קריית גת מציגה: פסיפס נדיר בן 1,500 שנה
ארכיאולוגים המעורבים בחשיפת הממצא באתר הופתעו לגלות בו תיעוד של מבנה - תופעה נדירה בארץ ישראל. השתמרה עליו גם כתובת ביוונית המעידה כי מדובר בתיאור עיר שבה קבור הנביא חבקוק
פסיפס בן כ-1,500 שנה שנתגלה בחפירות ארכיאולוגיות בקריית גת ועליו מתוארים רחובות ומבנים קדומים ממצרים, יוצג לציבור לראשונה בפסטיבל "מפעלים מבפנים" בחול המועד סוכות. הבוקר (יום ג') נמסר כי התגלית הארכיאולוגית הוחזרה למקומה המקורי לאחר שעברה תהליך שימור.
את הפסיפס גילו בשנת 2013 ארכיאולוגי רשות העתיקות, מלווים בתלמידי בתי ספר מהאזור ועובדי פארק תעשיות בקריית גת. על פי הערכות, הפסיפס הנדיר שימש כרצפה של כנסייה מהתקופה הביזנטית. "הופעה של מבנים על גבי רצפות פסיפס היא תופעה נדירה בארץ ישראל", הסבירו הארכיאולוגים סער גנור וד"ר רינה אבנר מרשות העתיקות. "המבנים מסודרים לאורך רחוב עמודים ראשי של עיר, כמעין מפה קדומה. לצד אחד המבנים בפסיפס שנחשף, השתמרה כתובת ביוונית, המעידה על כך שהמקום המתואר הינו היישוב חורטסו שבמצרים. לפי המסורת הנוצרית, בחורטסו נקבר הנביא חבקוק. הופעת עיר מצרית זו על רצפת המבנה הציבורי בקריית גת, מרמזת, אולי, על מקורם של יושבי הכנסייה".
מרצפת הפסיפס, שהייתה חלק מרצפת מבנה כנסייתי שלא שרד, השתמרו שני חלקים בלבד: בחלק אחד מתוארים בעלי חיים כתרנגול, איילה, בעלי כנף, וגביע מיוחד ובו פירות אדומים. לדברי גנור, "בהתקנת הפסיפס השתמש האומן ב-17 גוונים של צבעי אבנים. ההשקעה ואיכות חומרי הגלם הן מהטובות שהתגלו עד כה בישראל".
בחלק השני מתואר נוף מהנילוס המצרי, כדוגמת סירה מגולגלת מפרש, רחובות ומבנים. המבנים מתוארים במפורט בתלת מימד, ולהם שתיים עד שלוש קומות, מרפסות וגלריות, גגות, רעפים וחלונות.
הציבור הרחב יוכל להתרשם מהפסיפס בפסטיבל "מפעלים מבפנים" שיתקיים ב-1 באוקטובר, חול המועד סוכות, באירוע שיפתח את חגיגות ה-60 לקריית גת.