שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, רויטרס

הונגריה: גרמניה אימפריאליסטית וכרגיל כופה את עצמה על אירופה

הממשלה בבודפשט משתלחת במרקל בעקבות חיובן של מדינות האיחוד לקלוט מהגרים: "דוגמה טיפוסית לאימפריאליזם המוסרי של גרמניה. נלך לבית המשפט". משבר הפליטים קורע את אירופה: מדינות הבלקן מאשימות זו את זו, סרביה וקרואטיה הטילו סנקציות אחת על השנייה

 

מהגרים בגבול קרואטיה-הונגריה    (צילום: רויטרס)

מהגרים בגבול קרואטיה-הונגריה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הונגריה הסלימה אמש (יום ה') את התבטאויותיה נגד גרמניה ונגד מנהיגי האיחוד האירופי, בעקבות החלטת בריסל לחייב את כל מדינות האיחוד האירופי לעמוד במכסות שיקבעו כמה מהגרים כל אחת מהן תקלוט. "ההצעה למכסות היא דוגמה טיפוסית לאימפריאליזם המוסרי שגרמניה כופה על אירופה", אמר יאנוש לזאר, ראש לשכתו של ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עוד חדשות בעולם :

 

במסיבת עיתונאים אמר לזאר כי תוכנית המכסות שאישר שלשום האיחוד האירופי "פגומה ביותר", וכי הונגריה שוקלת לאתגר את האיחוד האירופי ולהיאבק נגד התוכנית בבית המשפט. הוא אמר כי ממשלת הונגריה מקיימת לערוך דיון בפרלמנט בנושא, ולאחר מכן תחליט כיצד להתמודד עם החלטת האיחוד האירופי בערכאות משפטיות. גרמניה, נזכיר, היא הקולטת מספר אחד של מהגרים באירופה, גם במשבר המהגרים הנוכחי, והיא המקדמת הראשית של תוכנית המכסות וחלוקת הנטל.

מהגרים מגיעים לקרואטיה, היום (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מהגרים מגיעים לקרואטיה, היום(צילום: רויטרס)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הונגריה, סלובקיה וצ'כיה הן המבקרות החריפות ביותר של מדיניות קליטת המהגרים של אירופה, וזה שבועות שהן דוחות בתוקף את הכוונה לחייב אותן לקלוט מהגרים. הן טוענות כי המונים מבין המהגרים שנוהרים כעת לאירופה כלל אינם פליטי מלחמה, אלא מהגרי עבודה. מנהיגי הונגריה וסלובקיה אף הביעו חשש כבד מכך שרוב המהגרים הם מוסלמים, וטענו כי הדבר מסכן את מסורתה הנוצרית של אירופה. הם הביעו התנגדות לקליטת מהגרים מוסלמים. גם רומניה מתנגדת למכסות.

 

בינתיים נמשך זרם המהגרים בנתיב הבלקני. משטרת קרואטיה הודיעה כי 51 אלף מהגרים נכנסו כבר לתחומי המדינה מאז הגעת ראשוני המהגרים בשבוע שעבר. כ-3,500 מהגרים חצו את הגבול מסרביה לקרואטיה רק הבוקר. זרם המהגרים הגביר את המתח בין מדינות הבלקן, והן תוקפות זו את זו ונוקטות צעדי מחאה כמו סגירת גבולות והצבת מחסומים, תוך הפניית האשמות זו נגד זו. המהגרים החלו לנהור מסרביה לקרואטיה אחרי שהונגריה סגרה את גבולה עם סרביה ב-15 בספטמבר.

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
(צילום: getty images)

קרואטיה טוענת כי זרם המהגרים מקשה עליה כל כך, עד ששלטונות קרואטיה החלו להסיע מהגרים לעבר הונגריה וסלובניה כדי שימשיכו משם הלאה, ליעדים שלהם במערב אירופה. רוב המהגרים רוצים להגיע למדינות אירופה העשירות יותר, כמו גרמניה

ושבדיה.

 

בימים האחרונים הטילה סרביה חרם על סחורות מקרואטיה, וקרואטיה הגיבה באיסור על כניסת כלי רכב לוחיות רישוי סרביות. ראש ממשלת סרביה הזהיר כי ההפסד הכספי יהיה גבוה בשני הצדדים, אך אמר כי להערכתו הסנקציות לא יימשכו זמן רב. הצרה של סרביה היא שחברות סרביות מייצאות סחורות רבות למדינות אירופה דרך קרואטיה. קרואטיה עצמה זועמת על כך שסרביה מסיעה מהגרים לגבול עם קרואטיה כדי שימשיכו לשטח קרואטיה, במקום לשלוח אותם צפונה, להונגריה.


פורסם לראשונה 24/09/2015 21:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
בכניסה לקרואטיה. סכסוך בלקני
צילום: gettyimages
מומלצים