פורסם ארכיון של חפצי יהודים ממחנות ריכוז
שירות האיתור הבינלאומי, שהוקם אחרי מלחמת העולם השנייה כארגון למציאת נעדרים והפך עם השנים למכון מחקר, העלה לרשת ארכיון שכולל תמונות של אלפי פריטים שנלקחו מקורבנות השואה
שירות האיתור הבינלאומי הודיע היום (ד') כי החל להעלות לרשת את הארכיון שלו מתקופת השואה, בפעם הראשונה. הארכיון כולל תמונות של פריטים שנלקחו מקורבנות במחנות ריכוז, ומסמכים היסטוריים אחרים.
עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
הארכיון, שנמצא בעיירה הגרמנית בד ארולסן, מסר כי החומרים זמינים באתר הארגון. 50 אלף תמונות פורסמו עד כה, ומייצגות רק חלק מאוסף של כ-30 מיליון מסמכים.
שירות האיתור הוקם על ידי בעלות הברית בימים האחרונים של מלחמת העולם השנייה, ותחילה נוהל בידי הצלב האדום במטרה לסייע במידע על גורלם של נעדרים. ב-2007 חוקרים קיבלו גישה אל המסמכים והחלו בהמרת הארכיון משירות מעקב למכון מחקר.
"הארכיון האינטרנטי יכול לסייע בתרומה למודעות הציבורית לפעילות שירות המעקב הבינלאומי והארכיון יקר הערך שלה על קורבנות השואה והרדיפה הנאצית", נכתב באתר.
בשבוע שעבר נחשף במלואו קטלוג שמכיל פירוט על יותר מאלף ציורים ופסלים שהיו ברשותו של הרמן גרינג, שנחשב ליד ימינו של אדולף היטלר. רבות מיצירות האמנות נבזזו מיהודים שגורשו למחנות השמדה.
פרסום הקטלוג נועד לחדש את המאמצים להשיב יצירות שבזזו הנאצים למשפחות יהודים, וכן להזכיר לקוראים את פשעי הנאצים בשעה שמספר הניצולים בעולם קטן וארגונים ניאו-נאצים באירופה מתחזקים.
"לתרום למודעות על קורבנות השואה"
צילום: רויטרס
מומלצים