ארז מבשל במסעדת סבידה בעכו
ארז קומרובסקי ממשיך במסעותיו במטבחים בארץ, והפעם הוא מבקר במסעדת סבידה בעכו אצל הטבח מירו סמדג'ה, ויחד הם עושים נפלאות עם דגים טריים מהשוק
צילום: ירון שרון || עריכה: עומר מנדס
סביצ'ה דג טרחון
המצרכים:1 פילה של דג טרחון, מפולט מעור וחתוך לקוביות של 1 סנטימטר
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל חריף, חתוך לקוביות קטנות
1/4 זר כוסברה טרייה, קצוצה דק
1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות קטנות
1 מלפפון פקוס (מלפפון שעיר אפשר למצוא בשווקים), חתוך לחתיכות קטנות
לתיבול -
1.5 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
1/5 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- לוקחים קערת ערבוב ומכניסים לתוכה את כל המצרכים.
- מוסיפים את התיבול, ומערבבים.
- מעבירים לצלחת הגשה, ומגישים.
סשימי דג פלמידה לבנה
המצרכים: 1 דג פלמידה, נקי מעור ומפולט
1/2 פלפל חריף, חתוך לקוביות ונקי מזרעים
3 עלי כוסברה טרייה
1 צנון קטן, חתוך לעיגולים דקים
4 עלי תרד טרי
לרוטב -1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
1/4 כפית מלח גס
1/4 כפית של סומק
1/4 כפית זרעי כוסברה
1/4 כפית זרעי אניס
אופן ההכנה:
- חותכים את הדג לחתיכות גסות ומסדרים אותו על צלחת הגשה.
- מטפטפים מעל שמן זית ולימון.
- מתבלים במלח, בפלפל, בסומק ובשאר התבלינים (מלבד הפלפל החריף, הכוסברה והצנון).
- מוסיפים את הפלפל החריף והכוסברה הטרייה.
- מקשטים בצנון.
- מגישים עם עלי התרד בצד, עדיף לאכול בידיים.
דגים בעיר העתיקה של עכו
צילום: ארז קומרובסקי
מומלצים