שתף קטע נבחר

 

ביום כיפור: 29 הסתננו לישראל ממצרים

המסתננים, רובם מסודן, טיפסו על הגדר עם סולם. זו קבוצת המסתננים הגדולה ביותר שחודרת לארץ ביום אחד בשנה וחצי האחרונות

הגדר בגבול מצרים. מאז תחילת השנה הסתננו 141 בני אדם. ארכיון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הגדר בגבול מצרים. מאז תחילת השנה הסתננו 141 בני אדם. ארכיון(צילום: רויטרס)

ביום הכיפורים הסתננו לארץ ממצרים 29 בני אדם שטיפסו על הגדר לאורך הגבול באמצעות סולם. זו הקבוצה הגדולה ביותר של מסתננים שחודרת לארץ ביום אחד בשנה וחצי האחרונות.

 

המסתננים, רובם מסודן, נתפסו והועברו למתקן סהרונים, שם יוחזקו שלושה חודשים. מאז תחילת השנה הסתננו לארץ דרך הגדר עם מצרים 141 בני אדם, כולם באמצעות סולם.

 

בין המסתננים ישנם כאלה שחדרו לישראל כבר בעבר. בשבועות האחרונים מתריעים ברשות האוכלוסין וההגירה ובמשרד הפנים כי ההרתעה האמיתית לא תבוא רק עם הגדר, אלא גם עם חוק מרתיע מספיק.

 

שרת המשפטים איילת שקד אמרה כי "החוק הקיים אינו מרתיע ואינו אפקטיבי.

אנחנו נמצאים בפתחו של גל הסתננות חדש. רק עקירת המוטיבציה תמנע הסתננות. כרגע, בעקבות רידוד החוק, האופציה היחידה לעקר את המוטיבציה היא על ידי העברה מידית למדינה שלישית. אישור ההליך מעוכב כרגע בבתי משפט, אני מקווה שיסתיים במהרה".

 

בסוף חודש אוגוסט תפסו שלטונות ההגירה בישראל תשעה מסתננים שחצו את הגבול המצרי בנגב והגיעו לישראל. זאת בנוסף ל-19 מסתננים שחצו את הגבול כמה ימים לפני כן.

 

בעקבות פסיקת בג"ץ בנושא המסתננים, שאסרה על כליאה ממושכת של מסתננים, גורמים פוליטיים חוששים, בהתבסס על עמדת הגורמים המקצועיים העוסקים באכיפת החוק, כי אם לא יאושר בקרוב הליך העברת המסתננים למדינה שלישית באפריקה - תהיה הצפה מחודשת של מסתננים לישראל. לדברי הגורמים המקצועיים, המסתננים ומבריחיהם מגלים יצירתיות ומגבירים את קצב ההעברה לישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הגדר בגבול מצרים. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים