אף שארז נשאר נכה, השופטים הקלו בעונש של התוקף
ארז תורג'מן היה בן 25 כשהותקף באכזריות והפך לנכה סיעודי. בית המשפט העליון דן בערעורו של אחד התוקפים והפחית את עונשו. הסיבה: "אחידות בענישה" עם התוקף השני. דבי, אמו של ארז: "המסר שנותנים הוא לא תקין, ככה צומחים עבריינים בחסות בתי המשפט"
"אסור לעבור על זה לסדר היום. זה אוכל לי את הלב, אבל פשוט אין לי כוחות. ארז היה בן 25 וכל חייו נהרסו. העונש הוא עידוד לעבריינות". את המילים הקשות אומרת דבי שחר, אמו של ארז תורג'מן (32), שנפצע קשה והפך לנכה סיעודי אחרי שהותקף על ידי שני אנשים. בית המשפט העליון החליט לאחרונה לקצר את עונשו של אחד התוקפים.
התקרית שבה נפצע ארז אירעה בחיפה בחודש מאי 2008 כאשר היה בן 25. בינו לבין גנס שניידר-גשימוב ואלכסנדר בוגוסלבסקי התפתח עימות מילולי שהפך לקטטה. השניים תקפו את ארז באכזריות והוא איבד את הכרתו וספג שברים רבים בגולגולת וחבלות קשות בכל חלקי גופו.
בוגוסלבסקי הורשע בגרימת חבלה חמורה ונגזרו עליו חמש שנות מאסר. הוא זוכה מעבירה חמורה יותר מכיוון שהיה שיכור ולכן לא הייתה לו "כוונה מיוחדת" שאותה צריך עבור הרשעה. גשימוב נתפס רק בהמשך בעקבות ממצאי DNA ועדויות שקשרו אותו לאירוע. הוא הורשע בחבלה בכוונה מחמירה ונגזרו עליו שמונה שנות מאסר.
"בנקל יכול היה האירוע להסתיים בקיפוח חייו של המתלונן, אשר אך כפסע היה בינו לבין המוות", כתב השופט המחוזי אמיר טובי, שגזר על גשימוב שמונה שנות מאסר. "לפגיעות החמורות שנפגע המתלונן השלכות מרחיקות לכת לא רק על חייו, אלא גם על חיי הסובבים אותו ומשפחתו".
ארז היה עצמאי לגמרי עד לאותה תקיפה. הוא היה מוכר אומנם כפגוע נפש, אבל טופל תרופתית וגר לבדו באופן עצמאי בבית דירות בחיפה. אחרי המכות הקשות שספג ארז היה מורדם ומונשם לתקופה ארוכה, במצב של צמח, והועבר לשיקום בבית לוינשטיין. אחרי חצי שנה בשיקום הוא הועבר לבית החולים הגריאטרי קרית שלמה, שמיועד לקשישים סיעודיים, אבל בשל מצוקת מקומות אשפוז לצעירים ארז נאלץ לשהות שם עד היום. ארגון "בזכות" כבר עתר בנושא לבג"ץ, בדרישה למצוא חלופות אשפוז לצעירים סיעודיים.
לאחרונה החליטו השופטים חנן מלצר, ניל הנדל וענת ברון מבית המשפט העליון להפחית את עונשו של שניידר-גשימוב. את דבריהם פתחו השופטים דווקא בכך ש"בהינתן הנזק שנגרם לנפגע – עונש המאסר בפועל שנגזר על המערער אינו חמור". אולם לדבריהם, בשל העובדה שעל שותפו לפשע בוגוסלבסקי נגזרו חמש שנות מאסר, יש להביא לשוויון בענישה. "דעתנו היא כי נפגע עיקרון אחידות הענישה", כתבו השופטים בפסק דין קצר בן תשע פסקאות בלבד, והורו על הפחתת העונש של גשימוב משמונה לשבע שנות מאסר בפועל.
משפחתו של ארז הגיבה בתדהמה להחלטה. "מדובר בבחור שהיה בן 25 ופתאום הפך לנכה על כיסא גלגלים", מספרת אמו, דבי בשיחה עם ynet. "הוא היה בין חיים למוות במשך חצי שנה. אסור לעבור על זה לסדר היום. העונש שניתן לשני הנאשמים היה מגוחך. זה שקיבל שמונה שנים לא צריך לקבל פרס. המסר שבית המשפט
נותן הוא לא תקין, זה עידוד לעבריינות. ככה צומחים עבריינים בחסות בתי המשפט. בני נכה ומרותק לכיסא גלגלים לכל החיים. הפגיעה בו הייתה בגיל 25 וכל חייו נהרסו. כרגע הוא נמצא בבית חולים גריאטרי ללא חיי חברה, ללא שיקום, עם אוכלוסיית אנשים מבוגרים מאוד".
דבי מספרת שארז נאלץ לקבל סיוע כמעט בכל תחום. "התחלתי איתו מא', ללמד אותו לאכול, לדבר. ללכת הוא לא יוכל כל החיים. צריך לקלח אותו, להאכיל אותו, כמו תינוק. הוא מתקשר אבל קשה להבין אותו. הוא זקוק לחיי חברה אבל הוא מנותק מהעולם. אני מוציאה אותו פעם בשבוע אבל זה מאוד קשה לי, אני לא צעירה".
עורך דינו של גשימוב, דן גלעד, מסר בתגובה: "העונש שלו הוא כבד מדי. אומנם בית המשפט העליון הפחית את העונש, אבל אנחנו חשבנו שהחקירה בתיק הייתה רשלנית מאוד ואני בספק גדול אם מיצו את הדין עם האשמים הנכונים".