זוכה פרס הבּוּקר: מרלון ג'יימס מג'מייקה
ספרו של מרלון ג'יימס "A Brief History of Seven Killings" זיכה את הסופר הג'מייקני בפרס המאן-בוקר היוקרתי. מדובר ברומן פוליפוני שעוסק בהיסטוריה המודרנית של ג'מייקה, ובאירועים שקדמו לבחירות ב-1976
זוכה פרס המאן-בּוּקר לשנת 2015 הוא הסופר מרלון ג'יימס. הסופר הג'מייקני זכה בפרס היוקרתי על ספרו "A Brief History of Seven Killings". הוא גבר על חמשת המועמדים האחרים הסופיים לפרס המאן-בוקר היוקרתי: "Satin Island" מאת טום מקארתי, "A Spool of Blue Thread" מאת אן טיילר, "The Year of the Runaways" מאת סאנג'יב סהוטה, "A Little Life" מאת הניה יאנגיהרה, "The Fisherman" מאת צ'יגוזי אוביאומה.
ספרו של מרלו ג'יימס הוא רומן פוליפוני שעוסק בהיסטוריה המודרנית של ג'מייקה, ובאירועים שקדמו לבחירות למדינה ב-1976. עלילת הספר נפתחת בתקופה שקדמה לבחירות, ובה בוב מארלי היה אמור לנגן בקונצרט מוזיקלי חינם למען ג'מייקה, על מנת להקל על המתיחות הפוליטית בארצו. אך ביום הקונצרט, שבעה גברים ממערב קינגסטון הסתערו על ביתו עם תתי-מקלע. הזמר שרד את המאורע והופיע בקונצרט, אבל למחרת עזב את הארץ ולא חזר אליה למשך שנתיים.
האירוע המיתי הזה מסופר בספרו של ג'יימס בהשראת מסורת הסיפורים שבעל פה, על ידי פוליטיקאים, רוצחים, רוחות רפאים, סוחרי סמים, בלשים, עיתונאים, ואפילו על ידי סוחר הסמים של קית' ריצ'רדס. דרך העלילה רבת הדמויות, נבחנים נופיה הגיאוגרפיים והאנושיים של ג'מייקה, ומהם עולות שאלות חברתיות ואנושיות. ג'יימס בן ה-44 הוא הסופר הג'מייקני הראשון שזוכה בפרס.
בעקבות החלטת ועדת הפרס משנת 2013 שהבוקר יוענק לא רק לסופרים בעלי לאום בריטי, אלא לסופרים שכותבים בשפה האנגלית ושפרסמו ספר בבריטניה, רק שני מועמדים בריטיים הגיעו לרשימה הקצרה - מקארתי, וסהוטה. ההחלטה משנת 2013 עוררה סערה תקשורתית בשנה החולפת, בעקבות זכייתו אשתקד של הסופר האוסטרלי ריצ'ארד פלאנגן, שגבר על הסופר הבריטי הבריטי המפורסם האוורד ג'ייקובסון.
כך התעורר דיון מחודש בשאלה האם אירופה, ובריטניה בפרט, מיקדה במשך שנים באמצעות פרס הבוקר, את תשומת הלב העולמית לספרים אירופאים בלבד, והאם מפרסים ספרותיים חשובים, כגון הבוקר או הנובל, הודרו במשך שנים במכוון סופרים אמריקניים, ואחרים.
פרס המאן-בּוּקר מוענק מאז שנת 1968, ומעניק למחברו 50 אלף ליש"ט והכרה עולמית. מבין זוכי הפרס בעבר ניתן למצוא גם את הסופרים מרגרט אטווד, ג'וליאן בארנס ואיאן מקיואן.