רשת נעלי מרקו מבקשת הקפאת הליכים
לדברי החברה הוותיקה שלה 23 סניפים, חובותיה כלפי הבנקים עומדים על כ-8.6 מיליון שקל והיא חייבת עוד כ-22.4 מיליון שקל ל-24 ספקים. לפי החברה, המצב הביטחוני היה בבחינת "הקש ששבר את גב הגמל"
רשת נעלי מרקו מבקשת הקפאת הליכים כדי לגבש הסדר נושים יאפשר לה "לעמוד על הרגליים" לאחר שנקלעה לחובות של כ-31 מיליון שקל.
"החברה לא מצליחה לעמוד בהתחייבויותיה ואולם מבקשת היא לקחת אחריות ולשלם לנושיה את המגיע להם, אולם באופן ובדרך שהיא תוכל לעמוד בהם, וזאת במסגרת של הסדר נושים כחלק מהבראתה", נכתב בבקשה שהוגשה היום (א') לבית המשפט המחוזי מרכז שבלוד.
לדברי החברה, חובותיה כלפי הבנקים עומדים על כ-8.6 מיליון שקל והיא חייבת עוד כ-22.4 מיליון שקל כלפי 24 ספקים.
החברה הוותיקה פועלת זה כ-32 שנים ועוסקת בעיקר במכירת נעלי נשים וגברים ומוצרי אופנה שונים. לפי בא כוחה של החברה, עו"ד יניב אינסל, במשך שנים רבות הצליחה נעלי מרקו לפעול בשוק המקומי והבינלאומי בהצלחה מרובה.
"אלא", נכתב לבית המשפט, "שלפני כשנה, בקיץ 2014, נוכח המצב הביטחוני הקשה ששרר ברחבי המדינה בכלל ובאזור הדרום בפרט, ועימם אירועי צוק איתן, החלה החברה להיקלע לבעיות תזרים כבדות, הבנקים סירבו להעניק לה אשראי חדש ואף ביקשו מהחברה לקצץ באשראי שניתן לה, דבר אשר הוביל למצבה דהיום, בו אין בכוחה לעמוד בהתחייבויותיה הכספיות כלפי ספקיה המהותיים". מבצע צוק איתן, נטען, גם לירידות דרסטיות במכירות בשיעור של 50%, החנויות נתקעו עם מלאי רב ונגרם נזק כספי של 1.5 מיליון שקל.
לפי החברה, המצב הביטחוני היה בבחינת "הקש ששבר את גב הגמל" שכן, נסיבות נוספות הקשורות לשוק התחרותי בו פועלת הרשת, הביא לירידה משמעותית בצריכה. החברה מפרטת בין השאר את הקמת רשתות הדיסקאונט שקמו בארץ וכן את התחרות בדמות ייבוא של הנעלה ומוצרי אופנה מחו"ל.
עוד מציינת החברה את "הכספים הרבים והאסטרונומיים" ששילמה כדמי פינוי לחנויות כדי להיכנס לקניונים. לפי הרשת, היא שילמה 5-4 מיליון שקל עבור דמי פינוי ועוד סכום של מאות אלפי שקלים עבור שיפוצן של החנויות.
"החברה", כך נכתב עוד, "לא מצליחה לעמוד בהתחייבויותיה ואולם מבקשת היא לקחת אחריות ולשלם לנושיה את המגיע להם, אולם באופן ובדרך שהיא תוכל לעמוד בהם, וזאת במסגרת של הסדר נושים כחלק מהבראתה". בשל כך, מבקשת החברה להוציא בבהילות צו הקפאת הליכים שיאפשר את אישור הסדר הנושים בניסיון למנוע את התמוטטות החברה ולסתום עליה את הגולל.
בשבוע שעבר, כך עולה מהבקשה שהוגשה לבית המשפט, התכנסה לבקשת החברה אסיפת נושים של הספקים המהותיים. החברה הציעה לשלם 50 אחוזים מן החוב ב- 36 תשלומים שיחלו באפריל 2016. בסיומה של האסיפה נתנו 18 נושים מתוך 24 את הסכמתם להצעה.
לפי החברה, הסדר הנושים הינו הסדר ראוי שמצד אחד מאפשר לה לעמוד בהתחייבויותיה, מצד שני מאפשר לנושים לקבל את כספם ומצד שלישי מאפשר לחברה להמשיך את פעילותה כ"עסק חי" ולעלות על "דרך המלך". "כל מצב אחר", כך מצוין, "מלבד אישור הסדר הנושים המוצע, קרי מצב של פירוק חלילה, לא יועיל לאף אחד מן הנוגעים בדבר, אלא יביא את החברה למצב של עברי פי פחת וחדלות פירעון ויגרום לפגיעה אנושה בנושי החברה ובעובדיה, ואף עשוי להביא להתמוטטותם הכלכלית כמו במגדל קלפים".
רשת נעלי מרקו הינה חברה משפחתית ותיקה שהוקמה לפני 32 שנים ומפעילה רשת של 23 סניפים בכל רחבי הארץ. החברה נוסדה על ידי בני הזוג רחל ומרקו כהן והם מנהלים את החברה ביחד עם בנם, ניסים כהן המשמש כמנכ"ל החברה. בני משפחה נוספים ממלאים תפקידים בחברה ומחזיקים במשרות ניהול ועיצוב בסניפים השונים. החברה מעסיקה כ-00 עובדים בתפקידים שונים ומספקת עבודה לעוד כ-250 עובדים במעגל השני של הספקים.
עוד בצרכנות: משבר מגדלי העגבניות