תוכנית מעון ראש הממשלה יוצאת לדרך
הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה בירושלים החליטה על הפקדת תוכנית מעון רה"מ בקריית הלאום, בשטח של 33 דונם ובעלות מוערכת של 650 מיליון ש'
בצל המצב הביטחוני, החליטה אמש (ב') הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה במחוז ירושלים לאשר את הפקדת תוכנית "משרד ומעון ראש הממשלה " בקריית הלאום בבירה. כעת יוכל הציבור להגיש את התנגדויותיו לתוכנית במשך 60 יום. העלות המוערכת של הפרויקט, כפי שהתפרסמה השבוע, היא 650 מיליון שקל.
מעון רה"מ - השתלשלות העניינים:
- הממשלה אישרה 650 מיליון לבניית מעון רה"מ
- נתניהו ממהר לבטל את בניית מעון רה"מ
- מעון חדש לראש הממשלה - בנוסח הבית הלבן
השטח המיועד ממוקם בין הרחובות שדרות יצחק רבין, שדרות הנשיא השישי ורחוב העלייה, מצפון למשרד החוץ וממערב למשרד מבקר המדינה וחניון הלאום. מדובר במגרש של כ-33 דונם, המיועד לשימוש זה משנת 1993.
התכנון כולל קומפלקס המשלב בין משרד ראש הממשלה, על אגפיו השונים, והמעון הרשמי. במבנה המשרדים, המהווה את החלק הארי של התוכנית, מתוכננות שתי קשתות החובקות רחבת טקסים עגולה, ואילו המעון נמצא מצפון-מערב לו ומלווה אף הוא ברחבה מקורה המיועדת לאירוח.
צפו בהדמיות מעון רה"מ המתוכנן בירושלים
גובה הבינוי נע בין 5 עד 8 קומות, בדומה לבינוי העירוני המקיף אותו, והיקפי הבנייה עומדים על כ- 60 אלף מ"ר מעל פני הקרקע. הבנייה תתאפיין באלמנטים ירושלמים, ובהם אבן ירושלמית, פתחי אור טבעי וכדומה. המתחם מוקף בגדר בנויה לאורך שדרות רבין ושדרות הנשיא השישי, והפיתוח הנופי ברחובות הסובבים ילווה בשדרות עצים רחבי צמרת.
יו"ר הוועדה, דלית זילבר, הדגישה כי קידום הטיפול במגרש של משרד ראש הממשלה יאפשר, בין היתר, את המשך מימוש קריית הלאום כולה. לדבריה, קריית בן גוריון מיועדת לקלוט בתחומה מסה משמעותית של משרדי ממשלה ומוסדות שלטון, הפועלים כיום במקומות שונים בעיר ובמדינה.
עוד נמסר כי "הטיפול במגרש משרד ראש הממשלה מהווה נדבך חשוב בשלבי הביצוע של קריית הלאום כולה, בהיותו מאפשר את פינוי השטח המשמש כיום כמשרד ראש הממשלה ופיתוחו העתידי לטובת ציבור העובדים והמבקרים בקרית הממשלה". יצוין כי אדריכלית הפרויקט היא עדה כרמי מלמד.
ב-2013 נבחנה האפשרות להקים לתחייה את הפרויקט להקמת מעון רשמי חדש לראש הממשלה ב-650 מיליון שקל על פני 20 שנה, שנקרא אז פרויקט "הבית הלבן הישראלי" ולפני כן פרויקט "אלמוג".
הפרויקט אמנם בוטל ב-2009, אך לפני כשנתיים נבחנה האפשרות להחזירו לחיים. על פי ההצעה שהוגשה בשעתו, הייתה אמורה לקום ועדה ציבורית, בראשות שופט בית המשפט העליון בדימוס, שמטרתה הייתה לבחון את ההיבטים הכלכליים והביטחוניים של הקמת הקומפלקס.
פרויקט אלמוג המקורי, שתוכנן על ידי האדריכל רם כרמי, היה אמור להיות בעל מראה "חללי", עם משרדים ואולם כינוסים בשטח של כ-11 אלף מ"ר. מעון ראש הממשלה עצמו תוכנן לכלול שטח של כ-300 מ"ר. כיום ישנה הפרדה בין המעון שבשכונת רחביה למשרדי הממשלה בקריית הממשלה בירושלים. מטרת הקמת הקומפלקס הייתה לאחד ביניהם.
איך נראה מעונו של רה"מ כיום? מוזמנים לצפות