שתף קטע נבחר
 
צילום: Index open

משחקים במטבח: גאדג'טים מנצחים

מחפשים לשדרג את הפינה הכי חשובה בבית? מירי צל דונטי עשתה לילות כימים בניסיון ללקט עבורכם את הפריטים הכי שווים שישדרגו את המטבח שלכם. ויש גם מתכון איטלקי לראגו כהלכתו

בכל אחד מאיתנו מסתתר ילד קטן שאוהב צעצועים. לי, למשל, יש פֶטִישׁ לגאדג'טים למטבח, ואני אוספת אביזרים כאלו מכל הסוגים. חלקם נקרו בדרכי בשוקי פשפשים, ואחרים בחנויות לאביזרי מטבח בארץ ומחוצה לה.

 

לצורך הכנת הכתבה הזו ליקטתי ובדקתי פטנטים וגאדג'טים מיוחדים. התמקדתי באביזרים מתקפלים, חוסכי מקום, המצאות ועיצובים ישראליים וגם אביזרים עם חידוש מפתיע.

  

1. KCOOK מבית KENWOOD

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הוא קוצץ, בוחש, מערבב, מבשל, מרתיח, מטגן ומאדה. נותר רק לבשל פסטה או להכין סלט, והארוחה מוכנה. בנוסף, ה-Kcook שומר על חום התבשיל אחרי הבישול.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

הכנתי בעזרתו את רוטב הבולנז (ראגו) שמשפחתי כל כך אוהבת; הוא קצץ את הירקות, הזהיב בשמן, ערבב עם הבשר ובישל. הבישול התרחש ללא צורך בהשגחה, והתוצאה היתה בהחלט משביעת רצון ומשביעה. או כמו שנאמר: "צדיק מלאכתו נעשית על ידי אחרים".

 

  • מחיר: 1,990 שקל
  • ניתן להשיג: בחנויות החשמל וברשתות מורשות.

 

ראגו איטלקי כהלכתו

הנה המתכון שהכנתי ב-Kcook. אני תמיד מכינה כמות גדולה, מקפיאה במנות ומפשירה במיקרו לפני הארוחה.

 

המצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

2-3 כפות שמן זית

3 גזרים, קצוצים גס

4-5 גבעולי סלרי, קצוצים גס

1/2 ק"ג בשר טחון איכותי

2 קופסאות שימורים של עגבניות מקולפות

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כוס יין מחוזק שרי או פורת (ניתן להחליף ביין אדום או לבן, או לוותר על היין)

2 כפות אורגנו יבש

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

1 כפית סוכר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. במחבת עמוקה מחממים את השמן.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והסלרי, ומבשלים מספר דקות. מוסיפים את הבשר, ומערבבים עד שהוא משנה את צבעו.
  3. יוצקים לתערובת את היין, ומבשלים עד שהוא מתאדה. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל, אורגנו ומערבבים.
  4. מוסיפים את העגבניות עם הנוזלים, שוברים את העגבניות עם כף ומערבבים.
  5. מביאים את התערובת לרתיחה, ומנמיכים לחום בינוני נמוך. מבשלים בלי מכסה כשעה וחצי-שעתיים. מערבבים מדי פעם.

 

2. מנגל נייד "ספייר" (Safire)

אוהבי הגריל ישמחו להכיר את ה"ספייר" - פטנט שהגיע אלינו מדרום אפריקה. מדובר בגריל קטן וקומפקטי, שצולה ללא ריח ועשן פחמים. ניתן להשתמש בו על שולחן האוכל בבית או במרפסת קטנה, ולקחת אותו בתיק הנשיאה לטיולים באחו ולחוף הים.

 

הוא מיועד לצליית בשר וירקות, להכנת פנקייק, ואפילו לאפיית לחם ופיצות. כשמגדילים את תא הצלייה בטבעת ההגבהה, ניתן לצלות בו אף נתחים גדולים כמו רוסטביף.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

חומר הבעירה שלו עשוי מקליפות קוקוס דחוס ידידותי לסביבה, שאינו פולט עשן וריח. כל גליל פחם שכזה בוער במשך כשעתיים וחצי, ומגיע לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס. אפשר להשתמש גם בפחם רגיל.

