ארז שוב אופה לחם
ארז קומרובסקי מבקר במאפייה הסקסית של אדון שיפון, ויחד עם האופה יוסי תורג'מן הוא אופה לחם טעים טעים (ומשמין!). ויש גם בסוף יופי של מבחן ללחם - "מבחן הנקישה"
צילום: ירון שרון || עריכה: עומר מנדס
לחם אגוזי מלך (ארז קומרובסקי)
המצרכים:
500 גר' קמח לחם
500 גר' קמח כוסמין מלא
30 גר' שמרים טריים
750-800 גר' מים
350 גר' אגוזי מלך
30 גר' מלח
אופן ההכנה:
- משרים את האגוזים במים לילה קודם. מסננים את המים מהאגוזים, ושומרים את מי ההשרייה הקרים.
- מנפים את הקמחים. מערבבים את הקמחים, ומערבבים לתוכם את השמרים הטריים.
- לשים עם מי ההשרייה הקרים כ-10 דקות במהירות איטית.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות. מוסיפים את אגוזי המלך המושרים, וממשיכים בלישה עוד דקה.
- מתפיחים את התערובת בקערה משומנת כשעה. אחרי שעה הופכים את הבצק וממשיכים להתפיח (תחת ניילון) כשעה נוספת.
- מחלקים ל-3 חלקים ויוצרים מהם כיכרות מאורכות.
- מתפיחים בסלסלות מקומחות היטב, עוד כשעתיים.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 230 מעלות כחצי שעה.
- מנמיכים את הטמפרטורה ל-210 מעלות, ולהמשיך באפייה עוד 10-15 דק'.
לחם כוסמת ובצל (יוסי ת'ורגמן)
המצרכים:
600 גר' קמח לבן
200 גר' קמח שיפון
200 גר' כוסמת (טחון גרוס)
700 גר' מים קרים (בטמפרטורת המקרר)
1 כף מחוקה שמרים יבשים (או 25 גר' שמרים טריים)
3 בצלים בינוניים
מעט מלח
אופן ההכנה:
- צולים את הבצלים ב-220 מעלות למשך 30 דקות עד לקירמול הבצלים.
- טוחנים את הכוסמת טחינה גסה (לרמה של גרגירים). אשר גם לקנות טחון.
- מנפים את הקמח הלבן ואת השיפון. לשים בקערה את הקמחים (לבן, שיפון וכוסמת) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את המים ומערבבים עד למרקם אחיד אך לא חלק.
- לאחר מנוחה של 30 דקות מוסיפים את המלח ומערבבים עד להיטמעות.
- כשהמלח סיים להיטמע מוסיפים את השמרים היבשים ולשים למרקם חלק ואחיד של הבצק.
- מוסיפים את הבצל לבצק.
- לשים את הבצק בקערה משומנת ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעצבים את הלחם כרצונכם (כיכרות, לחמניות), ולאחר מנוחה נוספת של 15-20 דקות (על מנת שהלחם יקבל אווריריות) מכניסים לתנור אפייה למשך 30 דקות בטמפרטורה של 220 מעלות או עד שמוצאים את הלחם ל"מבחן נקישה", כלומר - אם נוקשים על תחתית הלחם והצליל הבוקע משם הוא צליל חלול - הלחם מוכן.
אופים ושותים וודקה, ארז קומרובסקי מבקר אצל אדון שיפון
צילום: נעה חסלוביצר
מומלצים