שתף קטע נבחר
 

המסעדה הטובה בעולם נסגרת ועוד - כל מה שחדש בתחום האוכל ברחבי העולם

14 המאכלים שיביאו אתכם לגיל 100, מדוע סוגר רנה רדזפי את נומה, היפנים ממציאים אטריות זוהרות בחושך ומסע אל הקינוחים הטובים ביותר בפריז. כל מה שחדש בתחום האוכל בעולם

דנמרק: רנה רדזפי סוגר את נומה לתקופה של שינויים

נפלה עטרת ראשינו – נומה (NOMA), המסעדה הדנית שהוכתרה שלוש פעמים בתואר המסעדה הטובה ביותר בעולם, תגיש את הארוחה האחרונה בערב ראש השנה האזרחית 2016.

 

שף המסעדה, רנה רדזפי, הנחשב לאחד השפים המוערכים בעולם, יסגור את שעריה וייצא יחד עם צוות המסעדה שלו למסע חיפוש קולינרי באוסטרליה לתקופה של חמישה חודשים. את המסעדה החדשה הוא מתכוון לפתוח בקופנהגן ב2017, עם חווה חקלאית שתהיה חלק בלתי נפרד ממנה.

שף רנה רדזיפי. הגיע לתחושת מיצוי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שף רנה רדזיפי. הגיע לתחושת מיצוי(צילום: רויטרס)
 

המסעדה החדשה אף תכלול חממת גידול על הגג, ערוגות צפות על גבי רפסודות וחקלאים מנוסים שיהיו חלק בלתי נפרד מצוות הניהול. בראיון לניו-יורק טיימס סיפר רדזפי כי לאחר 12 שנות פעילותה של נומה, הגיע לתחושת מיצוי על אף תשומת הלב האדירה שקיבלה ונהירת הקהל. כעת הוא מחפש אתגר חדש שבו תהיה לו שליטה מלאה על חומרי הגלם, ויושם דגש משמעותי על בישול לפי עונות השנה.

 

יפן: מושחת וטעים או מוגזם ומגעיל?

מי שמכיר קצת את החטיפים היפניים, יודע שמדובר בחוויה לא רגילה – ברוב הפעמים זהו חטיף מוכר שעבר התאמה לחיך היפני, וכך אפשר למצוא חטיפי קיטקאט בטעם תה ירוק או עוגת גבינה, עוגיות אוריאו במילוי ווסאבי ועוד ועוד. אלא שעכשיו הביזאר עולה על כל דמיון, כאשר רשת מזון בשם פרונטו החלה בשיווק ומכירה של להיט חדש: קרואסון צרפתי ממולא קיטקאט תה ירוק.

 

התענוג המפוקפק נמכר תמורת 170 ין יפני (כ-5 שקלים) חם או קר. מי שפחות מתחבר לטעם המאצ׳ה ולצבע הירקרק, יכול להסתפק בקרואסון במילוי קיטקאט שוקולד (שזה, במלים אחרות, קרואסון שוקולד לעצלנים). כבר שמענו שבסקוטלנד מטגנים חטיף מארס שוקולד בשמן עמוק, אבל לעטוף קיטקאט ירוק בקרואסון זה באמת משהו שרק היפנים יכולים להמציא.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

עוד חידוש שמגיע מיפן הוא אטריות אודון שזוהרות בחושך בשלל צבעים. מיותר להכביר במילים ואפשר להסתפק בכמה תמונות של ההמצאה החדשה:

 

בריטניה: 14 המאכלים שיביאו אתכם לגיל 100

ג׳יימי אוליבר הוא מזמן לא רק ״השף העירום״ או בעל תכנית בישול זו או אחרת. בבריטניה הוא נחשב לאורים והתומים של כמעט כל מה שקשור באוכל עם פרויקטים מרחיקי לכת הקוראים לשיפור איכות המזון בגני ילדים ובבתי ספר.

 

את העונה החדשה של תכנית הבישול שלו הוא פותח עם הצהרת בריאות: לאחר מסעות ברחבי העולם הוא מפרסם רשימה של 14 המוצרים הבריאים שיאפשרו חיים עד גיל 100.

