שתף קטע נבחר

עמיר פלג

שערוריית נבחרת הנערות / פלג בחמישי

איך קרה שישראל עלתה למשחק נגד נורווגיה בלי שוערת, וחמור מכך: כיצד ניסו בנבחרת של עזורי לטייח את המחדל במעשיות ובעלילות

הביזיון

עזורי, אנטמן, הבושות והמעשיות

נבחרת הנערות עד גיל 19 הובסה בשבוע שעבר 7:0 על־ידי נורווגיה בטורניר מוקדמות היורו בפורטוגל. די מביך, במיוחד בהתחשב בכספים הרבים ששפכה ההתאחדות על "האקדמיה לכדורגל" בניהולו המקצועי של גיא עזורי ובשחקניות החיזוק שגייס מארה"ב ומקנדה. אבל מה שמדאיג לא פחות מהשביעייה, הוא הניסיון של הצוות המקצועי להסתיר עובדה שערורייתית: הנבחרת יצאה לטורניר החשוב עם שוערת אחת בלבד!

 

 

ישראל שובצה לבית מוקדם עם הנבחרת המארחת, נורווגיה ואסטוניה, כששתי הראשונות עולות שלב. במשחק הפתיחה היא הפסידה 2:1 לפורטוגליות, ובאימון למחרת פרקה השוערת עמית כהן את כתפה. לטענת אנשי הנבחרת, "גם השוערת השנייה שרון מרקוס נפצעה", ולכן נאלץ עזורי להציב בשער מול הנורווגיות את הבלמית שהם אלבז.

 

 (איור: אופיר בגון) (איור: אופיר בגון)
(איור: אופיר בגון)

 

זה ממש לא הפריע למאמן להפיל עליה את האחריות למפלה. "שיחקנו בלי שוערת נגד אחת הנבחרות הטובות באירופה, וזה היה בלתי אפשרי", דיווח המאמן. "שתי השוערות הבכירות שלנו היו פצועות, אי אפשר להתמודד ככה וזה ביש מזל גדול". אז מה אם במהלך כל המשחק בעטה הנבחרת שלנו רק פעם אחת למסגרת השער הנורווגי?!

 

לבכיינות הצטרפה מאמנת השוערות, איריס אנטמן, שתירצה: "היה פה צירוף מקרים קיצוני ונדיר שגובל בחוסר מזל עם השוערות". זה המקום לציין שאם שוערת נפצעת במהלך טורניר, ניתן לבקש לצרף שוערת חדשה לסגל, אבל גם את זה עזורי ואנטמן לא עשו. הם העדיפו לדווח ש"השוערת השנייה נפצעה", למרות שמדובר בחלוצת הנבחרת.

 

אז איך זה שגם אחרי יותר משנתיים וחצי בתפקיד נאלץ המאמן להציב בשער שחקנית שדה, ועוד בטורניר כל כך חשוב? עזורי שלח את מאמנת השוערים שלו להסביר, והיא הסתבכה קצת עם העובדות.

 

נבחרת הנערות (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
נבחרת הנערות(צילום: אורן אהרוני)

 

מעשייה מס' 1: "השוערת הראשונה שהייתה צריכה לנסוע, חנה בושארי, קיבלה זעזוע מוח במשחק נגד דנמרק לפני חודשיים", טענה אנטמן. "כשחזרה לביתה בקנדה, היא קיבלה זעזוע שני והרופא אסר עליה לטוס ולשחק". עזורי הוסיף: "בושארי קיבלה במשחק נגד דנמרק פצצה לפנים וזעזוע מוח".

 

ובכן, בושארי ממש לא נפצעה נגד דנמרק, אלא שיחקה 90 דקות מלאות. וכך סיפר לי הרופא הוותיק של הנבחרת, ד"ר לודוויג לזר: "לא הייתה לה שום פציעה במשחק, וגם למחרת במלון היא לא התלוננה על זעזוע מוח. רק אחרי שבושארי חזרה לקנדה, שמעתי שאביה התקשר למאמן וסיפר שבדק אותה רופא קנדי, ואסר עליה לבצע פעילות גופנית. במשחק עצמו היא בטח לא נפצעה". רופא אחר אמר לי שהסיפור נשמע מופרך לחלוטין אז פניתי גם לבושארי, אבל היא העדיפה לא להגיב. סתם בלבול מוח.

