המטרה של ישראל: אנרגיה באמצעות גז ושמש
באירוע פתיחת הוועידה השנתית של האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה, אמר השר גבאי: "הממשלה קיבלה החלטה על יעדים להפחתת פליטות גזי חממה בשנים הבאות, הן באמצעות התייעלות אנרגטית והן באמצעות החדרת אנרגיות מתחדשות"
במקום פחם ומזוט - גז ושמש: השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, אמר הערב (יום ב') בוועידה השנתית של האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה: "החזון שלנו למדינת ישראל ב-2030 הוא משק שמשתמש בגז ושמש ואין לו עלויות חיצוניות".
באירוע פתיחת הוועידה, שנערך במוזיאון ישראל בירושלים, אמר השר גבאי: "השמה עומדת בסימן שינוי אקלים לקראת ועידת פריז, שתיערך בדצמבר הקרוב, נושא שהוא אחד ממוקדי העשייה של המשרד להגנת הסביבה. כפי שידוע לכם הממשלה קיבלה החלטה על יעדים להפחתת פליטות גזי חממה בשנים הבאות, הן באמצעות התייעלות אנרגטית והן באמצעות החדרת אנרגיות מתחדשות. ליעדים אלו התלוו תקציבים ואמצעים לקידום השקעות כלכליות בתחום. בנוסף, יחד עם ארגונים נוספים ומשרדי ממשלה נוספים המשרד שוקד על הכנת תוכנית אסטרטגית להיערכות ישראל לשינויי אקלים והיא תוצג בקרוב".
לאחר מכן התקיים פאנל לקראת ועידת פריז. שולי נזר, סמנכ"לית בכירה במשרד להגנת הסביבה, התייחסה גם היא לתחום צמצום פליטות גזי החממה. היא אמרה: "ברמה הבינלאומית עומד להיחתם הסכם פריז. צפוי הסכם שבו כל מדינה מתחייבת על יעד שמתאים לה. המטרה להיות שקופים כלפי העולם". היא הסבירה כי באו"ם יעבדו את הנתונים ויחזרו עם יעדים משלהם.
על המצב בישראל, אמרה נזר: "פליטות גזי החממה בישראל עולות, בניגוד ל-oecd שם הן יורדות. למה? האוכלוסייה אצלנו גדלה בקצב גדול יותר. לכן צריך לבדוק פליטות לנפש. בפליטות לנפש המצב טוב - 10.5 טון לנפש - נתון דומה לממוצע של ה-oecd. ב-2030 הפליטות לנפש בישראל יישארו אותו דבר, אבל ב-oecd זה יירד. זו בעיה של שימוש באנרגיה. ראינו שקצב הגידול בצריכת חשמל גבוה מהגידול באכולוסייה - שזה חוסר יעילות. המטרה שלנו היא לרדת ל-7.7 טון לנפש".
הוועידה השנתית של האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה תימשך גם בימים שלישי ורביעי והיא תתקיים באוניברסיטה העברית בירושלים.