הקולנוע הפלסטיני מתגייס למאבק, בתמיכת פסטיבל ברלין
כשברקע העימותים והמתיחות הגוברת, החליטו מארגני "ימים של קולנוע" ברמאללה לקיים את האירוע בשבוע הבא כמתוכנן, בשיתוף פסטיבל ברלין היוקרתי. "זאת הדרך שלנו לפעול למען ההתקוממות", הצהירו היוצרים הפלסטינים. הנציגים הגרמנים מסתייגים: "אנחנו נגד אלימות, רוצים לעודד הבנה וסובלנות"
בהצהרה בערבית שפורסמה אתמול בעמוד הפייסבוק של פילם-לאב פלסטין, הסבירו המארגנים את החלטתם להמשיך בתוכנית המקורית ולקיים את אירועי "ימים של קולנוע" ברמאללה כמתוכנן, החל מה-12 באוקטובר. "האירועים נתקלים בארגסיביות הישראלית הברוטלית נגד בני העם הפלסטיני", כתבו בהצהרה ופרטו את השאלות שעמדו לנגד עיניהם בקבלת ההחלטה: "אנחנו שואלים את עצמנו מהם התפקיד והמטרה של האינטלקטואלים והפעילויות התרבותיות כתמיכה בהתנגדות ובתנועת המאבק? ומה לגבי הגברת מודעות? האם הפעילויות התרבותיות יכולות להחזיק מעמד בנסיבות יוצאות דופן?".
עוד תוהים המארגנים האם יש להדגיש את "הקשר הבלתי נפרד" בין ההתנגדות התרבותית לבין המאבק האלים בכיבוש, ומגיעים למסקנה כי עליהם להמשיך בפעילות כסדרה, וזאת כדי להוכיח שאפשר להמשיך ליצור תרבות גם בימים קשים של דיכוי, שהם חיי השיגרה. את הצהרתם חותמים המארגנים בדברים: "זאת (פסטיבל 'ימים של קולנוע') הדרך שלנו להמשיך ולפעול למען ההתקוממות".
ההצהרה על השתלבות הפסטיבל כחלק מהמאבק הפלסטיני הנוכחי בימים אלה עלולה לגרום לאי נוחות בצד הגרמני, שהחליט לקחת חלק במה שאמורה להיות חגיגת קולנועית תרבותית ויפה, כפי שתואר בהודעת פסטיבל ברלין לעיתונות: "האירוע מביא השראה ומחזק את תעשיית הסרטים, ובאופן ספציפי מאפשר הזדמנויות ליוצרי סרטים צעירים כדי לתרגל וכדי לבחון סרטים כמדיום תקשורתי בשטחים הפלסטינים".
ככל הנראה בעקבות פניית ynet לנציגי פסטיבל ברלין, פרסמו חברי צוות פילם-לאב פלסטין מחדש את ההצהרתם מאתמול באנגלית, אלא שממנה הוסרה פסקת הסיום המעידה על השתלבות "ימים של קולנוע" במאבק (הגרסה הערבית המקורית מאתמול עדיין מופיעה בעמוד הפייסבוק).
מפסטיבל ברלין נמסר ל-ynet כי: "פסטיבל ברלין רואה באמנות ותרבות תרומה להבנה טובה יותר בין אומות, בני אדם ותרבויות. אלו היו חלק מהיסודות לייסוד פסטיבל ברלין המקורי ב-1951 וזהו העיקרון שממשיך להיות חלק מה-DNA שלנו. זה ברור מאליו שהברלינלה יוצא נגד כל ביטויי האלימות ועומד באופן ברור לצד חופש האמנות וחופש הביטוי. הבנה, סובלנות וקבלה הם התנאים הכי חשובים לשלום. הברלינלה רוצה לתרום לכך באמצעות התוכניות שלו".
בין 11 הסרטים שהקצו הגרמנים בתוכנית "ברלינלה ספוטלייט ברמאללה": "טקסי", זוכה פרס דוב הזהב בברלינלה השנה בבימויו של גפאר פנאהי האיראני, "ויקטוריה", זוכה פרס הצילום של סבסטיאן שיפר הגרמני, "ג'ק" של אדוארד ברגר הגרמני ו"היסטוריה של אלימות" של בנחמין ניישטאט הארגנטיני. את הפסטיבל יפתח הסרט "Degrade" של האחים, הבמאים הפלסטינים טרזן ועראב נסאר. הסרט הוקרן בבכורה בפסטיבל קאן השנה, ומבקר מזווית נשית את השלטון הדכאני של החמאס בעזה.