5 המזונות שיעזרו לגוף שלכם לרדת במשקל
לימדו אותנו שכדי לרזות עלינו לאכול פחות. מתברר שזה לא נכון, ואם רק נוסיף לתפריט שלנו חמישה מאכלים טעימים ומזינים, נוכל לרדת במשקל מבלי להתאמץ. אז מהם כוכבי המטבח הרזה?
רוצים לרדת במשקל וגם לשמור עליו? במקום להתייסר בדיאטות מייאשות, אפשר פשוט לאכול כמה שרוצים. התנאי היחיד הוא לבחור לאכול את המזון הנכון. לפי ד"ר ג'ואל פורמן, המזון הנכון הוא כזה המכיל הרכב תזונתי עשיר וחיוני במינימום קלוריות.
לפניכם חמישה מזונות שכדאי להוסיף לתפריט:
1. רימון
הוא אחד משבעת המינים וגם הפרי הכי בריא שיש. הרימון עשיר באנטי אוקסידנטים, הוא מסייע לשריפת שומנים ותורם לחיזוק מערכת החיסון. אכילת רימון אינה מעלה את רמת הסוכר בדם, ומכאן יעילותו הרבה לירידה במשקל.
מתעצלים להפריד את הגרגרים? שתו מיץ רימון טבעי, ללא תוספת סוכר. מחקרים מראים כי מיץ רימון מכיל אנטי אוקסידנטים ההיעילים להגנה מפני מחלות לב המקושרות לסוכרת.
ואם בכל זאת החלטתם לאכול את הגרגירים, צפו בשיטה קלה להפרדתם מהקליפה:
מחקר ישראלי מקיף: רימון מונע התקף לב ושבץ
2. אבקת קקאו
אם כבר צריך משהו מתוק, אבקת קקאו היא הצורה הכי מזינה שיש לשוקולד. כאשר מדובר באבקת קקאו אמיתית, ולא באבקות להכנת משקה שוקו, אין בה כלל סוכרים פשוטים או קלוריות ריקות. מומלץ ליהנות מארוחת בוקר מתוקה: הוסיפו אבקת קקאו לסמות'יס בננה, וכבר יש לכם התחלה טובה לכל היום.
סופר-פוד: לא שוקולד, קקאו - ולמה הוא בריא לכם
3. שעועית אזוקי
המפתח לשמירה על תחושת שובע לאורך זמן, נעוץ באכילת שעועית אזוקי. האזוקי מכילה שפע של חלבון, סיבים מסיסים וכן כמות לא מבוטלת של ברזל, אשלגן, חומצה פולית ומגנזיום.
מבין כל סוגי השעועית, אזוקי קלה במיוחד לאכילה, היא בעלת מדד גליקמי נמוך שהופך אותה למצוינת עבור חולי סוכרת ועבור אנשים עם רמת סוכר גבוהה. בזכות תכולה גבוהה במיוחד של סיבים, אכילת אזוקי משביעה ומונעת רעב לזמן רב.
מעכבת הזדקנות: למה שעועית אזוקי טובה עבורכם
4. דלעת
הדלעת מכילה כמות נמוכה מאוד של שומן וקלוריות, אבל עשירה במינרלים, ויטמינים וחומרים מזינים אחרים. אכילתה תיתן לכם את אותו סיפוק כמו אכילת לחם או פסטה, מבלי להעלות את רמת הגלוקוז בדם. מומלץ להוסיף כמות של כוס דלעת ליום. למשל, הוספת כוס דלעת לרוטב פסטה, תשאיר אתכם במסלול הנכון לירידה במשקל.
כיצד עוזרת הדלעת לירידה במשקל?
5. אגוזי קשיו
למרות יחסי הציבור הרעים שלו, הגוף זקוק לשומן כדי לתפקד. הקשיו מכיל שומן מזין, ללא קלוריות מיותרות. למעשה, אגוזי הקשיו מכילים פחות קלוריות משאר סוגי האגוזים.
ניתן להוסיף אגוזי קשיו לסלט או ליצור מהם רוטב נהדר: ערבבו בבלנדר קשיו, גרעיני שומשום יין לבן ומיץ תפוזים, עד השגת המרקם המתאים לרוטב. פזרו מעל הסלט.