שתף קטע נבחר
 

לראשונה בישראל: בית ספר לבישול טבעוני נפתח בתל אביב

מרכז קולינארי על טהרת הצומח נפתח בימים אלה במבנה יפואי משופץ ויציע סדנאות בישול ואפייה, הרצאות ופעילויות נוספות סביב אורח החיים הטבעוני. אורי שביט עם כל הפרטים

בחצר ביתו של השף יניב פרטוש תמיר (45) נותרה עדות דוממת לאורח חייו הקודם – מכשיר להכנת שווארמה. היום הוא עומד ללא שימוש, אחרי שבעליו – לשעבר חובב בשרים ידוע ומנחה סדנאות בישול מלאות במוצרים מן החי – עבר תהליך שבסיומו הפך לטבעוני לחלוטין, והצטרף בכך לרעייתו מאיה ולשני ילדיהם, עומר (12) ועידו (10).

 

"לפני שנתיים וחצי חליתי. בבית החולים הביאו לי מנה של עוף והריח היה פשוט נורא, זה הזכיר לי ריח של נבלה. כבר למחרת הזמנתי לראשונה בחיי מנה צמחונית, ועם הזמן הצמחונות הפכה לטבעונות", הוא נזכר. "דיברתי על זה עם אנשים והתחלתי להיחשף למידע, למדתי על הפן הבריאותי וגם על הצדדים המוסריים והיום אני טבעוני לגמרי. הבנתי שאני לא יכול להמשיך, שהמחיר הוא גבוה מדי גם לגוף שלי וגם לבעלי החיים".

יניב פרטוש תמיר. מחובב בשר לטבעוני (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
יניב פרטוש תמיר. מחובב בשר לטבעוני(צילום: אורי שביט)
  

השינוי המשמעותי בתזונה ובאורח החיים בכלל הוביל את השף, שעמד שנים ארוכות בראש מתחם הסדנאות "מבשלים חוויה", להחלטה משמעותית גם במישור המקצועי. הוא נפרד מניהול החברה אותה הקים יחד עם אשתו, ובימים אלה הוא פותח את שעריה של "החוויה הטבעונית" – מרכז קולינארי ראשון מסוגו בישראל, שיציע סדנאות, הרצאות, הדרכות ופעילויות נוספות שכולן על טהרת הצומח.

 

"זה בעצם בית ספר רגיל לבישול עם סדנאות, הדרכות ופעילויות גיבוש בדיוק כמו שהיינו מעבירים ב"מבשלים חוויה", רק שהכל יתבסס על מזון מהצומח", הוא מפרט כשאנחנו יושבים במרכז החלל היפהפה, שעבר שיפוץ יסודי כדי להפוך למתחם סדנאות מעוצב, עדכני ומאובזר.

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

במערכת השיעורים, שכבר מופיעה באתר החדש, אפשר למצוא עשרות סדנאות שעתידות להתקיים בחודשי הפעילות הראשונים, שיועברו על ידי שפים, מדריכים ומרצים שמתמחים בהיבטים שונים של המטבח הטבעוני, בריאות ותזונה (גילוי נאות: ביניהם גם כותבת שורות אלה).

 

בנוסף ייפתחו קורסים בני מספר מפגשים, קייטנת בישול לילדים וגם ארוחות משתה עם שפים אורחים. כל אלה יתקיימו כשברקע גינת ירק תלויה המפרידה בין שני חללי הלימוד המרווחים ובחדר הצדדי חנות לציוד בישול, ספרים, חומרי גלם, מוצרי קוסמטיקה ועוד.

 (צילום: רפי נוסרטי) (צילום: רפי נוסרטי)

 (צילום: רפי נוסרטי) (צילום: רפי נוסרטי)
(צילום: רפי נוסרטי)
 

הקהל, אומר פרטוש תמיר, לא צפוי להיות מורכב מטבעונים בלבד. "החוויה הטבעונית תהיה בית לשוחרי בריאות וטבעונים, ויהיו גם סדנאות מיוחדות לסוכרתיים וסדנאות ללא גלוטן. כל מי שהמטבח הזה מסקרן ומעניין אותו - ימצא אצלנו מקום". המקום, אגב, עתיד להיות כשר למהדרין, ובתקופת ההרצה תהיה הנחה בגובה 50% על כל הסדנאות.

 

השינוי החד בתכני הלימוד – מחי לצומח - לא מפחיד את פרטוש תמיר, אחרי שעבר תהליך דומה בעצמו. "גיליתי מטבח מדהים, טעים, עשיר, מתוחכם ומאתגר", הוא מתלהב. "אבל מהר מאד גיליתי שהוא פחות מתוחכם ומאתגר ממה שנדמה, זה הכל עניין של ידע ולימוד. הילדים שלי לומדים היום באופן טבעי לבשל את המטבח הזה, וכשהם יגדלו זה יהיה להם כבר ממש קל".

 

החוויה הטבעונית, דרך בן צבי 78, תל אביב. 03-5738883

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי נוסרטי
חדש בישראל. בית ספר לבישול טבעוני
צילום: רפי נוסרטי
מומלצים