שתף קטע נבחר

 

מינוי ר' למפכ"ל: החוק אוסר, אבל גוגל זוכר

הניסיון לאסור את פרסום שמו של המועמד למפכ"לות קרס כצפוי מול מנועי החיפוש והרשתות החברתיות. הגולשים נמצאים במרחק שניות מהמידע, אבל ראש הממשלה אוסר לעת עתה את הפרסום כדי להימנע ממבוכה נוספת אחרי סאגת הירש

 

המפכ"ל המיועד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
המפכ"ל המיועד(צילום: ירון ברנר)
 

 

כבר אחרי הכרזתו של השר גלעד ארדן אתמול (יום ו'), פורסם והופץ ברשת שמו המלא של ר', המועמד לתפקיד המפכ"ל הבא, שמכהן כיום כסגן ראש השב"כ. שמו המלא ועיר מגוריו אפילו התפרסמו בכמה כלי תקשורת ממוסדים. עורכים זריזים של האנציקלופדיה המקוונת ויקיפדיה אף העלו העלו ערך חדש על שמו.

 

גוגל עדיין זוכר אותו. תוצאת החיפוש אחר ר' (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
גוגל עדיין זוכר אותו. תוצאת החיפוש אחר ר'(צילום: ירון ברנר)

 

המועמד לתפקיד המפכ"ל מחוץ לביתו    (צילום: יוגב אטיאס)

המועמד לתפקיד המפכ"ל מחוץ לביתו    (צילום: יוגב אטיאס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מהר מאוד הוסר העמוד מהרשת, מאחר שעצם פרסומו הוא עבירה פלילית. סעיף 19א' בחוק השב"כ קובע כי "כללים, הוראות השירות, נוהלי השירות וזהות עובדי השירות והפועלים מטעמו, בעבר או בהווה, וכן פרטים אחרים בנוגע לשירות שייקבעו בתקנות, הם חסויים וגילוים או פרסומם אסור". לפי החוק, מי שמפרסם את שמו ותמונתו של אי שב"כ - דינו שלוש שנות מאסר, ודינו של מי שמפרסם ברשלנות - שנת מאסר.

 

בשב"כ, בלשכת ראש הממשלה וגם בלשכתו של השר לביטחון פנים החליטו לציית לחוק היבש ומנעו כל פרסום של שמו המלא או תמונתו של ר'. אלא שחיפוש בגוגל על פי מילות המפתח הרלוונטיות עדיין מעלה את שמו של סגן ראש השב"כ והמפכ"ל המיועד, מאחר שמנוע החיפוש עדיין זוכר הערך שנמחק רק לאחר כמה שעות באוויר.

 

ובכך התחדד שוב הקושי לשלב בין החוק במקרים כאלה לבין המציאות בעידן של מנועי חיפוש ורשתות חברתיות: רבים מהגולשים, וסביר להניח שרבים מהאויבים של ישראל, יודעים היטב את שמו המלא של ר', עיר מגוריו ועוד פרטים רבים.


דף הוויקיפדיה שנמחק מהרשת ()
דף הוויקיפדיה שנמחק מהרשת

סעיף הסודיות בחוק השב"כ:


 

מי שיכול היה למנוע את המצב הזה הוא ראש הממשלה בנימין נתניהו, שעל פי חוק השב"כ בסמכותו להתיר את פרסום השם בנסיבות המקרה. אלא שגם נתניהו וגם השר ארדן לא רצו בפרסום המוקדם - כנראה כחלק מהפקת הלקחים של מינויו הכושל של גל הירש - ולכן הכול נעשה בזהירות מופלגת.

 

אז מתי יתפרסם שמו המלא של ר'? מה שמסתמן נכון לעכשיו שהשם יתפרסם רק לאחר אישורו בישיבת הממשלה הבאה, כלומר בעוד שבועיים לפחות, שכן בשני ימי ראשון עד אז יצוינו חג סוכות ושמחת תורה. ח"כ רויטל סויד מהמחנה הציוני דורשת מהשר ארדן לפרסם שמו של ר': "יש לפרסם שמו של המועמד למפכ"לות מיד. בעידן שבו השם רץ ברשת החברתית, הימנעות מחשיפת השם מעידה על חשש מפרסומים שליליים. כל הליך בחירת המפכ"ל היה עד עכשיו מביך והגיע לשפל חסר תקדים. יש להימנע מהמשך הפארסה. אם המועמד למפכ"לות ראוי ואין חשש כי מינויו ייפסל - אל תסתירו את זהותו. ואם מינויו ייפסל הרי שממילא אינו ראוי גם לתפקידו הנוכחי".

 

ח"כ סויד הוסיפה כי "אין טעות שפסחו עליה בהליך מינוי המפכ"ל הבא, מי שמשלם המחיר זה אנחנו - הציבור ומשטרת ישראל שכבר חודשים ארוכים מתנהלת ללא מפקד".



 

ר' (52), אמור לחתום את סאגת הירש ולהוציא את המשטרה - סוף סוף - לדרך חדשה. הוא תושב המרכז, נשוי ואב לשבעה ילדים, המחזיק בתואר ראשון ושני במדעי המדינה - את שניהם סיים בהצטיינות יתרה. מינויו לשוטר מספר 1 יובא לאישור הממשלה ולאישור ועדת טירקל למינוי בכירים בשירות הציבורי.

 

ר' התגייס לחטיבת הצנחנים בשנת 1981 והשתחרר מצה"ל לאחר שכיהן כמפקד פלוגת חיל ההנדסה של החטיבה וכסגן מפקד גדוד 50 בנח"ל בתפקיד מפקד פלחה"ן צנחנים החליף אותו לא אחר מאשר גל הירש.

 

לאחר שחרורו מהצבא התגייס בשנת 1987 לשב"כ, שם ביצע שורה של תפקידים בכירים, בהם ארבעה תפקידים המקבילים לאלוף בצבא בעשור האחרון. ר' כיהן כראש מרחב איו"ש וירושלים, ראש מרחב דרום וראש אגף המטה האחראי על ריכוז תהליכי בניין הכוח בשירות. מספטמבר 2014 הוא מכהן כסגן ראש השב"כ.

 

ראש הממשלה נתניהו הטיל על ר' ארבע משימות, בתיאום עם השר ארדן:

  1. שיקום, שיפור הפיקוד ושינוי תדמית המשטרה.
  2. התמודדות עם טרור האבנים ושיפור המצב הבטחוני בירושלים.
  3. שיפור האכיפה במגזר הערבי.
  4. שיפור משמעותי בשירות לאזרח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים