נרצחי הפיגוע: אהרן בנט נדקר עם אשתו ובנו הפעוט, הרב לביא ירד לסייע ונדקר למוות
פיגוע הדקירה אירע עשרות מטרים מביתו של הרב נחמיה לביא בן 41 מישיבת עטרת כוהנים, אב לשבעה: "הוא היה חמוש במידות טובות, כולו חסד". אהרן בנט, חייל בשירות סדיר בן 21 מביתר עילית, הותקף עם אשתו שנפצעה קשה ובנו שנפצע קל
הנרצחים בפיגוע הדקירה אמש (שבת) בירושלים הם הרב נחמיה לביא (41) מירושלים ואהרן בנט (21) מביתר עילית. אשתו של בנט, אדל בת 22, נותחה הלילה בבית החולים ומצבה השתפר ומוגדר כעת בינוני עד קשה ויציב. היא מונשמת ומורדמת ביחידה לטיפול נמרץ. בפיגוע נפצע גם בנם של השניים, נתן בן השנתיים, שמאושפז בבית החולים שערי צדק במצב קל.
בשם הרב נחמיה לביא: נתגבר גם הפעם
לביא, אב לשבעה ותושב העיר העתיקה זה 23 שנה, הוא רב בישיבת עטרת כוהנים. במקור משפחתו מהיישוב בית אל. חבריו סיפרו שהוא ירד עם נשקו להציל את פצועי הפיגוע והמחבל פגע גם בו וחטף את נשקו. הלווייתו תתקיים היום ב-12:00 בהר המנוחות.
הרב לביא שירת בצה"ל כלוחם והצטרף לאחרונה לרבנות הצבאית כחלק ממגמה להצמיח רבנים מהמערך הלוחם. אריה קינג, מכר של המשפחה, סיפר בשיחה עם ynet שלביא היה הרב של הילדים שלו. הוא סיפר שהמשפחה מתגוררת בבית ויטנברג (המוכר כבית שרון) ברחוב הגיא, כ-30 מטרים ממקום הרצח. אביו של המנוח, עו"ד יחזקאל לביא מבית אל, היה בעבר היועץ המשפטי של משרד הפנים.
ראש ישיבת "עטרת ירושלים", הרב שלמה אבינר, סיפר על הרב נחמיה לביא: "אפשר לצטט את דברי המדרש, שהמלך דרייווש ביקש לפני מותו: 'אל תתאבלו עלי עד שאדם יבוא ויספר עלי רעה - ואף אחד לא בא'. הצער הוא על המוות, הצער הוא על שאדם שהחמיץ את חייו. אבל על הרב לביא נוכל לומר בביטחון מוחלט: לא יוכל לבוא אדם ולספר עליו דבר רע. הוא היה אדם מורם מעם, חמוש במידות טובות, כולו חסד - ומעולם לא אמר דבר רע על אדם. אדם מעמיק בתורה, שקוד על התורה יומם ולילה באהבת השם ובאהבת עמל התורה".
אבל גדול ירד על תלמידיו עם היוודע דבר מותו. אחד מהם סיפר: "מורה דגול לתלמידיו, תמיד מבין ללבם, עדין נפש". אמו הוסיפה: "כל שבוע, אבל ממש כל שבוע, בלי להתעייף, במשך כל השנה, הוא היה שולח לי פתקים ובהם מציין לטובה את בני השובב".
גיסו של לביא, אלקנה, סיפר: "הוא גר באזור של הפיגוע ושמע צעקות אז ירד למטה כדי לעזור. הוא היה בנאדם מלא חיים, אב לשבעה שהתנדב בגיל 40 לקורס קצינים ונהרג כשהוא רצה לעזור לאחרים. המשפחה שבורה, כולנו המומים".
חבריו לקורס קצינים ספדו לו: ''אנו מזועזים מהרצח הנתעב. מכך שיהודי טהור נרצח בעיר בירתנו בידי רוצח שפל ונתעב. הגיעו מים עד נפש. הוא היה אמור להשתחרר מהמילואים ויצא לקורס הזה רק כדי שלא ישחררו אותו בגיל הפרישה על מנת שיוכל להמשיך לתרום לעם ישראל. כולו לב טהור. אדם מלא חיים ושמחה, פשטות וענווה, מתייחס לכל אדם בכבוד, רק לעזור, לתת. נדקר בליבו וליבנו שותת. אנו מחזקים את ידי כוחות הביטחון ובטוחים שילחמו במרצחים ובשולחיהם ביד קשה על מנת שעם ישראל לא ידע עוד צער וכאב''.
בנט היה חייל בשירות סדיר בפרויקט שחר לשילוב חרדים בצה"ל. אשתו אדל נפצעה כאמור באורח קשה ובנו הפעוט נפצע קל. בתם התינוקת פונתה ממקום ללא פגע. הם עשו את השבת אצל אביה של אדל, יוסף גל, רב מוכר בקהילת ברסלב "שובו בנים", המתגורר סמוך לכביש 1 בירושלים, על קו התפר שבין מערב העיר למזרחה. אחר הצהריים הם יצאו ברגל לתפילה בכותל המערבי ואז אירע הפיגוע.
אהרן קליגר, שכנו של בנט, סיפר: "הוא היה בחור חייכן וחברמן שכולם אהבו. עד לא מזמן עבד כאן כמפקח בניה, ואז התגייס לנצח יהודה". ראש עיריית ביתר עילית, מאיר רובינשטיין, מסר בעקבות הרצח: "תושבי העיר המומים ומזועזעים על הירצחו של קדוש הרב אהרן בינט הי"ד, שנרצח הערב, ליל הושענא רבה, בידי בן עוולה, בדרכו להתפלל בשריד בית קדשנו. ארץ אל תכסי דמם, אבינו מלכנו נקום נקמת דם עבדיך השפוך".
הפיגוע: דקר וחטף נשק
הפיגוע התרחש בצומת הויה דולורוזה ורחוב הגיא, סמוך לשער האריות בעיר העתיקה בירושלים וביצע אותו מוהנד חלבי, תושב אל-בירה. בנוסף לשני הנרצחים נפצעו אשתו של בנט באורח קשה ובנו הפעוט נפצע קל.
אישה שהצליחה להימלט מהזירה דיווחה לשוטרים שהיו כ-50 מטרים מהמקום. כוח מג"ב ולוחמי יחידת יואב הגיעו לזירה וירו בחלבי למוות.
המחבל כתב שלשום בדף הפייסבוק שלו: "על פי מה שאני רואה האינתיפאדה השלישית פרצה. אני לא חושב שהעם ישלים עם ההשפלה. העם ייצא לאינתיפאדה".
חמאס הודיע בתגובה: "זה פיגוע הירואי נוסף לשורת הפיגועים שמסלימים בגדה המערבית. זהו מסר נוסף שמדגיש שעמנו לא נכנע לצעדים של ישראל במסגד אל-אקצה. אנחנו תומכים ומברכים על כל פעולת התנגדות שפוגעת בחיילים הישראלים ובמתנחלים. אנשינו בגדה המערבית מוכנים למות, להיעצר ולהקריב את עצמם כדי להגן על מסגד אל-אקצה וכדי להרתיע את ישראל".
בעקבות המצב הביטחוני בירושלים הוחלט בתום סדרה של התייעצויות בין הדרג המדיני, המשטרה ויתר גורמי הביטחון כי במשך היומיים הקרובים תותר הכניסה לעיר העתיקה לאזרחי ישראל, לתושבי העיר העתיקה, לתיירים, לבעלי עסקים בעיר העתיקה ולתלמידי בית ספר שלומדים שם. כניסת מתפללים מוסלמים לתפילות בהר הבית תותר מגיל 50 ומעלה וללא הגבלת גיל לנשים, והיא תיעשה דרך שער האריות בלבד.