שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock

הקאמבק המסוכן של טקס מלכת היופי בעיראק

בפעם האחרונה שבגדד שלחה מועמדת למיס יוניברס השנה הייתה 72'. דווקא עכשיו, כשנדמה שהמצב מחמיר אפילו יותר, מנסים להחזיר עטרה ליושנה. בינתיים המתמודדות מקבלות איומי רצח, וחוששות משלב בגדי הים

 

האחרונה שעשתה את זה: מלכת היופי ב-72'

האחרונה שעשתה את זה: מלכת היופי ב-72'

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

התפשטות דאעש, ממשלה מושחתת חסרת אונים, הפסקות חשמל, מחסור במים, מאבק בין סונים לשיעים, השפעה גוברת של מדינות זרות, פיגועי התאבדות ואלימות גואה הם רק חלק ממה שהאזרחים בעיראק חווים מאז הפלת שלטון סדאם חוסיין ב-2003, ובייחוד בשנים האחרונות.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

בתוך המציאות המורכבת הזאת יש מי שמנסה לאחרונה להחזיר עטרה ליושנה, ואחרי 40 שנה לארגן תחרות מלכת יופי בקריטריונים בינלאומיים במדינה השסועה והמקוטבת. תחרויות יופי אמנם התקיימו בעיראק בשנים האחרונות, אך לא נשלחה נציגה לתחרות בינלאומית.

האחרונה שעשתה את זה: ווג'דן ברהאן א-דין סלימאן ()
האחרונה שעשתה את זה: ווג'דן ברהאן א-דין סלימאן

"יש סימנים רבים שמעידים על כך שעיראק הגיעה לקצה, אבל תחרות מהסוג הזה נותנת תקווה שהחיים נמשכים", אמר דובר התחרות סנאן כאמל ל"רויטרס".

אך מסתבר שאפילו תחרות שכזו לא פשוט לארגן בימים האלה בעיראק. המארגנים נתקלים בזעם רב מצד מנהיגי דת אדוקים וראשי שבטים קיצוניים, שטוענים שתחרויות כאלה נוגדות את רוח האיסלאם ומאיימות על המוסר הציבורי.

 

שתי צעירות, כך נטען, שכבר נרשמו לתחרות פרשו אחרי שקיבלו איומים ברצח. גם המארגנים מנסים להרגיע את הביקורות. דובר התחרות סיפר כי הם למשל החליפו את בגדי הים בתחרות בבגדים צנועים יותר, שעולים בקנה אחד עם הרגישויות של מדינה איסלאמית שמרנית. אך גם להם יש קווים אדומים והאיסור על לבישת החיג'אב המסורתי נותר על כנו בהתאם לפרוטוקול הנהוג בתחרויות כאלה. "אם המארגנים לא יתחשבו בקריטריונים, אז לא תהיה הסכמה להשתתף בתחרויות בינלאומיות. אך בוודאי שלא נגיע לשלב של לבישת בגדי ים", הסביר כאמל.

מתוך חשבון האינסטגרם של התחרות (צילום: מתוך אינסטגרם) (צילום: מתוך אינסטגרם)
מתוך חשבון האינסטגרם של התחרות(צילום: מתוך אינסטגרם)

 (צילום: מתוך אינסטגרם) (צילום: מתוך אינסטגרם)
(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

 

 (צילום: מתוך אינסטגרם) (צילום: מתוך אינסטגרם)
(צילום: מתוך אינסטגרם)

 "האם את יפה ומתורבתת? האם יש לך את הקריטריונים להיות מלכה? השתתפי כדי לייצג את עיראק בתחרויות הבינלאומיות למלכת היופי העולמית של שנת 2015". כך נאמר בתשדיר שפרסם החודש הערוץ העיראקי "אל-מדא" שאמור לשדר את התחרות המדוברת ומנסה לעודד את בנות עיראק להשתתף בה.

 

אך לאור הביקורות הרבות, התחרות שהייתה אמורה להיות משודרת בתחילת אוקטובר, נדחתה לחודש דצמבר זאת בעקבות האיומים של מנהיגי השבטים שמתנגדים לכך שבנות מהחמולות שלהם ישתתפו בתחרות. ערוץ טלוויזיה עיראקי המזוהה עם האוכלוסייה השיעית אף הזהיר החודש כי האירוע המדובר ישחית את המוסר הציבור וייצר תרבות ירודה בזמן שבו האזרחים מתמודדים עם סכנת הטרור.


 (צילום: מתוך פייסבוק) (צילום: מתוך פייסבוק)
(צילום: מתוך פייסבוק)
 

למרות הביקורות והמחאות של הזרמים השמרניים בעיראק ישנן בנות שמסרבות להיכנע כמו הסטודנטית לבני חאמד, בת 21, שאמרה לסוכנות הידיעות רויטרס:

"אני מקווה להיות מודל עבור נשות עיראק. אני מנסה להתעלם מהביקורות כי זה כבוד לייצג את המדינה שלי". גם המסה חאלד, בת 18 ועדיין תלמידת תיכון, סבורה כי אין מה להתרגש מהביקורות: "העמדות העוינות לא יניאו אותי מהשתתפות בתחרות. המסר שארצה להעביר אם אזכה בתואר הוא שאפשר לתמצת את עיראק במלה אחת והיא ה'שלום'".

 

על פי רויטרס הפעם הראשונה והאחרונה שבה עיראק שלחה מלכת יופי לתחרות בינלאומית הייתה כשוג'דן ברהאן א-דין סלימאן, מלכת היופי של עיראק ב-1972 לתחרות מיס יוניברס בפורטו ריקו. מאז מועדונים וחוגים חברתיים ארגנו תחרויות מלכת יופי שונות ומגוונות, אך כעת התקווה שעם התרחבות ההשתתפות ובקשת היתר מהממשלה, תוכל הזוכה להשתתף גם בתחרויות הבינלאומיות.

 

התכנון של המארגנים הוא לשלוח נציגות לתחרויות במצרים תאילנד. כרגע השופטים מנסים לגבש רשימה של 10 מתחרות מתוך 50. המתחרות אמורות לקבל הכשרה גם בפן ההתנהגותי וגם בפן ההתנדבותי למען שלושה מיליון עיראקים שנעקרו בגלל הלחימה בין הצבא העיראקי לבין ארגון ה"מדינה האסלאמית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיראקית תחזור למיס יוניברס?
מומלצים