מיני-ארנצ'יני פריך שהונח בתוך אורז בר גולמי.

 

אחריהם טעמנו בין היתר סלט עגבניות עם קרם אבוקדו ושומר, גספאצ'ו אפרסק עם קציפת קשיו, ומנה של גזרים מזוגגים על קרם עדשים שחורות, שהיתה פשוט מושלמת. בין לבין הגיעה מנה מקסימה של אספרגוס ירוק על קרם אספרגוס שחור מפוחם (שוס) ולניקוי החך קיבלנו קוביית מלון מפולפלת. הקינוח היחיד היה קצת בסיסי – שני סוגי סורבה עם פירות טריים, אבל תאמינו לי שגם הוא היה ברמה של כוכב מישלין, טרי וטעים. כשקלאסיקה ועדכניות פוגשות ירקות בצלחת.

  

Dirt Candy

השפית הקנדית אמנדה כהן כנראה באמת מתרוצצת במטבח כמו ילדה בחנות מלאה ממתקים שנשלפו מהאדמה, כי ככה בדיוק מרגיש האוכל שלה: יצירתי, קופצני, מלא חיים, מפתיע ואפילו הומוריסטי. הוא גם ממש טעים, אחרי הכל מדובר במסעדה הצמחונית הראשונה מזה 17 שנה, שקיבלה את הדירוג היוקרתי של 2 כוכבים מהניו יורק טיימס.

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

לפני כמה חודשים המסעדה העתיקה את מקומה וגדלה ממסעדונת בת 18 מקומות ישיבה להיכל ניו יורקי תוסס, עם בר גדול שפונה אל המטבח הפתוח הניצב במרכזו. זה לא שינה את העובדה שקשה מאד להשיג שם מקומות אפילו שבועות מראש, ככה שאם אתם מתכננים נסיעה, כדאי להזדרז עם ההזמנה.

 

התפריט צמחוני אבל חוץ ממנה אחת (מנגולד מוקרם) מוגש כולו בגרסאות טבעוניות – לא כאלה שהוציאו מהן את הגבינה, אלא כאלה שנבנו מחדש בגרסה טבעונית שלמה ונהדרת. אתם רק צריכים להגיד למלצר/ית שאתם טבעונים. המנות לא גדולות והמחירים גבוהים יחסית (לפי המרכיבים עובדים שם על כל מנה לפחות יומיים, כך שמבחינתי זה לגמרי מובן) – לכן אני ממליצה להתעלם ממנות הנשנוש הקטנות ולהזמין לזוג 4-5 מנות מהתפריט העיקרי.

 

למשל מנה מופלאה של "נקניקיית ברוקולי" – גבעול ברוקומיני צלוי ומעושן, מונח בלחמניה מאודה ארוכה ורכה עם רוטב חרדלי משגע. או מנה שהכוכב שלה הוא דווקא צנון – עם ספגטי צנון שחור, רביולי צנון ופסטו של עלי צנון ירוקים ברוטב הורס. היה שם גם גזר ברוטב מולה מקסיקני שהוגש עם ואפל בלגי ועוד הברקות.

 

אבל המנות הכיפיות ביותר הן מנות החלוקה, שההתעסקות בהן משובבת נפש: כרוב ניצנים צלוי שמוגש על אבן לוהטת, שאתם מוזמנים לגלגל בתוך עלי חסה עם שלל תוספות, או מגש עמוס קלחי תירס, תרמילי פול טרי, טופו תירס ובוטנים בקליפתם, שלצידו שני בקבוקונים מלאים בקוקטייל קרמי של חלב תירס עם בורבון.

 

אם אתם אמיצים מספיק – לכו על קינוח כמו עוגת שוקולד עם בצל או גלידת סלט ירקות. ביציאה מומלץ להצטייד בספר המתכונים הלא שגרתי של המסעדה, שמלא באיורי קומיקס וסיפורים משעשעים. חוויה מרנינה והאוכל המרגש ביותר שאכלתי מזה הרבה זמן.

 

By Chloe

אחרי זכייה בתחרות הקאפקייקס של ערוץ האוכל האמריקאי (עם קאפקייקס טבעוניים!) ו-5 ספרי בישול מצליחים, השפית הטבעונית קלואי קוסרלי פתחה את המסעדה הראשונה שלה.