 

הצלייה עצמה נעשית על פלנצ'ה דו צדדית מצופה טפלון, או על אש גלויה. הגריל אינו מתלהט בדפנות, כך שאפשר לשנע אותו בעודו חם. הוא עשוי נירוסטה, ומתאים לשטיפה במדיח. הערכה הבסיסית כוללת את גוף הגריל, פלנצ'ה, רשת צלייה, מכסה כיפתי, ותיק נשיאה. ניתן לרכוש בנוסף גם טבעת הגבהה, ווק עם בסיס נחושת וגריל מסתובב.

 

  • מחיר: 850 שקל
  • ניתן להשיג: בסניפי COOK & BAKE, טיב טעם ובחנויות נבחרות ברחבי הארץ.  

 

3. מתקן לייבוש כלים מתקפל "אוקסו" (Oxo)

מתקן הכלים החדש של "אוקסו" מודולרי, וניתן לעשות בו שינויים בהתאם לצורך. כשמעמד הצלחות זקוף, הוא משמש לייבוש צלחות, כוסות וסכו"ם. כשמשכיבים אותו, ניתן להניח עליו סירים, מחבתות וקערות גדולות ומיכלי הסכו"ם מחוברים בצידיו. במגש ישנו חור קטן לניקוז המים ישירות לכיור, ובתום השימוש מקפלים ומכניסים אותו לאחסון.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: 339 שקל
  • ניתן להשיג: בחנויות אביזרי המטבח המובחרות.

 

4. מייבש חסה מתקפל "פרוגרסיב" (רוסולינג)

כמה פעמים חשבתם לרכוש מכשיר שבשתי דקות שוטף ומייבש עלי חסה ועשבי תיבול, אך וויתרתם כיוון שהוא הוא תופס המון מקום בארון? לפרוגרסיב פתרון מעולה - מייבש חסה מתקפל לאחסון קומפקטי. פטנט מעולה לאוהבי עלים ירוקים טריים.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: 119 שקל
  • ניתן להשיג: ב"ארקוס קאזה" ובחנויות כלי בית מובחרות.

 

5. משטח מתקפל לחימום סירים "הוט מט" (Hot Mat)

פלטה שתשמש לא רק את המגזר הדתי. רפי גבאי, בוגר בית הספר לעיצוב "בצלאל", הפך את פלטת השבת לאביזר הייטקי מעוצב, נוח וקומפקטי.

 

ה"הוט מט" מחולק לארבע פלטות - שתיים חמות ושתיים חמימות. בשל העיצוב הנאה והנוח המשטח הוא מתאים גם לאירוח וגם לשימוש יומיומי, כמובן. המכשיר מתקפל לאחסון במגירה. ה"הוט מט" כשר למהדרין.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: 449 שקלים

 

6. כיסוי אידוי "סיליקומרט" (Silikomart) וטיימר קליפ "אדג'" (Edg)

כיסוי הסיליקון של "סיליקומרט" מאפשר לאדים ולנוזלים להשתחרר במרכז הכיסוי ולא לגלוש לצדדים. כשמניחים עליו ירקות ומכסים במכסה, הוא משמש לאידוי. את הטיימר הקטן מהדקים על מכסה סיר או על הבגד, והוא יעדכן אתכם באמצעות צלצול כשהאוכל מוכן. קופסת הטיימר מסתובבת לנוחות הצפייה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: מכסה לאידוי - 99 שקל; קליפ טיימר - 49.90 שקל
  • ניתן להשיג: ב"ארקוס קאזה", בחנויות כלי בית מובחרות ובאתר - http://www.arcoscasa.co.il/

 

7. משפכים Stedi "מונקי ביזנס" ו-"אדג דזיין'" (Edge Design)

