שתף קטע נבחר
 

ארוחה בסיר: בלאנקט עוף

מחפשים מתכון חגיגי שירשים את האורחים ולא ידרוש מכם לבלות במטבח במשך יום שלם? רותי קינן מגישה: תבשיל עוף צרפתי עם ירקות ועשבי תיבול בשיטת בישול מיוחדת

אם אתם מחפשים מתכון חגיגי מספיק לאירוח או לימים של בין לבין, בין חג לחג, בין קיץ לסתיו (לא חורף, לא צריך להגזים...) התבשיל הצרפתי למהדרין הזה יענה על כל הציפיות; קל ומשביע, לא דורש מאמץ בהכנה אבל משדר כבר איזו חמימות השמורה למאכלי קדירה בסגנון הכול בסיר אחד.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

בלאנקט היא משפחת תבשילי בשר המבוססים על שיטת בישול מיוחדת, שפחות מקובלת במטבח שלנו. המפורסם שבהם הוא דווקא בלאנקט עגל, אבל יש גם העשויים מטלה, מארנבת ומבשרים אחרים. אני מעדיפה להשתמש בעוף בשל הנגישות, הזמינות והמחיר.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

דרך ההכנה של הבלאנקט שונה מכל מה שנהוג בתבשילי בשר אחרים; תשכחו מבצל מטוגן או מאודה שאחריו "סוגרים" את נתחי הבשר בטיגון, וממשיכים בהוספת נוזלים ומרכיבים אחרים. כאן מתחילים בבישול הבשר בציר עוף או במים לפני שמוסיפים לנתחים החיוורים, ה"מכובסים", שלל ירקות להמשך שכשוך משותף. בשלב זה, הסיר כבר נראה קצת יותר שמח וססגוני וכך גם הניחוחות הבוקעים ממנו.

 

 

לבסוף, הופכים את נוזלי הבישול לרוטב סמיך, בהיר ועתיר טעם, ומחזירים את העוף והירקות לסיר כדי לקבל תבשיל נהדר, שלהוט להצטרף לאורז, אטריות או תפוחי אדמה ליצירת מנה עיקרית מושלמת.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

השיטה הצרפתית-מסורתית הזאת מעניקה לעוף יופי של מרקם ועושה כבוד גם לירקות, שזוכים לבישול קצר יחסית המותיר את מרב הטעמים. הדבר הכי מסובך שנתקלתי בו בהכנה היה קילוף ערימת בצלצלי הפנינה – כל היתר הוא משחק ילדים וההצלחה מובטחת.

 

התבשיל שמתקבל הוא חגיגה לעיניים, וגם מתאים בדיוק לנסיבות ולמזג האוויר – סמיך, חמים ומנחם בערבים המתחילים להצטנן ועדיין מרענן בזכות החמיצות הלימונית של הרוטב.

 

בלאנקט עוף (Blanquette de poulet)

נתחי העוף החיוורים מצטיינים במרקם עדין וטעים, המשתלב נפלא בטעמים ובגוונים של הירקות. הרוטב הסמיך מכסה הכול במעטה קטיפתי, חמצמץ משהו ומרענן להפליא.

 

המצרכים (ל-6 מנות):

1.5 ק"ג פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצמות), חתוכים לחתיכות של 4-3 ס"מ

5 כוסות מרק עוף (או מים)

מלח, פלפל

1 צרור עשבי תיבול (גבעולי סלרי, תימין, פטרוזיליה ועלה דפנה, קשורים)

20 בצלצלי פנינה קלופים

4 גזרים קלופים, וחתוכים לפרוסות עבות או 400 גר' גזר גמדי

1 סלסילת פטריות שמפיניון

30 גר' מרגרינה

2 כפות גדושות קמח

מיץ מ-1/2 לימון

2 חלמונים

1/2 כוס שמנת קוקוס - לא חובה

1 כף פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את נתחי העוף בסיר גדול, מכסים במרק (קר) או במים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר, מוסיפים את צרור עשבי התיבול, מלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 30 דקות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מוסיפים לסיר את הבצלצלים והגזר, וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות. מוציאים את העוף והירקות מהסיר בכף מחוררת ושומרים בצד. מסננים את נוזלי הבישול.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מנקים את הסיר וממיסים בו את המרגרינה. מוסיפים את הקמח, ובוחשים עד שהתערובת מבעבעת. מוסיפים 2 כוסות מנוזלי הבישול בהדרגה, תוך כדי בחישה, עד שמתקבל רוטב סמיך מאוד.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מחזירים את העוף והירקות לרוטב, ומוסיפים גם את הפטריות. אם הרוטב סמיך מדי – מוסיפים עוד מעט מנוזלי הבישול שנשמרו (או מים רותחים). מבשלים יחד כ-5 דקות.
  5. ממש לפני ההגשה, טורפים את החלמונים עם מיץ הלימון והשמנת, מוסיפים לסיר ומחממים עד לרתיחה. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים מיד.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

מחפשים עוד מתכוני עוף? תראו מה ירון קסנטבאום מכין ממנו:

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בלאנקט עוף
צילום: ירון ברנר
מומלצים