ברמלה ויפו הטרור מורגש בכיס: "הכול ריק"
האטה במכירות, חנויות ריקות וסדק בבועת הדו-קיום. בערים המעורבות רמלה ויפו מחכים שההסלמה הביטחונית תירגע לפני שהעסקים יתמוטטו. "מי שלא מפחד הוא לא בן אדם", אומר מוכר המיצים בשוק רמלה
ההסלמה במצב הביטחוני והחשדנות ההדדית בין הציבור היהודי לציבור הערבי באות לידי ביטוי בהאטה כלכלית בעסקי הערבים. חלקם מדווחים על לקוחות שלא מגיעים, אולי מפחד או כאקט של חרם. "אני בן אדם. מי שלא מפחד הוא לא בן אדם. כל בן אדם שיוצא לרחוב מודאג", אמר רוג'ר רוג'ר, ערבי מוסלמי בעל דוכן מיצים בשוק רמלה, שלדבריו רשם ירידה של 70 אחוז בהכנסות.
רמלה היא עיר מעורבת עם דו-קיום איכותי ויוצא דופן, שבדרך כלל לא נפגע מגלי האלימות והמצב הביטחוני. במוצאי שבת נערכה שם הפגנה אלימה שהפתיעה את התושבים היהודים. רעולי הפנים שצעדו ברחובות ותקפו שוטרים - סדקו את התדמית של בועת הדו-קיום של רמלה. "המצב קשה מאוד, הכול מידרדר. ביום ראשון בשעות האלה המקום עמוס. ועכשיו המקום ריק. אנשים מפחדים או מחרימים", אומר מיכל בלה, ערבי נוצרי, בעל החומוסיה אבו חליל.
גם ביפו מורגשת האטה כלכלית. בסוף השבוע המסעדות ומרכזי הבילוי היו ריקים, כמו בזמן המתיחות של מבצע צוק איתן בשנה שעברה. במינימרקט הכיכר שצמוד לחומוס אבו חסן ביפו, העובדים והלקוחות מסרבים להתייחס למצב הביטחוני ולמתחים בשכונה המעורבת ומנסים להמשיך ולחיות בשגרה עד כמה שאפשר: לקוחות יהודים, נוצרים ומוסלמים, תושבי אותה שכונה, מנסים להתעלם
מהתחושות הקשות וההפתעה שיצרה ההפגנה האלימה ביפו, ומנסים להתרכז בחיים עצמם.
"כאן במינימרקט אנשים מרגישים בבית. פה יותר בטוח מתל אביב. רק התקשורת עושה את הרעש - אינתיפאדה שלישית ואינתיפאדה שלישית, אבל בשטח? אין כלום!", אומר המנהל בסאם שלש.