שני משפכים עם פטנט. "סטדי" של "מונקי ביזנס" הישראלי מתפקק על כל בקבוק סטנדרטי, ומשאיר את הידיים חופשיות למזיגה. משפך "אדג דזיין" הוא משפך רגיל, המותאם לפתח גדול כמו צנצנת סוכר ומסננת. הוא מתקפל וניתן להעבירו לאחסון.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: משפך סטדי - 39 שקל, להשיג ברשת ה"סוהו"; משפך אדג' - 29.90 שקל ב"ארקוס קאזה", בחנויות כלי בית מובחרות ובאתר - http://www.arcoscasa.co.il/

 

8. קולפן תירס "אוקסו" (Oxo) ומתקן לחמאה ופיזור מלח "ספרדו" (Spredo) "מונקי ביזנס"

ה"ספרדו" של "מונקי ביזנס" הוא אביזר קטן וחמוד, שמשמש למריחת חמאה ובזיקת מלח על קלח תירס. קולפן התירס "אוקסו" מסיר את גרעיני התירס מהקלח.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: קולפן תירס "אוקסו" - 59 שקל, להשיג בחנויות אביזרי מטבח מובחרות; מתקן "ספרדו" - 35 שקל, להשיג ברשת ה"סוהו".

 

9. מקצף, מברשת וכף/לקקן "אדג דזיין'" (Edge Design)

הכלים שלפניכם עשויים סיליקון, עמידים בחום של עד 250 מעלות ואינם סופגים ריחות וכתמים. כשמניחים אותם על משטח העבודה אחרי השימוש הם אינם מלכלכים, ואת המקצף עצמו ניתן להצמיד לדופן הקערה. כמו כן, למברשת ישנה שקערורית, שמשמשת לנוזל ההברשה וללקקן ולמברשת מגרעת אחיזה עם הבוהן והאצבע.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

  • מחיר: בין 39.90-29.90 שקל
  • ניתן להשיג: ב"ארקוס קאזה", בחנויות כלי בית מובחרות ובאתר - http://www.arcoscasa.co.il/

 

10. צ'ילי (Chili) לעשבי תיבול "אוטוטו"

החורף בפתח ועמו גם עונת המרקים. פטנט חדש שהמציאה חברת "אוטוטו" יאפשר לכם להכניס את עשבי התיבול ושאר התבלינים לכלי בצורת פלפל, מבלי שהם יתפזרו בתוך המרק. 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: 49 שקל
  • ניתן להשיג: ברשת "סוהו" ובחנויות העיצוב.  

 

11. קליפס לשקיות "פלג דזיין"

ארנק הקלץ' המודרני נכנס למטבח, כאשר הקליפס משמש להידוק הקצוות של השקיות שנפתחו.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

  • מחיר: 29 שקל 
  • ניתן להשיג: ברשת ה"סוהו"

 

12. Yolkpig מפריד חלמון וחלבון "פלג דזיין"

שוברים את הביצה לתוך קערה, יונקים את החלמון לפי החזיר ופולטים אותו בקערה נפרדת. עוד פטנט חמוד והומוריסטי להפרדת חלמון וחלבון של סטודיו לעיצוב "פלד דזיין".

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: 39 שקל
  • ניתן להשיג: ברשת ה"סוהו".

 

13. הופכן ומקפל חביתות "אוקסו" (Oxo)

ההופכן של "אוקסו" רחב וגמיש, דק ומעוגל בקצוות. מחליק בקלות תחת החביתה ומגיע לכל פינה. הוא עשוי סיליקון ועמיד בחום של 315 מעלות. פטנט מעולה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: 69 שקל
  • ניתן להשיג: בחנויות לאביזרי מטבח מובחרות.

 

ולסיום, מה הקשר בין עציץ פלפלים ופטנטים? בית "חישתיל", מגדלי עשבי התיבול, הפתיעו בהרכבת פלפלים על עץ. ל- Funtastick Pepper, עץ הפלפלים, שני זנים - "מדוזה" ו"קוניק", חריפים ומתוקים. ניתן לגדלם על אדן החלון, לנשנש ולהוסיף לסלט.  

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: 25 שקל
  • ניתן להשיג: במשתלות השונות.

 

מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.

 

לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל: mirizelldonati@gmail.com

 

לכל הכתבות של מירי צל דונטי   

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
לחובבי הגריל. מנגל נייד
צילום: דודו אזולאי
מומלצים