חיל הנשים של האינתיפאדה
חלקן חילוניות בלבוש אופנתי וחלקן דתיות אדוקות עטויות מעיל ארוך וסגור וצעיף ירוק - אלה הסטודנטיות הפלסטיניות החדשות שלא מוכנות להשאיר את במת ההתקוממות העממית רק לגברים. אולם מקומן לא נפקד גם מפיגועי הטרור
יותר ויותר עיני נשים ניבטות מתוך הכאפיות הפלסטיניות במוקדי החיכוך בשבועיים הסוערים האחרונים, זאת להבדיל מהאינתיפאדות הראשונה והשנייה, שבהן הגברים הפלסטינים תפסו מקום עיקרי בהפגנות ובעימותים האלימים.
חלקן רעולות פנים, חלקן חילוניות לבושות לבוש אופנתי, וחלקן דתיות אדוקות עטויות מעיל ארוך וסגור וצעיף ירוק שלא מותיר ספק לאיזה מהפלגים הן משויכות - אלה הסטודנטיות הפלסטיניות החדשות. נשים דעתניות ופמיניסטיות שלא מוכנות להשאיר את במת ההתקוממות העממית רק לגברים. הן יוצאות לצמתים ומתעמתות עם חיילים, משליכות אבנים ומשתמשות גם ברוגטקות כדי לפגוע בחיילים ואנשי כוחות הביטחון שעומדים מולן בהפגנות.
"מצוין שאנחנו הבנות נכנסנו למעגל הזה, אני מאוד שמחה על זה", אמרה ל-ynet ו"ידיעות אחרונות" י', צעירה פלסטינית שהשתתפה בעימותים ליד רמאללה. "נגמרו הימים שהנשים ישבו בבית ועמדו כל היום במטבח. הימים האלה מוכיחים שאנחנו מסוגלות לעשות את מה שהגברים עושים".
הנשים שמשתתפות בעימותים הן לרוב סטודנטיות, בעיקר מהאוניברסיטאות ביר זית ברמאללה ואל-קודס באבו דיס. אחת מהן היא דליא נסאר, סטודנטית בת 25 מאוניברסיטת ביר זית, פעילה בתא הסטודנטים של החזית העממית. דליא השתתפה בהפגנה סוערת שהייתה במחסום בית אל בשבוע שעבר. היא נפצעה מכדור גומי ומאז מאושפזת בבית החולים הממשלתי ברמאללה. "ממש לא הפליא אותנו שדליא השתתפה בעימותים, לא ניסינו למנוע ממנה. אנחנו מגיעים ממשפחה בעלת שורשים פוליטיים", אמרו בני משפחתה.
אולם נשים לוקחות חלק גם בגל הפיגועים האחרון. שתיים מהן ביצעו פיגועי דקירה בירושלים ובעפולה, ואחת חשודה שניסתה להחדיר לתחומי הקו הירוק מכונית עם בלוני גז לצורך ביצוע פיגוע ונעצרה במחסום א-זעים ליד מעלה אדומים אתמול.
למעט המחבלת האחרונה, השתיים האחרות היו סטודנטיות רווקות. זה גם הפרופיל של הנשים הפלסטיניות שמשתתפות בעימותים במוקדי החיכוך. סטודנטיות, רווקות, עם תודעה פוליטית גבוהה. ישנן הערכות שהעלייה במספר הנשים שמשתתפות בעימותים ובפיגועים נובעת מהשראה שהן קיבלו מנשות המוראביטאת במסגד אל-אקצה שאחראיות במידה לא מועטה בליבוי גל ההסלמה הנוכחי והן גם היו כוח החלוץ הנשי בעימות מול האזרחים הישראלים וכוחות הביטחון.
"מה שאני רואה עכשיו זה דבר שלא היה לו תקדים מבחינת הכמות והאיכות של הנשים שמשתתפות בעימותים", ציינה מסיון קדומי, אחת מנשות תנזים הפתח שאמונה יחד עם אחרים על ארגון ההפגנות בבית אל. ההשתתפות הנשית הנרחבת בעימותים הביאה גם לשטף של תמונות ברשתות החברתיות שמעודדות את המשך השתתפותן באירועים.