25 החברות הטובות לעובדים: מי ברשימה?
גוגל מופיעה גם השנה בראש רשימת 25 החברות הידידותיות ביותר לעובדים שלהן של מגזין פורצ'ן, ועוקפת את מיקרוסופט, אמריקן אקספרס ו-H&M. לימודים בחינם, תכנית שגרירים וקרן תרומות - כיצד מצ'פרים התאגידים הגדולים בעולם את העובדים שלהם?
חברת גוגל ממשיכה להוביל את רשימת 25 החברות הכי ידידותיות לעובדים של מגזין פורצ'ן. לראשונה נוספות אליה ברשימה החברות Cadence, חברת הטכנולוגיה האמריקאית לייצור שבבים, אשר נכנסה למקום ה-21, ורשת האופנה H&M אשר נכנסה למקום ה-24.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
גוגל מובילה את הרשימה זו השנה השלישית ברציפות, עם 56,040 עובדים בכל העולם. ענקית הטכנולוגיה ידועה בפינוקים ובהטבות שלה, אך מעבר לכך, מקיימת גם תרבות ארגונית המתבססת על מערכות יחסים מבוססות דאגה, אוטונומיה לעובד ושכנוע עמוד בקרב העובדים על כך שהם עושים היסטוריה, כך על פי העדויות שנאספו לטובת הדירוג.
במקום השני נמצאת SAS, יצרנית תכנות ניתוח המידע מארצות הברית, אשר עמדה במקום הראשון עד שהודחה בשנת 2012 ע"י גוגל. 13,741 העובדים עברו בקיץ "קיץ חברתי", בעקבות בקשה מצד עובדים של החברה בגרמניה, עם הכשרות לשימוש ברשתות חברתיות, שהובילו לשיפור באינטראקציה של העובדים עם הציבור. העובדים אוהבים גם את האתר הפנימי של החברה, המכונה The Hub, המציע ידע מקצועי, רכילות, דיונים, הזדמנויות לפגישה עם קולגות ועוד.
במקום ה-5 נמצאת חברת התקשורת הספרדית טלפוניקה, על 123,700 עובדיה בכל העולם. רק לאחרונה השיקה החברה קמפיין בשם "Be More" המפציר בעובדים "לחקור, לשבש את הקיים ולספק סחורה", על רקע הניסיון של החברה להפוך מספקית שירות לשותפה הצופה את צרכי הלקוחות. בארגנטינה, למשל, קבוצת עובדים המכונה "הבישופים" אחראית על הפצת בשורת החדשנות באמצעות סדנאות ושבוע חדשנות.
חוזרת לרשימה: מיקרוסופט במקום ה-7
אל המקום ה-7 מגיעה מיקרוסופט, ענקית הטכנולוגיה האמריקאית, לאחר שלא הופיעה ברשימה בשנה שעברה. החברה מנסה להנחיל אצל 128,000 עובדיה ערכים כגון אמון, אוטונומיה ושיתוף פעולה. לדוגמה, החברה הרחיבה את אפשרות העבודה מהבית. בשנה שעברה הפסיקה מיקרוסופט להעריך את העובדים לפי ביצועים, והקריטריונים המרכזיים נכון לעכשיו הם תוצאות והשפעה עסקית, תרומה להצלחה של האחרים, והמידה בה התוצאות שלהם נבנות על עבודתם של אחרים.
באמריקן אקספרס, שהגיעה למקום ה-10, מקפידים על שיתוף העובדים - כפי שניתן לראות בטקס לזכרו של מנהל החברה המנוח אד גיליגן, בו התאספו אלפי עובדים לבית האופרה מטרופוליטן בניו יורק. הטקס שודר בשידור חי גם למשרדים, מארצות הברית ועד סידני, אוסטרליה.
למקום ה-20 ברשימה הגיעה חברת Mars, עם 74,141 עובדים, אשר מייצרים ממתקים כמו סניקרס, מסטיק Hubba Bubba ו-M&M. לחברה תכנית צדקה אשר מיטיבה עם העובדים וארגונים חברתיים גם יחד. תכנית השגרירים של Mars שולחת עובדים על פי המיומנויות המקצועיות שלהם לסייע לארגונים מסביב לעולם, בדרכים התואמות ליעדים העסקיים של החברה. לדוגמה, עובדים הצטרפו לפורום הקהילתי לבריאות הפה בשיקגו, אשר עובד למען צמצום הפערים ברמת הבריאות בין תושבי העיר, וליוזמה הבינלאומית בשוק הקקאו, שמנסה לשפר את תנאי ההעסקה במערב אפריקה.
עוד שמות מעניינים ברשימה - הבנק הספרדיBBVA שמופיע במקום ה-8, חברת הייצור החקלאי מונסנטו במקום ה-9, חברת המלונות מאריוט במקום ה-11, חברת Autodesk במקום ה-14, ענקית ציוד הטכנולוגיה סיסקו במקום ה-15 ורשת האופנה H&M במקום ה-24.
כיצד בוצע הדירוג?
על מנת להופיע ברשימה העולמית של "חברות שהכי כיף לעבוד בהן", החברה צריכה להיות ברשימת המובילות ב-5 מדינות לכל הפחות, ולהעסיק יותר מ-5,000 עובדים ברחבי העולם, אשר 40% מהם מחוץ למדינת הבסיס. נקודות בונוס הוענקו על פי מספר המדינות בהן פועלת החברה.
הדירוג לשנת 2015 סקר כ-3.9 מיליון עובדים ביותר מ-6,600 חברות שהשתתפו בתחרויות "החברה שהכי כיף לעבוד בה", מסוף שנת 2014 ועד אמצע 2015, ב-51 מדינות. החברות שנסקרו מעסיקות יותר מ-12 מיליון עובדים בכל העולם, מה שהופך את המחקר השנתי לגדול מסוגו. החברות המשתתפות היו צריכות להירשם לתחרות ולעמוד בתנאי סף. הערכת התרבות הארגונית של החברות מבוססת בשני שליש על תגובות העובדים, ושליש על בחינת המדיניות והפרקטיקה של החברה.
עוד בערוץ הכלכלה: מחפשים עבודה? צפו בסקירת הדרושים של אולפן ynet: