עם גז מדמיע בבית הספר בי-ם: "הילד לא ישן"
על רקע סוגיית האבטחה, נאלצים תלמידים, הורים ומורים בבירה להתמודד עם החשש מפיגועים. בבית הספר של הנער בן ה-13 שנפצע קשה מספרת תלמידה: "לא יצאתי מהבית. גם לא לקניון או לשכונה". ואיך מתמודדים עם המצב בגן המעורב בגבעה הצרפתית?
בבית הספר על שם טדי קולק בפסגת זאב, שבו לומד הנער בן ה-13 שנפצע קשה ביום שני בפיגוע הדקירה בעת שנסע על אופניו, מנסים התלמידים, ההורים והמורים לחזור לשגרה. הבוקר (ד') העידו ההורים שילדיהם שואלים ללא הפסק על המקרה ומפחדים לצעוד לבדם לבית הספר. רבים מהם סיפרו ל-ynet שהגיעו חמושים בגז פלפל. "שקלתי להשאיר את הילדה בבית עד שיעבור זעם", הודתה אחת האימהות.
אימא לתלמיד כיתה ח' סיפרה: "הילד מת מפחד ולא ישן בלילות. הוא כל הזמן מדבר על החבר שלו שנפצע".
עדן אילוז, תלמידת כיתה י', סיפרה: "אתמול לא הלכתי לבית הספר כי אני מתה מפחד. ילדים מפחדים לצאת מהבית. גם לא לקניון ולא להסתובב בשכונה. אני מרגישה שאימא שלי יותר לחוצה ממני. הבוקר היא לא רצתה שאבוא ללימודים, אבל לא רציתי להפסיד חומר. בגלל האירועים אני מסתובבת עם גז מדמיע ביד. ככה גם כל החברות והחברים שלי".
אילן אזולאי, אב לשני תלמידים בכיתות ט' ו-ז', הוסיף: "במקום לצאת לעבודה בבוקר לוקחים את הילדים לבית הספר. עד לגל הטרור הייתי מוריד אותם בתחנת הדלק ומשם הם היו צועדים לבד. אבל עכשיו אין סיכוי שהם ילכו לבד. זה המצב, לחוץ. הילדים כל הזמן מדברים על מה שקורה".
מאז החל גל הטרור עוסקת מערכת החינוך הירושלמית פחות בחומר לימוד ויותר בסוגיית האבטחה והשמירה. הבוקר, לאחר לחצים רבים, הוצב בכניסה לגן "האצ"ל" בגבעה הצרפתית פקח עירייה חמוש בנשק במקום מאבטח. אבל לשער האלקטרוני במקום רצון משל עצמו: פעם ננעל ופעם לא. "רק עכשיו התחלף הדיסקט", אמר אלי רוזנפלד, אב לילד בגן. "צריך להתעורר ולספק אבטחה קבועה לאורך זמן".
מהסיפור שהוא מספר ניתן להבין עד כמה החיים בשכונת קו תפר מורכבים: "יש אוכלוסייה ערבית שגרה כאן ויש ילדים ערבים בגן. ההורים שלהם היו הכי מודאגים כי הם רואים רשתות ערביות וחיים בתוך עמם. כבר בקיץ הם באו ואמרו: 'קורה משהו, תביאו מאבטח'. רק לנו לקח זמן עד שנופל האסימון".
אנה פורר הביאה הבוקר את בנה אבשלום לגן בחשש גדול. "אני מאוד חוששת להביא אותו כי האזור הזה לא בטוח בשום צורה", היא אומרת. "מצד שני, חייבים לשמור על השגרה. אבל עדיין, ההליכה לגן אפילו מפחידה".
- הילד מרגיש מה שקורה?
"הוא מתחיל להבין, אני חושבת. הוא שואל על כל מיני דברים כמו 'מה זה פיגוע' ו'מה זה דריסה'. אני מסבירה לו לפי הרמה שלו. אני לא מסתירה אבל אני גם לא גורמת לו להיסטריה ופחדים. מנסה, יותר נכון".
מעיריית ירושלים נמסר: "אין כל בעיית תקציב. ראש העיר פועל כל העת להגברת מערך האבטחה במוסדות החינוך וגיוס מאבטחים נוספים. עד שיגויסו מאבטחים נוספים, ראש העיר הנחה להציב פקחים עירוניים בגנים אלה. קציני הביטחון תדרכו את הפקחים ומסייעים להם בביצוע משימתם. בנוסף, העירייה הקימה יחידת אופנוענים ייחודית לשכונות קו התפר שייתנו מענה מהיר ואיכותי לאבטחת מוסדות החינוך וגני הילדים".