 

מעשייה מס' 2. "השוערת השנייה, שרון מרקוס, נפצעה בפורטוגל", טענה אנטמן והוסיפה: "לפני שלוש שנים היא הייתה שוערת, ולפני חודש וחצי התחלתי לאמן אותה למשימה". גם עזורי טען: "אין לנו שוערות ברמה של נבחרת. שרון הייתה פעם שוערת־שחקנית". מעניין, אבל באתר ההתאחדות מרקוס מופיעה כחלוצת הנבחרת בלבד, ובשלוש השנים האחרונות לא נרשמה לה אפילו הופעה אחת כשוערת. למרות זאת, גם בפייסבוק של ההתאחדות נטען כי "לטורניר יצאו שתי שוערות ושתיהן נפצעו".

 

מעשייה מס' 3. לדברי אנטמן, "מרקוס הייתה שוערת בטורנירים של הקבוצה שלה, אס"א, ועכשיו היא עולה לבוגרות של אס"א". מוזר, מאמנת השוערות של הנבחרת אפילו לא יודעת לאיזו קבוצה שייכת השוערת המדומה שלה. למרקוס אין שום קשר לאס"א. היא גדלה ושיחקה בהפועל פ"ת, ושם גם היא תעלה לבוגרות.

 

מעשייה מס' 4. ונניח שמרקוס באמת עמדה בשער, אפילו בשכונת מגוריה, לפני שלוש שנים. מדוע שמאמני הנבחרת יעדיפו לעשות הסבה מקצועית לחלוצה, במקום להשתמש באחת השוערות הקבועות בליגה? שאלתי את אנטמן למה שוערת קבוצת הנערות של הפועל רעננה, למשל, לא הוזמנה לנבחרת. "היא קטנה מאוד!", השיבה. "בקושי בת 16. לא כל מי ששמה כפפות הופכת להיות שוערת".

 

אגב מרקוס, "השוערת המחליפה", עדיין לא חגגה 17. אבל העיקר שהיא כבר לא קטנה מאוד.

 

בדיחת השוערת מהשבוע שעבר לא הייתה הפעם הראשונה שעזורי ממציא לנו פטנטים. כבר בקמפיין המוקדמות הראשון שלו, בקיץ 2013, הוא הציב בשער הנבחרת עד גיל 17 כדורסלנית מנבחרת הנערות. כשנבחרתו פיגרה 6:0 מול שוודיה, הכדורסלנית התבלבלה בענפים, תפסה כדור ביד מחוץ לרחבה וקיבלה אדום. תוצאת הסיום הייתה 8:0. בשבוע שעבר זה נגמר רק 7:0, אבל שטויות. לאחרונה עזורי אפילו שודרג וישמש גם כמאמן הנבחרת הבוגרת לצדו של מאיר נחמיאס. אנטמן תמשיך כנראה לספר מעשיות באקדמיה לכדורגל, ואתם תחליטו לבד מה הכי חשוב כדי להתקדם בכדורגל הישראלי. תוצאות, קשרים או שקרים.

 

"לא רואה ניגוד עניינים". גור שלף (צילום: מור שאולי) (צילום: מור שאולי)
"לא רואה ניגוד עניינים". גור שלף(צילום: מור שאולי)

 

המאכער

הפרשן שלף גוזר קופון

אז מי הישראלי שהצליח יותר מכולם ביורובאסקט? לא, זה איננו ננו גינזבורג, המאמן שהעלה את צ'כיה לרבע הגמר. מדובר דווקא בגור שלף, שתיווך בין איגוד הכדורסל לנותנת החסות תנובה, וגזר קופון של כ-200 אלף שקל. ככה זה אצלנו, אם כבר משתינים לבריכת ניגוד העניינים, אז שיהיה בשידור חי וישיר.

 

"אני לא רואה בזה ניגוד עניינים", הגיב המאכער. "לא הזכרתי את תנובה, לא ניצלתי את הבמה, לא באתי עם חולצות של תנובה, למרות שאני חושב שמגיע להם". בטח מגיע. אחרי שכולנו שמענו כמה הרוויח מזה הפרשן, אין אפילו צורך בפרשנות למה מגיע. עם זאת ייאמר לזכותו, שאחרי הבושות מול איטליה שלף לא אמר שהשחקנים ביישו את המוניטין של תנובה. אז מה אם הם בעטו בדלי? לא בוכים על חלב שנשפך.

 

וגם למדנו איך זה עובד באיגוד הכדורסל. כל מקורב יכול לתווך כמו בשוק, ומבלי לחשוף לציבור כמה כסף התקבל מתנובה ברוטו, כמה זה יוצא למתווך-פרשן נטו, ומה זה אומר מבחינת טרה?

 

הטור המלא היום במוסף הספורט של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
גיא עזורי
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים