שתף קטע נבחר
 

החללית הישראלית שתשוגר לירח הוצגה בבית הנשיא

חברי SpaceIL הציגו דגם של החללית הישראלית. הנשיא ריבלין אמר: "אתם מודל לאומץ, הצלחה, חזון, לישראליות פורצת דרך"

הדרך לירח - עוברת בבית הנשיא בירושלים: נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, אירח בצהריים (יום ד') במעונו את חברי מיזם SpaceIL, העמותה הבונה את החללית הישראלית הראשונה לירח. במהלך המפגש חשפו חברי המיזם את דגם החללית החדש.

 

דגם החללית (צילום: מור קומפני) (צילום: מור קומפני)
דגם החללית(צילום: מור קומפני)

 

הנשיא ריבלין אמר כי הוא נרגש: "אני מוכרח לומר שאני זוכר כילד שעל עטיפות המסטיקים היה האיחול עד גיל 21 תגיע לירח. הייתי בן 29 כשאנשים אכן הגיעו לשם והיה זה צעד גדול לאנושות. פעם זה נראה בלתי אפשרי ואתם המפתח למציאות זו. אתם מסמלים מופת של חזון עבור עם ישראל כולו. בפרויקט מכונן כזה התמיכה של הממשל ואנשי האקדמיה חשובה. זה עתידנו. נתונה לכם תודתנו כולה. כשאני מסתכל למעלה לכוכבים בירושלים אני לא יכול שלא לחשוב על אילן רמון שמת באסון טרגי. אתם מודל לאומץ, הצלחה, חזון, לישראליות פורצת דרך".

 

צוות SpaceIL עם הנשיא ושר המדע, הטכנולוגיה והחלל (צילום: מור קומפני) (צילום: מור קומפני)
צוות SpaceIL עם הנשיא ושר המדע, הטכנולוגיה והחלל(צילום: מור קומפני)

 

 

 

דגם קרטון של החללית (צילום: מור קומפני) (צילום: מור קומפני)
דגם קרטון של החללית(צילום: מור קומפני)

 

התורמים מתרשמים מהדגם (צילום: מור קומפני) (צילום: מור קומפני)
התורמים מתרשמים מהדגם(צילום: מור קומפני)

 

שר המדע, הטכנולוגיה והחלל אופיר אקוניס, אמר כי הקבוצה הישראלית חתמה על הסכם בדבר שיגור לחלל. "המוטיבציה של ישראל לעמוד בחזית הטכנולוגיה נבעה מצרכים מדעיים ובטחוניים", אמר השר. "לא בכדי אנו אומה פורצת דרך בתחום זה".

 

ערן פריבמן, מנכ"ל SpaceIL סיפר ל-ynet: "בניית החללית הזו החלה לפני כשנתיים, כשהגעתי ל-SpaceIL. המשימה הראשונה הייתה לבנות צוות הנדסי בשיתוף פעולה עם התעשייה האווירית ותעשיות נוספות שאנחנו עובדים איתם כדי לייצר תכנון של חללית שיאפשר לנו להגיע לירח. זאת משימה לא טריוויאלית ואנחנו הקבוצה הראשונה בתחרות שהצליחה לעמוד במשימה וכך יכולנו לחתום על הסכם שיגור, מה שהקפיץ אותנו משמעותית לאבן הדרך שאנו נמצאים בה היום."

 

יריב בש, ממייסדי SpaceIL נואם בבית הנשיא

יריב בש, ממייסדי SpaceIL נואם בבית הנשיא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פריבמן מסביר על הצעדים הבאים: "הצעד הבא הוא להכנס בצורה אינטנסיבית לייצור עצמו של החלית - המבנה, מיכלי הדלק ובמקביל כל נושא האלקטרוניקה שרובה כבר מוכנה ולהתאים את התכנון למשגר שממנו יש לנו חוזה שיגור. החללית רוב רובה היא מערכת הנעה רקטית, שתעזור לנו לעשות את כל הדרך לירח ומעבר לכך יש מחשב משימה, מכשירי קשר, מצלמות וסנסורים ומכשורים שיאפשרו את הנחיתה עצמה על הירח".

 

SpaceIL הינה עמותה ללא כוונת רווח, שהוקמה בשנת 2011 ושמה לה למטרה להנחית את החללית הישראלית הראשונה על הירח, ועל ידי כך להעניק השראה לדור הבא של המדענים והמהנדסים. העמותה הוקמה על ידי שלושה מהנדסים צעירים, שנענו לאתגר התחרות העולמית Google Lunar X Prize, שתסתיים בשנת 2017.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מלבד הנחיתה על הירח, החזון החינוכי של SpaceIL הוא ליצור "אפקט אפולו"

 ישראלי חדש: לעודד את הדור הבא בישראל ובעולם לבחור במקצועות מדע, הנדסה, טכנולוגיה ומתמטיקה. למרות המצוינות הטכנולוגיות שלה, עומדת ישראל כיום בפני מחסור חמור ביותר במדענים ומהנדסים. לצה"ל ולמגזר הפרטי חסרה כמות המדענים ומהנדסים הנדרשת, על מנת לשמור על היתרונות הטכנולוגיים של ישראל ובכדי להמשיך להיחשב ל"אומת סטארט אפ", המובילה בתעשיות הטכנולוגיה העילית.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מור קומפני
דגם החללית
צילום: מור קומפני
צילום: SpaceIL
spaceil. ארכיון
צילום: SpaceIL
מומלצים