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

משום מה ציפיתי שזאת תהיה מסעדה "רצינית" והופתעתי לגלות מעין מזללה של מזון מהיר, כזאת שמזמינים בה את האוכל מהדלפק, רק מעוצבת וממותגת. למרות צורת ההגשה והתפריט הקליל – המבורגרים, כריכים, סלטים, שייקים – האוכל מוצלח ועונה על צורך אמיתי בארוחת צהריים טובה, כיפית ואיכותית במחיר סביר ובלי להשתקע שעות במסעדה.

 

אם אתם מורעבים במיוחד, קחו בחשבון שההמבורגר (הטעים) לא מאד גדול, אבל סלט תאילנדי חם עם טמפה וקינואה ברוטב חמאת בוטנים מגיע בקערה גדולה (ומתכלה, כמו כל יתר כלי ההגשה).

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

עוד מומלץ לבדוק את כריך כדורי ה"בשר" ולא לפסוח על המתוקים, שכוללים את הקאפקייקס המפורסמים. מי שישקיע בקניית חטיפי כלבים תוצרת המקום, יבטיח תרומה של דולר אחד לעמותה מובילה למען בעלי חיים (The Humane Society). מהמקרר תוכלו לאסוף מנות מוכנות, קינוחים ואפילו אגוז קוקוס טרי וממותג. עצירה מומלצת לצהריים או לבראנץ' בסופש.

  

Beyond Sushi

רשת סושיות מרהיבה ומלהיבה שהוקמה על ידי זוג ישראלים, טלי וגיא וקנין, ומונה כיום שלושה סניפים במנהטן. כל חומרי הגלם במקום טריים וצבעוניים ומייצרים שילובים יצירתיים, שהמאסטר סושי היפאניים לא העזו לחלום עליהם.

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

למשל – רול של אורז שחור עם נבטי אלפלפה, מלפפון, טופו וקיווי ברוטב מיסו בהיר או עם גזר, מנגו ושעועית ברוטב מתקתק של סויה ומירין. חוץ מהרולים הקבועים שקשה לבחור מהם, יש רולים מיוחדים שמתחלפים כל חודש וכדאי להעיף מבט גם על תפריט הראפים, שעשויים דפי אורז ועל הסלטים, שמתבססים על אורז שחור או על תערובת של 6 סוגי אורז וגריסים.

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)
 

אנחנו התמקדנו בעיקר בגזרת הסושי שהיה מדויק וטעים, אם מתעלמים מכך שהאורז עצמו היה מעט קר (נסלח בהתחשב בזה שהגענו ממש לפני הסגירה) ונשארנו עם חשק עז לחזור בהקדם כדי לנסות עוד ועוד אפשרויות. בדרך החוצה הצטיידנו בבראוני מתוק של שעועית שחורה ובטטה (חומרי גלם מקובלים בקינוחים יפאניים), או במילים אחרות: זה כנראה טעם נרכש. תחנת חובה לחובבי הסושי היצירתי באשר הם.

 

Candle Café

בגיחה הקודמת לתפוח הגדול ביקרנו בספינת הדגל של קבוצת המסעדות – Candle 79 היוקרתית, שעוררה בי חשק לבדוק גם את אחת המסעדות הקז'ואליות יותר במשפחה, שחרטה על דיגלה שימוש בחומרי גלם אורגניים ואיכותיים הישר מהשדה.

 

ביקרנו בזאת ב- Upper east side שהתגלתה כביסטרו שכונתי נעים וקטן, עם שולחנות עץ כהים ואורחים מכל הגילאים והסגנונות – שתי צעירות צחקניות על הבר הקטן, זוג גברים מבוגרים בחליפות והיפי חולמני - כולם מתקבלים כאן בברכה.

 

המטבח מזכיר מאד את זה של מסעדת האם – רטבים כבדים וקרמיים, מנות גדולות, סגנון מעט מיושן אבל טעים. שתי מנות מוצלחות אם כי לא מסעירות שניסינו היו נפוליאון של חצילים עטופים בקמח תירס עם קרם ארטישוק ותרד מאודה ומניקוטי (וריאציה של קנלוני) מבצק תרד ממולא בריקוטה טופו, כרישה ופטריות. יש גם המבורגרים, מנות סייטן, לזניה ושלל תוספות של דגנים, קטניות וירקות, שאפשר להרכיב מהם ארוחה שלמה בתוספת רטבים לבחירה. יש לא מעט אפשרויות ללא גלוטן, כולל קינוחים מושקעים. ארוחה טעימה באווירה לא מחייבת.

  

ברוקלין

אחרי שחוצים את הנהר לעבר הרובע האיני והמתפתח מגלים שהמגמה הטבעונית לא פסחה על תושביה, שרבים מהם מקיימים אורח חיים טבעונו-היפסטרי למהדרין, מה שמאפשר שגשוג מרשים של פנינים קולינאריות מן הצומח גם מחוץ לגבולות מנהטן.

 

למזלנו היה לנו מדריך מקומי צמוד, הבמאי המוכשר נמרוד שפירא, שהתנדב לקחת אותנו לסיור הבכורה שלו כמדריך למכמניה הטבעוניים של שכונת וויליאמסבורג, ועל הדרך סיפק לא מעט המלצות שמככבות גם הן בכתבה. תודה נמרוד!

 

Champs Diner

אם מישהו מוטרד מבריאות יתר או עדיין כבול בסטיגמה שאוכל טבעוני חייב להיות בריא, זה המקום שינפץ לו את הדעות הקדומות. הדיינר המעוצב (כולל אנשי הצוות הקוליים ופס הקול המגניב ברקע) מתהדר בתפריט אמריקאי מושחת במיוחד, שלא מתבייש להניח על אותה צלחת ואפל בלגי עם אבקת סוכר לצד נתחי סויה מטוגנים דמויי עוף לארוחת בוקר.

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

עוד בבוקר תוכלו להפגיז בפנקייקס, טופו בנדיקט עם "האם", לחם מטוגן, אינצ'ילדס עם גבינה טבעונית ועוד. למי שנרתע מתחליפים ועודף שומן מציעים כאן מגוון סלטים ויש גם כריכים מושקעים והמבורגרים שמוגשים בהמשך היום. בגזרת המתוקים תמצאו מאפי בוקר, גלידות, מילקשייק ואפילו בננה ספליט. טעים? בהחלט, לחובבי הז'אנר. שחיתות זה כאן.

 

Pine Box Rock Shop

ממש ברחוב המקביל לצ'אמפס פועל בר אירועים מגניב אש ובמקרה גם טבעוני לחלוטין. כל המשקאות האלכוהוליים, כך מתחייבים כאן, לא עברו שום תהליכים שכוללים שימוש במוצרים מן החי כמו ג'לטין, חיפושיות טחונות או חלבוני ביצה (תתפלאו, אבל זה מה שעושים לכם עם האלכוהול), חלקם אפילו תוצרת בית – כמו אייריש קרים טבעוני.

 

אם בא לכם לנשנש משהו לצד השתיה ישמחו להגיש לכם כמה סוגים של אמפנדס וחטיפים, על טהרת הצומח כמובן. שווה להציץ בלוח האירועים, יש כאן ערבי סטנד אפ, הופעות, קריוקי וגם יריד פופ-אפ טבעוני חודשי, שלנו היה מזל להגיע אליו.

 

ברחבי הבר נפרשו דוכנים של מיטב יצרני המזון הטבעוני המקומי, לצד מוצרי קוסמטיקה, חולצות וספרים, כשמחוץ למתחם התמקמה משאית האוכל זוכת הפרסים "The Cinnamon Snail", שכיום ניתן למצוא את האוכל הנהדר שלה רק באירועים מיוחדים (השמועה האחרונה אומרת שבקרוב הם עתידים לפתוח מסעדה, יש למה לחכות). תל אביב לגמרי מוכנה למקום כזה.

 

Dun-Well Doughnuts

השנה שנת 2011. שני חברים טובים עם חשק אימתני לדונאט טבעוני איכותי לא מצאו אחד כזה בניו יורק, הם מחליטים לדאוג לעצמם ופותחים בברוקלין את חנות הדונאטס הטבעונית הראשונה בעיר. כעבור שנה השניים זוכים בתחרות הדונאטס הטובים ביותר בניו יורק - לא מתוך הטבעוניים, אלא הכי טובים בכלל!

