המצרים מתלהבים: השרות שלנו יפות ושיקיות
33 שרים הושבעו בממשלתו החדשה של ראש הממשלה שריף איסמאעיל, האיש ש"גילה" את שדה הגז הגדול, אך את מרב תשומת הלב קיבלו שלוש השרות בקבינט, שזכו לשבחים על הופעתן וגם גינוי על "חוסר צניעות"
עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ
מתוך 33 השרים, 16 הם שרים חדשים. השרים שכיהנו בעמדות מפתח, בהם שר ההגנה, שר הפנים, שר החוץ ושר האוצר, נותרו בתפקידיהם. פנים חדשות בקבינט המצרי הן של הדיפלומטית הקופטית הידועה נבילה מכרם שמונתה לתפקיד השרה להגירה ולענייני מצרים בחו"ל. משרד זה לא היה קיים בממשלה הקודמת.
"היית צריכה ללבוש בגדים צנועים יותר", התרעם השדרן המצרי הפופולרי הידוע אחמד מוסא, המקורב למשטר א-סיסי, בתוכניתו "על אחריותי". מוסא לא היה היחיד שהתלונן על הבגדים ה"חושפניים" שלבשה לטענתו השרה החדשה בטקס ההשבעה בקהיר, והרשתות החברתיות סערו בסוגיה זו. בבגדים "לא הולמים" הוא התכוון לכך שהיא לבשה חולצה עם שרוולים קצרים.
שרת ההגירה לא התרגשה יותר מדי מהביקורת שהוטחה בה עוד לפני שבכלל החלה לעבוד בתפקידה החדש. "סוגיית הלבוש שלי במעמד ההשבעה נופחה מעבר לכל פרופורציה", אמרה מכרם, שביחד עם שר האוצר האני קדרי הם הקופטים היחידים בממשלת מצרים.
בכלל, מינוין של שלוש שרות בממשלה - נבילה מכרם, סחר נאסר וראדה וואלי - ריגש את המצרים וברשת נפתח האשטאג מיוחד לרגל המאורע "ממשלת מצרים מתייפה". נאסר מונתה לשרה לפיתוח בינלאומי ו-וואלי נותרה במשרד לסולידריות חברתית, וברשת כתבו שהרבה זמן לא היו למצרים שרות כל כך "יפות" ו"שיקיות". עוד נכתב כי השלוש התלבשו יפה לטקס השבעתן ולא הופיעו בכיסוי ראש.
בממשלה החדשה: שרים שכיהנו בזמן מובארק ומורסי
חדשות נוספות מגזרת הממשלה החדשה הגיעו עם מיזוגם של שלושה משרדי ממשלה למשרד אחד - דבר שהביא להפחתת מספר השרים בקבינט בקהיר - ומינוים של שרים שכיהנו בתקופת הנשיאים המודחים חוסני מובארק ומוחמד מורסי.
הישאם זעזוע, למשל, חוזר למשרד התיירות שבו כיהן כשר תחת ממשלתו של ראש הממשלה הישאם קנדיל והנשיא האיסלאמיסטי מורסי. אחמד זכי בדר, שר החינוך בעת שלטון מובארק, מונה לשר לפיתוח מקומי. גם את מוחמד סעיד אל-עסאר, השר לתעשייה הצבאית, מכירים המצרים היטב. אל-עסאר כיהן בתפקיד סגן שר ההגנה לענייני חימוש והיה אחד מחברי המועצה הצבאית העליונה של צבא מצרים אחרי מהפכת 25 בינואר.
בראש הממשלה החדשה עומד, כאמור, שריף איסמאעיל, שזכה להכרה בארצו בעקבות גילוי שדה הגז הטבעי הגדול באחרונה מול חופי מצרים. "לממשלה אין מטה קסמים כדי להתמודד עם הבעיות שמהן סובלים האזרחים", אמר איסמאעיל עם השבעתו בניסיון להנמיך את הציפיות. עם זאת, הוא הבטיח לעשות ככל שביכולתו כדי לטפל בבעיות הרבות. ובדומה לנשיא א-סיסי, על דבר אחד הוא לא מוכן להתפשר - על המלחמה בשחיתות הציבורית. "לשחיתות אין מקום. אנו נעמוד בתקיפות נגד התופעה הזו".
בפני הממשלה החדשה בקהיר אתגרים רבים ובראשם שיפור המצב הכלכלי הקשה, המלחמה בשחיתות והמלחמה בטרור האיסלאמיסטי. כמו כן, על הממשלה החדשה להתמודד עם המחאה של חלק לא מבוטל מעובדי המדינה והאיגודים המקצועיים. אלה מפגינים באחרונה יותר ויותר נגד חוק השירות האזרחי שאמור להסדיר את פערי השכר במגזר הציבורי, אך זוכה למעשה לביקורות רבות. ראש הממשלה איסמאעיל אמר שבכוונתו לכבד את החוק שכבר אושר על ידי הממשלה הקודמת והנשיא עצמו.
בחודש הבא ייערכו במצרים בחירות לפרלמנט, לראשונה בעידן א-סיסי, ובמשטר המצרי מקווים שההצבעה תעבור בשלום ובשקיפות ובלי אירועים מביכים או אלימים.