שתף קטע נבחר

 

חוזרים ללימודים בקמפוס: ומה עם הביטוח?

ביטוח דירה, פציעה בקמפוס וחיסכון פנסיוני בעבודה הראשונה - לקראת החזרה ללימודים במוסדות האקדמיים, כמה נושאים בתחום הביטוח והפנסיה שכדאי לכם להכיר

שנת הלימודים האקדמית בפתח ובעוד זמן קצר מאות אלפי סטודנטים ימלאו את הקמפוסים ברחבי הארץ. לקראת החזרה ללימודים, כדאי לתת את הדעת לנושא הביטוח, שרבים נוטים שלא לייחס לו חשיבות וחבל. פעולה נכונה עשויה לחסוך הרבה כאב ראש ולא מעט כסף. הנה כמה סוגיות ביטוחיות הנוגעות לעולמם של הסטודנטים.

 

פיצוי על פציעה

נפלתם ונחבלתם באוניברסיטה בין בנין מדעי הרוח למדעי החיים? אפשר לתבוע את פוליסת צד ג' של האוניברסיטה. גם אם נגנב חפץ אישי ויקר ערך ניתן לתבוע את פוליסת ביטוח העסק של המוסד האקדמי.

 

מגיעים לאוניברסיטה עם קורקינט או אופניים חשמליים? מומלץ לעשות ביטוח תאונות אישיות המכיל חריג לרכב דו גלגלי- כך במקרה של פציעה שתשבית אותך מלימודים תקבל פיצוי כספי מידי. פיצוי זה ישרת אותך אם הגעת לכדי אובדן כושר עבודה. פיצויי הביטוח במקרה זה מגיעים רק אחרי 3 חודשים, אבל שכר הדירה ודמי הלימוד הם חודשיים. לכן ביטוח תאונות אישיות יסייע לך בתקופה זו בפיצוי מהיר.

 

ביטוח דירה

האם ביטלתם את סעיף השיבוב בחוזה הדירה? רבים מהסטודנטים אשר שוכרים דירה לא שמים לב בכלל לסעיף הקטן בעל השם המוזר – שיבוב. סעיף זה, טומן בחובו סכומי כסף לא מבוטלים אותם ידרשו לשלם במקרה ויגרמו בטעות נזק לדירה. לכן כדאי לבחון בדקדוק את חוזה השכירות.

 

יש לבדוק האם קיים ביטוח מבנה, ולבקש להוסיף את הדייר לביטוח או לוודא שיש בפוליסה סעיף המבטל את השיבוב על השוכר. ביטול השיבוב ימנע מחברת הביטוח לתבוע את שוכר הדירה על הנזק ששולם לבעל הדירה במידה וייגרם נזק.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

ביטוח הדירה מכסה את הקירות, אבל מה בנוגע לרכוש בדירה? כאן נכנס ביטוח התכולה. עלות ביטוח זה היא רק עשרות בודדות של שקלים ויכול להתאים גם למשכורת סטודנט. אולם הביטוח מכסה רק רכוש הנמצא בדירה, ולכן אופניים או מחשב שאינם נמצאים פיסית בדירה, וקשורים למטה בחדר המדרגות, אינם מכוסים מפני גניבה או נזק. כדי לדאוג לכיסוי יש אפשרות לרכוש תוספת כיסוי.

 

ואם נפלו אצלך אורחים או עוזרת הבית נחבלה בעת ניקיון הדירה? אם לבעל הדירה יש ביטוח צד ג' היא מכוסה ותפוצה באמצעותו. אם לא, כדאי שתשקול לעשות זאת, גם אם על חשבונך.

 

חושבים על הפנסיה

הפנסיה מתחילה כבר מהעבודות הזמניות - אם תחשבו שאתם צעירים מדי כדי להתחיל לטפל בחיסכון הפנסיוני, תוותרו למעשה על עשרות אלפי שקלים שיגדילו את הקצבה החודשית שלכם בגיל הפרישה. מדוע? כיוון שגם עשרות השקלים הבודדים ממשכורת של 5000 שקל תצטבר, באמצעות מנגנון של ריבית המכפילה את עצמה (ריבית דריבית) למאות שקלים שיתווספו לקצבה החודשית בפרישה, בייחוד עם הצמיחה של המשכורת במשרות הבאות.

 

סטודנט בגיל 25 שעבד שנה בלבד בשכר של 5,000 שקל חסך בתוכנית הפנסיונית סכום של כ-10,000 שקל ששווים בהנחת ריבית דריבית של 3.75% עד גיל 67 לכ-46,000 שקל שהם תוספת של כ-230 שקל לקצבת פנסיה שתשולם מדי חודש.

 

יש לזכור להעביר את קרן הפנסיה ממקום עבודה אחד לשני, בין אם המדובר במשרה זמנית או קבועה, על מנת שלא לפתוח בכל מקום חסכון חדש ולהקטין את אחוזי הריבית.

 

כסטודנטים עובדים, כיסוי לאובדן כושר עבודה משמעו פיצוי חודשי במקרה בו אין לך יכולת, בשל תאונה או מחלה, לעבוד בכל עיסוק סביר שמתאים להשכלתך ולניסיונך (על פי תנאי הפוליסה).

 

לכן, יש לשים לב, עם סיום הלימודים והשתלבות במקצוע, שסוכן הביטוח מעדכן את הגדרת העיסוק הספציפי שלך כדי להיות זכאי לאובדן כושר עבודה עבור עיסוק ספציפי ולא עבור "כל עיסוק סביר" כפי שמגדירה הפוליסה. מדובר על תוספת שקלים בודדים לפוליסה בגיל צעיר.

שכר הסטודנטים    (צילום: ניצן דרור וניר כהן)

שכר הסטודנטים    (צילום: ניצן דרור וניר כהן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הלוואה לטיול הגדול בריבית שפויה? הבנק יכול להיות פתרון יקר מאוד אם אתם צריכים הלוואה. לשלם על הטיול הגדול, הלימודים או הדירה תוספת של 7% + מדד, כשהריבית הממוצעת על הלוואה במשק נעה סביב 4-5%, אינה אופציה אטרקטיבית, בוודאי שלא למשכורת צנועה של סטודנט.

 

הלוואה מקרן הפנסיה או קרן ההשתלמות יכולה להיות אופציה יותר טובה, שם תוכלו לקבל הלוואה בריבית אטרקטיבית יותר למשל של פריים פחות 1%. כדאי לבדוק קודם האם יש צורך בוותק של כמה שנים בפוליסה או צבירת סכום מסוים לפני קבלת ההלוואה.

 

הכותב הוא שותף מנהל במשגב סוכנות לביטוח הסדרים פנסיונים וחיסכון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: רועי ברקוביץ'
צילום: רועי ברקוביץ'
מומלצים