שתף קטע נבחר
 

"ב-2016 נפתור את מצוקת הדיור במושבים"

בוועידת הבנייה השנתית של תנועת המושבים והתנועה הקיבוצית, התייחס ראש מטה הדיור באוצר, אביגדור יצחקי, לבעיית הנדל"ן במושבים, בקיבוצים ובכפרים. "אנחנו רוצים שכל הנחלות יהיו מאוישות עם חוזה חכירה לדורות"

"שנת 2016 היא שנת הזדמנות לפתרון של מצוקת הדיור במושבים, בקיבוצים ובכפרים". כך אמר היום (ב') ראש מטה הדיור במשרד האוצר, אביגדור יצחקי, בוועידת הבנייה השנתית שערכו תנועת המושבים והתנועה הקיבוצית. יצחזקי הבהיר כי השנה הבאה תהווה הזדמנות לפתור את "כל הבעיות של המגזר ההתיישבותי, הקיבוצי והמושבי במדינת ישראל ולדורות".

 

הקיבוצים: "חייבים הסכם בנייה עם הממשלה"

"ניתן לבנות בקיבוצים 40 אלף דירות מיידית"

חקלאים יוכלו לחכור קרקעות ל-200 שנה

 

יצחקי סיפר כי במסגרת תפקידו כיו"ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, מאז הועבר מינהל התכנון מאחריות משרד הפנים לאחריות משרד האוצר, בכוונתו לדון בתוכנית המתאר הארצית בנושא התיישבות בדיונים הקרובים של המועצה מול רשות מקרקעי ישראל. "אנחנו רוצים שכל הנחלות יהיו מאוישות, שכל האדמות במושבים יהיו משויכות ויהיה להן חוזה חכירה לדורות", הוא הסביר. 

 

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, דיבר על הסיכון בהתכנסותה של אוכלוסיית מדינת ישראל פנימה, כלפי המרכז, וציין כי מדובר בבעיה חמורה. לדבריו, "עיר-מדינה לא יכולה להתקיים במזה"ת בבטחה, לנוכח האיומים סביב לה. על כן, יש להביא לפיזור האוכלוסייה היהודית אל הפריפריה, בעיקר אל הנגב והגליל. בנוסף למימד ההתיישבותי, הביקוש לדיור במרכז מעלה מאד את המחירים".

 

גלנט ציין כי "המענה המועדף לבעיה הוא יצירתן של שתי ערי מטרופולין מרכזיות, באר שבע בדרום ועיר נוספת שתתבסס על ערים קיימות בצפון הארץ. אחד הקריטריונים המובילים בקביעת העיר הצפונית הוא המיקום - קרבה מספקת למרכז, אך נדרש ריחוק מתאים כדי להשפיע על הגליל כולו".

 (צילום: אלון רוטשילד) (צילום: אלון רוטשילד)
(צילום: אלון רוטשילד)

 

"ניתן ליצר עשרות אלפי יח"ד עבור חברי מושבים וסטודנטים"

מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, מאיר צור, חיזק את דבריו של יצחקי. "שנת 2016 היא חלון הזדמנויות יוצא דופן כדי לפתור את סוגיות הדיור בקרקעות במרחב הכפרי", אמר צור, "מדינת ישראל קיבלה החלטה לעבוד בצורה מסודרת בתחום הדיור, ובכוונתנו להיות חלק מהתוכנית".

 

מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר, סיפק כדוגמא את שוק הנדל"ן בשנת 1992, בזמן העלייה הרוסית, אז דאג שר הבינוי והשיכון דאז, אריאל שרון ז"ל, לבנייה מסיבית כדי לשכן את העולים. "אני מרגיש שכוחות 1992 חוזרים במטרה למצוא פתרונות ממשיים. ב-1992 החליט אריק שרון שיפתור בעיה וימצא דיור לכמיליון עולים חדשים, ללא עליית ערך הקרקע. הוא הצליח! אני מצדיע למשה כחלון שמחזיר את הצוותים של אריאל שרון חזרה לעיסוק בנושא ודואג בכך למרחב הכפרי".

 

"המרחב הכפרי חייב להשתלב בתוך התוכנית הגדולה של פתרון מצוקת הדיור", הוסיף עו"ד עמית יפרח, יו"ר אגף הקרקעות של תנועת המושבים. לדבריו, "ניתן לייצר בזמן קצר יחסית עשרות אלפי יחידות דיור בהתיישבות, הן עבור חברי המושבים דרך יישום החלטות רשות מקרקעי ישראל בחלקות המגורים במושב והסדרת תשתית חוזית ארוכת טווח; והן לסטודנטים ולמשפחות צעירות באמצעות הקמת מעונות והרחבות קהילתיות בנגב ובגליל. המתכון הוא הידברות בינינו לבין מקבלי ההחלטות".

 

התוכנית של שר השיכון והבינוי למצוקת הדיור:

התוכנית של שר השיכון למצוקת הדיור    (צילום: ערוץ הכנסת)

התוכנית של שר השיכון למצוקת הדיור    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ד"ר יריב מליחי, רשות הטבע והגנים
צילום: ד"ר יריב מליחי, רשות הטבע והגנים
ראש מטה הדיור במשרד האוצר, אביגדור יצחקי
מומלצים