דונאטס אמריקאי - טבעוני או לא טבעוני, זאת השאלה (צילום: Jupiter) (צילום: Jupiter)
דונאטס אמריקאי - טבעוני או לא טבעוני, זאת השאלה(צילום: Jupiter)

מאז המקום רק הלך וצבר פופולאריות בקרב הציבור הכללי והטבעוני וממשיך לככב בדירוגים המובילים של הסופגניה האמריקאית, כך שאם אתם מחובביה אין ספק שמדובר בתחנת חובה. בארסנל מעל 200 טעמים שונים, כשבכל יום ניתן למצוא חלק אחר מהמלאי כשהוא בשיא הטריות (אופים כאן פעמיים ביום). בין הטעמים עוגת גבינה ודומדמניות, רום וצימוקים ואספרסו מוקה, שלצידם תוכלו להזמין גם קפה או גלידה. הביס הכי מתוק של המסע.

  

Haymaker's Corner Store

מכולת שכונתית חדשה למדי, שעל מדפיה ניתן למצוא רק מוצרים על טהרת הצומח. חלק מהם בסיסיים ומוכרים וחלקם מעניינים יותר – כמו צנצנות של פאדג' שוקולד, קופסאות שימורים של טונה טבעונית (אל תתפתו, זה לא משהו), גבינות איכותיות, סלמון מעושן (כן), גביעי גלידה, עוגיות ועוד. אם אתם בסביבה, היכנסו. 

 

Little Choc Apothecary

עוד מעוז טבעוני חדש ופורץ דרך נפתח לאחרונה בברוקלין – הקרפריה הראשונה בניו יורק, שאין בה ביצים, חלב או כל מוצר אחר מהחי. את המקום פתחה דוגמנית לשעבר בשם ג'וליה קרביץ, שחיפשה דרך לשלב את אורח החיים הטבעוני והבריא שלה עם אהבה בלתי נלאית לטעמים מתוקים.

 

התוצאה – מקום חינני בן שתי קומות שמציע מגוון רחב של קרפים מלוחים ומתוקים נטולי גלוטן (מלבד זה עם הסייטן), המבוססים על חומרים טבעיים בלבד, בשאיפה למקסימום אורגניות וסחר הוגן. יש כאן גם קפה משובח ותערובות תה מוכנות או כאלה שניתן להרכיב לכם ממגוון העלים הרחב שבצנצנות. הקרפ שטעמתי (קלאסיקה במיטבה – ממרח נוטלה ביתי עם בננה) היה לטעמי לא מספיק מתוק והבצק שלו הרגיש אנמי מדי, אבל למי שרוצה ליהנות מכל העולמות זאת בהחלט אפשרות חביבה.

  

Dr. Cow

מפעל משפחתי קטן עם חנות בחזיתו מציע לנכנסים מגוון מרשים של גבינות טבעוניות, אורגניות ומיושנות, מבוססות בעיקר על קשיו (מעליכם על המדפים תוכלו לראות שקים ענקיים שלו) אבל גם על אגוזים אחרים כמו מקדמיה וברזיל.

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

חוץ מחריצי גבינה עם מגוון תוספות מעניינות המקום מייצר גבינות ארוזות, קשות ורכות וגם מתוקים שונים, ריבות וגרנולה – הכל עבודת יד ומחומרי הגלם האיכותיים ביותר. המחירים – בהתאם, אבל בהחלט שווה להצטייד בכמה מהמוצרים ולצאת לפיקניק בפארק שצופה אל גורדי השחקים של מנהטן. זה לא תחליף, זה פינוק אמיתי.

  

Mast Brothers

לא לגמרי טבעוני, אבל רוב הטבלאות האיכותיות המיוצרות במפעל הקטן אך המקצועי הזה מבוססות על שוקולד מריר, שנארז באריזות הכי שיקיות ומעוצבות בסביבה. נחמד לבקר, להצטייד בשוקולד מכל מיני סוגים (מה דעתכם על וניל מעושן?) ואפילו להצטרף לסיור שיוצא בכל שעה עגולה.

 

Wild Ginger

אוכל אסייתי מאז ומעולם היה ידידותי לטבעונים, אבל כאן מדובר במקום טבעוני לחלוטין שהמטבח שלו הוא מה שמכונה "פן אסייתי" ומושפע ממטבחים שונים באיזור. באופן אישי אני לא מתה על תחליפי סויה וחיטה למיניהם, אבל חייבת להודות שהמוצרים שקיימים בשוק האמריקאי עושים את העבודה ומספקים את מי שמתגעגע למרקמים ולטעמים או לחילופין, אורחים לא טבעוניים שזקוקים לארוחה נטולת בשר שאפשר לנעוץ בה שיניים.

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

יש מגוון רחב של מנות בסגנונות שונים, עם נטיה קלה וצפויה להגזמה במתיקות ובשמן. מי שפחות הולך על מקבילי בשר יוכל למלא ראפים בירקות או להזמין אחת ממנות הנודלס. למי שאוהב את הסגנון צפויה חוויה מוצלחת.

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)
 

עושים שוק: Smorgasburg

אם הגעתם לברוקלין בשבת ובא לכם לטעום כמה מנות טבעוניות במקום אחד, אתם מוזמנים לקפוץ לשוק האוכל רחב הידיים, שמתקיים בשכונה מדי שבוע ממש על קו המים הצופה למנהטן.

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

בין מאה דוכנים שרובם לא טבעוניים בעליל, תמצאו בין היתר אינג'ירה אתיופית עם תוספות של Bunna Cafe; באן מי, סלט קייל וטוסט קפרזה של Regal Vegan לצד מוצרים כמו ריקוטה בזיליקום וממרח בטעם כבד; וגם כריכים והמבורגרים, כמו זה של Nu-burger. אם תתעקשו תוכלו גם לנגב חומוס מקומי. אם אתם מגיעים בחורף, כדאי לעקוב באתר ולבדוק לאיזה מבנה מקורה השוק נדד.

 

בא לכם פיצה?

אחת הפיצות הטבעוניות המוצלחות בעיר נמצאת בסניפי Two Boots Pizza הצבעוניים, שיטיסו אתכם ישר לשנות השמונים העליזות – הם משתמשים בגבינת דאיה (daiya) ולאחרונה הוסיפו למלאי גם ריקוטה טבעונית.

 

הבצק פריך ודקיק, הרוטב מוצלח והתוספות של הפיצה הטבעונית הקבועה כיפיות במיוחד: ארטישוק, פטריות שיטאקה, בצל, ממרח פלפלים אדומים ופסטו. אפשר להזמין גם פיצות אחרות מהתפריט, תתבקשו לשלם דולר נוסף עבור החלפת הגבינה מחלב פרה בגבינה טבעונית. 

 

DF Mavens

אחרי תקופה לא מבוטלת בה כיכבו הגלידות הנהדרות שלהם כמוצרי מדף ברשתות הטבע, החליטו היוצרים של התענוג הקריר הזה לפתוח את חנות הבית שלהם, שמאפשרת טעימה ממגוון מוצלח של גלידות טבעוניות ללא חשש חלב וביצים.

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

במגוון, שמבוסס על חלב שקדים, חלב קוקוס או חלב סויה, תמצאו טעמים כמו גלידת עוגיות שקדים ומנטה, גלידת מי ורדים (אחת האהובות עלי), גלידת פיסטוק והל (יש!) לצד גלידות קלאסיות יותר וכמובן מגוון סוגי סורבה. את הכדורים תוכלו לקבל בכוס או בגביע טבעוני בטעם וניל, שוקולד אגוזים, קינמון או קוקוס קלוי. במקררים יחכו לכם גם אריזות גלידה לקחת הביתה, מארזי ארטיקים מפתים ומתוקים תוצרת הקונדיטוריה הטבעונית הניו יורקית Vegan Divas. גלידריה טבעונית מצטיינת.

  

Van Leeuwen

עוד גלידה ששווה ליקוק – אמנם לא כל הטעמים טבעוניים, אבל אלה שכן פשוט מעולים! יש כמה סניפים במנהטן ובברוקלין וגם משאיות שעומדות במקומות שונים ברחבי העיר. הגלידות הקרמיות והמפנקות שלהם מכילות חלב קשיו, חלב קוקוס, שמן קוקוס וחמאת קקאו והמגוון לא אדיר אבל מצוין – קרמל מלוח ופיסטוק סיציליאני הם שניים מהמוצלחים. יש לי גלידה הכי טובה.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי שביט
גם גבינות טבעוניות, המלצות טבעוניות בניו יורק
צילום: אורי שביט
מומלצים