ישראל מספר 1: המצרים דירגו "מדינות עוינות"
במקום השני, בפער ניכר, התברגה ארה"ב, ואחריה איראן, טורקיה וקטאר. סין זכתה למיקום מפתיע בקרב המדינות האהודות. ומי זכתה בתואר "החברה הקרובה ביותר?"
ישראל קיבלה בסקר 88- נקודות במדד הערכים השליליים (של המדינות שנחשבות לעוינות או אויבות). אחריה בפער די גדול נמצאת ארצות הברית עם 37- נקודות, בפער קטן אחריה איראן עם 36- נקודות. טורקיה זכתה ל-34- נקודות וקטאר: 31-. במקום השישי ניצבת דנמרק עם 11- נקודות.
בראיון לקראת כינוס העצרת הכללית של האו"ם לפני ימים ספורים ציין הנשיא המצרי עבד אל-פאתח א-סיסי כי יש להרחיב את הסכם השלום בין ישראל למצרים למדינות ערביות נוספות. "אני אופטימי מטבעי, ואני חושב שיש הזדמנות גדולה". בכך סימן את החשיבות לקשר עם מי שבני עמו רואים בה עוינת.
בכותרות המצריות הובלטו יותר המדינות שהוגדרו בסקר כידידות הטובות ביותר שלה, ובראשן סעודיה. "המדינות הערביות בשמונת המקומות הראשונים של החברות הטובות של מצרים", נכתב באתר האינטרנט של העיתון "אל-אהראם". בעיתון "אל-יום א-סאבע" נכתב בכותרת: "סעודיה המדינה הכי חברה בעיני המצרים וישראל הכי עוינת".
בפני הנשאלים הוצגו 26 מדינות שלגביהן התבקשו לבחור את ההגדרה המתאימה:
1. חברה מאוד
2. חברה
3. עוינת/ אויבת
4. עוינת/ אויבת מאוד.
מעיון באתר של המכון המצרי עולה כי 1,551 אזרחים השתתפו בסקר, כולם בני 18 ומעלה, בשאלון טלפוני בסוף חודש מאי. שיעור ההיענות להשתתף בסקר נאמד ב-48 אחוזים ושיעור הטעות נאמד ב-3 אחוזים. בהתאם לתשובות מוקמו המדינות בניקוד שנע בין 100- ועד 100.
כאמור ה"חברה הכי טובה של מצרים" בעיני הנשאלים הייתה סעודיה עם 88 נקודות חיוביות. המפרציות הידועות בקרבתן למצרים ולשלטון א-סיסי המשיכו לככב במקומות הראשונים כשבמקום השני נמצאת איחוד האמירויות עם 72 נקודות חיוביות. במקום השלישי ניצבה כווית עם 68 נקודות חיוביות. לאחר מכן בחריין עם 52 נקודות חיוביות, סודן וסולטנות עומאן עם 46 נקודות חיוביות. תוניסיה ומרוקו ניצבו לאחר מכן עם 42 ו-41 נקודות חיוביות בהתאמה.
מיקומה של סין עורר עניין בסקר, לאחר שהשיגה את המקום התשיעי מבחינת החברות עם מצרים - זו המדינה הלא מערבית שקיבלה את הניקוד הגבוה ביותר. אחריה ניצבת רוסיה ששיתוף הפעולה שלה עם מצרים רק הולך וגדל עם 41 נקודות. בהקשר המערבי זוהה שינוי ביחס של המצרים כלפי בריטניה. בסקרים קודמים היא הוגדרה כמדינה עוינת ובסקר הנוכחי דווקא נכנסה לרשימת החברות.