שתף קטע נבחר

 

מנתח המוח איבד את הראש. המופע של קרסון

ד"ר בן קרסון הוא אפרו-אמריקני משכיל, אבל זה כנראה הדבר היחיד שהוא חולק עם ברק אובמה. האיש שהיה הראשון להפריד תאומים סיאמים המחוברים בראשם תוקף בכל הזדמנות את הנשיא הדמוקרטי ולמרות חוסר ניסיונו הפוליטי נמצא בצמרת המועמדים הרפובליקנים. אלא שהתבטאויות כמו "מוסלמי לא יכול להיות נשיא ארה"ב" יכולות לסיים את דרכו במרוץ. או שלא

חביב התקשורת הימנית בארה"ב. קרסון (צילום: AP) (צילום: AP)
חביב התקשורת הימנית בארה"ב. קרסון(צילום: AP)

 

בפברואר 2013, במהלך "תפילת ארוחת הבוקר השנתית" המסורתית, נשא מנתח המוח השחור בן קרסון נאום ביקורתי במיוחד נגד הנשיא השחור הראשון בתולדות ארצות הברית, ברק אובמה, שבמקרה ישב בראש השולחן.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

ההתקפה על אובמה, שנוא נפשם של השמרנים בארה"ב בייחוד בשל הרפורמה בביטוח בריאות שהוביל, הפכה את קרסון לאורח קבוע בערוץ החדשות בכבלים הימני "פוקס", ומשם הייתה הדרך קצרה לריצה שלו כמועמד לנשיאות מטעם המפלגה הרפובליקנית. ולמרבה ההפתעה, האיש בן ה-64, שהגיע מחוץ לפוליטיקה, הצליח לטפס לצמרת המועמדים הרפובליקנים וכרגע הוא ניצב במקום השני בסקרים אחרי איל ההון דונלד טראמפ.

 

קרסון: "מוסלמי לא יכול להיות נשיא ארה"ב"

 

קרסון: "דבריי הוצאו מהקשרם"    (צילום: רויטרס)

קרסון: "דבריי הוצאו מהקשרם"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
ד"ר קרסון ניהל קריירה מבריקה בעולם הרפואה, והיה מנתח המוח הראשון שהצליח לבצע ניתוח להפרדת תאומים סיאמים המחוברים בראשם. היה זה בשנת 1978 כשקרסון עמד בראש צוות של 70 אנשי רפואה שניתחו את התאומים הגרמנים למשפחת בינדר שהיו בני שבעה חודשים. הניתוח נמשך 22 שעות והסתיים כאמור בהצלחה, וכיאה לאמריקה זכה בעיבוד לקולנוע עם הסרט "ידיים מחוננות" בכיכובו של קובה גודינג ג'וניור.

 

לא מתבייש "לרדת מתחת לחגורה"

בגיל 33 הפך קרסון למנהל הצעיר ביותר של מחלקת ניתוחי מוח לילדים באוניברסיטת ג'ונס הופקינס בבולטימור שבמדינת מרילנד. קרסון הוא מנתח עטור פרסים שזכה במדליית החירות הנשיאותית, העיטור האזרחי הגבוה ביותר בארה"ב, וקיבל אותה מהנשיא ג'ורג' בוש הבן ב-2008. לאחר פרישתו ב-2013 הוא פרסם ספר שבו כתב כי "זהו רעיון טוב מאוד שרופאים, מדענים, מהנדסים, אנשים מאומנים הנתמכים בעובדות ובנתונים, יהיו מעורבים בפוליטיקה".

 

קרסון חסר כל ניסיון פוליטי - והוא מתגאה בזה. במהלך נאומיו הוא מופיע כמו מטיף נוצרי רך דיבור, אך אין לו בעיה למתוח ביקורת ואף "לרדת מתחת לחגורה" כשהוא רואה לנכון. מנתח המוח לשעבר לא מחזיק בידע הנדרש בשביל לשבת בחדר הסגלגל, אבל עובדה זו לא הפריעה לו להכריז על ריצה לנשיאות.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

המרוץ לבית הלבן נמצא רק בתחילתו והפריימריז הרפובליקניים יתחילו עם ההצבעה במדינת איווה ב-1 בפברואר. לפי שעה, בניגוד לציפיות, זוכים המועמדים האאוטסיידרים כמו טראמפ, קרסון ומנכ"לית HP לשעבר קרלי פיורינה באהדת המצביעים הרפובליקנים, שמשקפת במידה רבה את המיאוס מהפוליטיקאים ומוושינגטון.

 

אז מה אם אין לו תוכנית פוליטית מפורטת?

למועמד הרפובליקני השחור אין מנגנון תמיכה מסודר ברחבי ארה"ב, אבל תומכיו פעילים בכל 99 המחוזות במדינת איווה. עבור המפלגה הרפובליקנית, קרסון מוסיף גיוון לרשימת המועמדים לנשיאות, בייחוד בשל העובדה שהוא אפרו-אמריקני. אלא שבינתיים הוא לא ממש הציג תוכנית פוליטית מפורטת, והסתפק במתן תגובות בנושאי בריאות ובנושאים אחרים מבלי שהפגין בהם ידע רב.

 

פרשנים פוליטיים בארה"ב מתקשים להאמין שקרסון יהיה המועמד הרפובליקני לנשיאות, והם סבורים שהוא יפלוט מפיו מספיק הערות מביכות שיגרמו נזק למועמדות שלו. לפני ארבע שנים היה איש העסקים הרמן קיין המועמד השחור התורן בפריימריז הרפובליקניים. קיין הוביל בסקרים במשך תקופה קצרה והופיע בקביעות בתוכניות החדשות, אלא שפליטות הפה שלו (קרא למשל למפגינים בוול סטריט "לוזרים") והאשמתו בהטרדות מיניות שמו סוף למרוץ שלו.

 

ביום ראשון האחרון הסתבך קרסון עם הערה מביכה שעשויה אולי לרמוז כי המרוץ שלו לבית הלבן יסתיים בדיוק כמו זה של קיין. בראיון שהעניק לתוכנית "פגוש את העיתונות" ברשת NBC נשאל קרסון אם יש לו התנגדות לנשיא מוסלמי, והשיב שמוסלמי אינו יכול להיות נשיא ארה"ב. הוא הסביר שיש "פער עצום" בין האמונה המוסלמית לבין "הערכים האמריקניים". "לא הייתי תומך בכך שנציב מוסלמי כאחראי על האומה הזו", אמר ד"ר קרסון, הנהנה מתמיכה גדולה של נוצרים אוונגליסטים, "לחלוטין לא הייתי מסכים עם זה". קרסון נשאל עוד אם אמונתו של מועמד חשובה והשיב: "תלוי מהי האמונה ואם היא מנוגדת לערכים ולעקרונות של אמריקה". לגבי האיסלאם אמר: "האמונה הזו מנוגדת לעקרונות". דבריו זכו לגינויים מצד יריביו במפלגה הדמוקרטית וכן מצד כמה מועמדים ממפלגתו.

 

קרסון חסר הניסיון ניסה לתקן את דבריו ולספק תירוצים באמצעות דוברו, אבל דבריו הוקלטו והוא די מתקשה להוכיח שהם הוצאו מהקשרם. בעיתון "ניו יורקר" ובכלי תקשורת אחרים בארה"ב הוכתר קרסון כגזען, אבל קשה להאמין שדווקא דברים אלה יפגעו בקרב תומכיו מהימין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים