לחיי העם הזה: הישגים נאים לשני ברים ישראלים בתחרויות בינלאומיות
קצת חדשות טובות: בר הקוקטיילים Imperial Craft Cocktail זכה אמש בתואר הבר הטוב ביותר במזרח התיכון ובאפריקה ודורג במקום ה-17 ברשימת הברים הטובים בעולם, ובר היין Tasting Room, השוכן במתחם שרונה בתל אביב, זכה בשבוע שעבר בפרס העיצוב למסעדות וברים במזרח התיכון ובאפריקה לשנת 2015
הבר Imperial Craft Cocktail, הממוקם ברחוב הירקון בתל אביב, דורג במקום ה-17 ברשימת הברים הטובים בעולם בתחרות 50 World's Best Bars שהתקיימה אמש (חמישי) בלונדון.
האימפריאל נחשב לכניסה הגבוהה ביותר בתחרות, לאחר שבשנה שעברה דורג במקום ה-56. מעבר לזה, קטף הבר הישראלי את תואר ״הבר הטוב ביותר במזרח התיכון ובאפריקה״ זו השנה השנייה ברציפות, כאשר הוא מביס את הבר Zuma מדובאי. רשימת הברים נקבעה על ידי יותר מ-400 מומחים מעולם האלכוהול שבחרו חמישה ברים בהם ביקרו בשנתיים האחרונות.
בתחרות העיצוב למסעדות וברים Restaurant & Bar Design Award, שהתקיימה בשבוע שעבר בלונדון, התמודדו 200 המסעדות המובילות בעולם, כאשר בקטגוריית המזרח התיכון ואפריקה זכתה ישראל לשתי מועמדויות: מסעדת השף JAJO בעיצובו של סטודיו דן טרוים וכאמור בר היין Tasting Room בעיצובם של לוטן זינגר וגלעד זעפרני (סטודיו OPA), שזכה בפרס.
את הפרסים הבינלאומיים קטפו מסעדת Dandelyan הלונדונית והבר The Jane מבלגיה. התחרות מתקיימת זו השנה השביעית ונחשבת לחשובה ביותר בתחום העיצוב לחללי אירוח, בין שופטיה במהלך השנים נכללים מעצבים ושפים מובילים ובהם טום דיקסון, זאהה חדיד, גורדון רמזי ועוד.
״אנחנו מאוד גאים ונרגשים מהמעמד״, אמר אמש בר שירה, אחד מבעלי בר האימפריאל, שקיבל את הפרס יחד עם דרור אלטרוביץ׳ ורועי קידר: ״זו פעם ראשונה שבר, לא רק מישראל אלא מקטגוריית אפריקה והמזה"ת נכנס לרשימה המבוקשת הזו. בתחום שלנו קוראים לה ׳האוסקר של הברים׳. זה כמו לזכות בכוכב מישלן״.
הזכייה בפרס בעלת משמעות רבה לא רק לבר האימפריאל אלא למיצובה של תל אביב כיעד תיירות ובילויים נחשק. ״אנחנו לא רק בר תל אביבי״, אומר דרור אלטרוביץ׳, ״כשאני פוגש תיירים בבר אני קודם כל אומר להם ׳ברוכים הבאים לישראל׳. לא ׳ברוכים הבאים לתל אביב׳. מבחינתי אנחנו בר ישראלי לכל דבר, למרות שאחת התגובות הנפוצות שאנחנו מקבלים מאנשים שמבקרים באימפריאל היא שיש בו אווירה של חו״ל״.
״תל אביב וירושלים, שהן בירות הקולינריה המקומיות שלנו, עשו כברת דרך בשנים האחרונות״ אומרים גלעד זעפרני ולוטן זינגר מסטודיו OPA, הזוכים בתחרות עיצוב המסעדות, ״יש מסעדות בארץ שהעיצוב שלהן אינו נופל ממסעדות בבירות העיצוב העולמיות. ההשקעה הכספית וההבנה שהעיצוב הוא חלק אינטגרלי מההצלחה של המקום טבועה במסעדנים וביזמים כיום.
אנשים מתחום המסעדנות והאירוח מסתובבים בעולם ויודעים מה קורה בסצינה הבינלאומית ולא מוכנים לרדת מהרף הגבוה של המקבילות בעולם. יחד עם זאת ההיצע בארץ מוגבל, היצור יקר והטכנולוגיה והחומרים לא תמיד זמינים ולכן האתגר גדול יותר ופעמים רבות אנחנו מוצאים את עצמנו פוגשים את המציאות״.
המקרה של Tasting Room הוא דוגמה לתנאי שטח בעייתיים שדרשו מהסטודיו למצוא פתרון יצירתי מספיק כדי להגיע לתוצאה הרצויה. כשהגיעו לראשונה למקום מצאו חלל קטן בעל תקרה נמוכה הממוקם מתחת לאדמה ועל כן ללא אור טבעי.
״הנתונים ההתחלתיים אתגרו אותנו״, הם מספרים, ״היה ברור שכדי ליצור חלל מעניין ואטרקטיבי נהיה חייבים לייצר אוירה שונה מכל מה שקיים בסביבה. בחרנו בפתרונות תצוגה שונים, שכולם עוצבו ויוצרו בעבודת יד במיוחד. חשוב היה לנו לאפשר תצוגה עשירה אבל לשמור על סדר ולא לתת תחושה של עומס. הקיר המרכזי הוא קיר הטעימות ובו מכונות מזיגה ומעליהן מאות כוסות יין המאוחסנות בקוביות שעם שנחתכו אחת אחת עבור הכוסות. חשוב היה לנו לתת מקום של כבוד לשחקן הראשי - היין - ולא להתחרות בו. בחרנו בחומרים ראשוניים כמו בטון, שבדומה ליין הזמן רק מיטיב עימם״.
אבל העקשנות וההקפדה על פרטים הקטנים משתלמת והביאה את הסטודיו לזכייה הנכספת.
״זו תחרות קשה״, הם אומרים, ״מדובר בטופ של עולם העיצוב. חלק מהמתמודדים בקטגוריות השונות הן אושיות מובילות בזירת העצוב הבינלאומית וזה כבוד גדול להתמודד מולם. קיווינו מאוד לזכות ואנחנו גאים מאוד בפרויקט ומאמינים בו, ואין על הרגע הזה שבו שומעים את שמך ברגע ההכרזה. התרגשנו ושמחנו מאוד״.
ואיך זה משפיע בהמשך?
"אנחנו מקבלים תגובות מלקוחות מפרגנים ומקולגות מעולם העיצוב והזכייה פותחת אפשרויות רבות. לפני שנתיים זכינו בתחרות על עיצוב מסעדת little Italy ומאז קיבלנו שני פרויקטים בינלאומיים שהגיעו בעקבות הזכייה. אגב גם אבשלום כהן, הבעלים של הטייסטינג רום הגיע אלינו בעקבות הזכייה הקודמת, אז זו סגירת מעגל נפלאה״.