ג'יימי אוליבר. גילה את הסוד לחיים ארוכים? (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ג'יימי אוליבר. גילה את הסוד לחיים ארוכים?(צילום: gettyimages)
 

"אין פה שייקים ירוקים או גוג'י ברי או מאכלים נדירים" הוא אומר, ״אלא מרכיבים פשוטים שיש לבשל בפשטות״. קשה לדעת אם מדובר בעוד גימיק שיווקי לקדם את המותג ״ג׳יימי אוליבר״ או במחקר מעמיק, ובכל זאת מעניין לראות את רשימת המאכלים:

1. ביצים

2. חלב עזים

3. דגים

4. בטטות

5. עלים ירוקים ועשבי תיבול

6. טופו

7. אגוזי מלך

8. שעועית שחורה

9. פירות

10. אצות

11. אורז בר

12. שום

13. שרימפס

14. פלפל צ׳ילי

 

זה רק אנחנו או שיש פה הרגשה שכל דיאטנית מתחילה היתה ממליצה על רשימה דומה?

 

ארה״ב: האיש שהשקיע חצי שנה בלהכין סנדוויץ׳ על כל חלקיו

זה כנראה הסנדוויץ׳ הכי רחוק ממה שתמצאו בקופיקס: אנדי ג׳ורג׳, אמריקאי נמרץ ובעל תכנית המשודרת ביוטיוב בשם ״איך לעשות הכל״ ( How to make everything), החליט להשקיע את כל זמנו ומרצו בהכנת סנדוויץ׳ על כל השלבים - החל מקציר חיטה, טחינת קמח ואפיית לחם וכלה בגידול עגבניות והחמצת מלפפונים במי אוקיינוס.

 

הפרויקט הזה עלה לו לא פחות מ-1,500 דולר, והצריך אותו להעביר מי אוקיינוס דרך בידוק בטחוני בשדה תעופה, לגדל מלפפונים בעצמו, לחלוב פרה, לחבוץ חמאה ולשחוט תרנגולת. ומה הטעם של סנדוויץ׳ שלוקח להכין אותו 6 חודשים? ״לא רע״, אומר ג׳ורג׳, בסרטון היוטיוב שזכה כבר לכמעט 2 מיליון צפיות.

 

צילום: אבי חי, ניצן דרור

צילום: אבי חי, ניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פינת הגאווה הישראלית

אריאל לייזגולד, דמות מפתח בסצנת הברים הישראלים ואחד ממביאי בשורת הקוקטיילים לתל אביב-יפו (223, בל-בוי), זכה במקום ה-2 באליפות בעולם לברמנים שהתקיימה בדרום אפריקה.

 

מבול התחרויות, הפרסים והטקסים בסצנת הגסטרונומיה הבינלאומית שישראל לוקחת בהם חלק, שוב שולח את טובי בנינו להסתער על הבר עם סכין בין השיניים וגבעול למון גראס ביד, להתמודד מול עשרות ברמנים מרחבי העולם, להכין 30 קוקטיילים בערב תוך שימוש בפירוטכניקה א-לה טום קרוז בסרט קוקטייל ולהגיע לקו הסיום במקום הראשון. או השני. מזל טוב!

אריאל לייזגולד. דמות מפתח בסצנת הברים הישראלים (  ) (  )
אריאל לייזגולד. דמות מפתח בסצנת הברים הישראלים( )
 

פינת ה"לא צריך את זה אבל איזה מגניב":

החיבה שלנו לאוכל מסביב לעולם נותנת לאצבעות ללכת במקומנו, ולגלות את חשבון האינסטגרם הנפלא של טל שפיגל.

 

שפיגל עבר לפריז ללימודי קונדיטוריה, והגשים חלום של רבים מאיתנו: הוא עובד בפטיסרי צרפתי בשם Gerard Mulot. חשבון האינסטגרם שלו הוא תאווה לעיניים ולחיך, ומדי יום הוא משתף קינוחים שהם יצירת אמנות שהוא דוגם מהמאפיות הטובות ביותר בבירה הצרפתית: אקלייר עם הדפס מונה-ליזה, קינוחי פירות, פרופיטרולים, פרלינים, קרואסוני פיסטוק ועוד ועוד.

 (צילום: מתוך חשבון האינסטגרם desserted in paris) (צילום: מתוך חשבון האינסטגרם desserted in paris)
(צילום: מתוך חשבון האינסטגרם desserted in paris)
 

הצילום האחיד מרמז על הרקע שלו בעיצוב גרפי: הקינוח מקבל את מלוא הפוקוס, כשברקע נראות הנעליים שלו (תמיד צבעוניות). אפשר להשתגע מהיופי. הספיק לנו לראות סלפי אחד שלו כדי להבין שהוא גם לא מאלה שמשמינים. איפה הצדק? לחשבון של טל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך חשבון האינסטגרם desserted in paris
גאווה ישראלית. אחת מיצירותיו של טל שפיגל
צילום: מתוך חשבון האינסטגרם desserted in paris
מומלצים