הדברים המוזרים שרופאי שיניים מצאו בפה של מטופלים
חלקיקי עטיפות של ממתקים, גרעין שהחל לנבוט בתוך הפה, ונייר טישיו - כל אלו נמצאו בין שיניהם של מטופלים במהלך טיפולי שיניים שגרתיים. למה כל כך מציק לנו כשמשהו תקוע בין השיניים, ומה הנזק שעלול להיגרם?
קראו עוד על בריאות השן:
מזונות שחשוב לאכול כדי לשמור על שיניים בריאות
אחת ולתמיד: כך מנקים שיניים עם חוט דנטאלי
גז צחוק וחולצת טי: איך להפסיק לפחד מרופא שיניים
הסקר כלל 3,000 רופאי שיניים וסייעות מרחבי בריטניה. לדבריהם, בין החלקיקים הנפוצים שנמצאו: שיערות, חמוצים, קליפות של פיצוחים ועטיפות של ממתקים שנפתחו קודם לכן באמצעות השיניים ונתקעו ביניהן.
הגרעין שנבט
חלק מהממצאים הלא שכיחים שדווחו על ידי רופאי השיניים הנסקרים, כללו פתיון חכה, נייר טישיו ואפילו דבק שחולה מרח כדי להדביק שן שבורה. במקרה אחר נראה גרעין, שהחל להנביט צמח בין השיניים.
סקר אחר שנערך קודם לכן בבריטניה, מצא שיותר מ-60 אחוז מהנשאלים משתמשים במברגים, מספריים ועגילים כדי להוציא מזון בין שיניהם. שיעור דומה של נשאלים השיב כי בעת הצורך הם משתמשים גם בסכינים, מפתחות, מחטים ומזלגות.
למה חייבים לנקות את השיניים משיירי מזון?
כולם מכירים את התחושה המציקה כששארית מזון תקועה לנו בפה, אך מדוע חלקיק בגודל של מילימטרים ספורים, יכול להציק כל כך? יש לכך שתי סיבות. סיבה אחת נעוצה במנגנון תחושת המיקום של הפה. המדובר בתחושה הקרויה פרופריוצפטיבית, המאפשרת לחוש כי השיניים ממוקמום במקום הנכון. כל הפרעה במבנה המקורי, כמו סתימה או כתר גבוהים מדי, או שייר מזון תקוע, משנים את התחושה בחלל הפה.
הסיבה השנייה נובעת מהלחץ שנוצר על השן והחניכיים, ועלול להוביל להיווצרות אודם, בצקת וגירוי מקומי. הסקר גילה עוד כי למרות תחושת אי הנוחות, 23 אחוז מהאנשים נכנעים לשיירי המזון התקועים ומשאירים אותם בין השיניים, מה שמגביר את הסכנה למחלות חניכיים, ריח פה ועששת שיניים.
איך הגיע מכשיר של רופא שיניים לריאתו של מטופל ירושלמי? צפו