שתף קטע נבחר

 

יהודים במזרח י-ם: "לא מופתעים מגל הטרור"

תושבי השכונות היהודיות באזור הנפיץ ביותר מעידים על הסתה ערבית קשה ולא מתרגשים מהמצב כי הם "בנויים לרמת המתח". עם זאת הם טוענים כי סגר על השכונות הערביות הוא טעות: "המשמעות - חלוקת ירושלים"

שכונה יהודית בתוך שכונה ערבית. נוף ציון (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
שכונה יהודית בתוך שכונה ערבית. נוף ציון(צילום: עמית שאבי)

"אם פרסומת של 20 שניות יכולה למכור משקה, אז תחשוב מה הסתה של כמה שנים יכולה לעשות לילד". כך אמרו אתמול (ד') תושבי השכונות היהודיות במזרח ירושלים, שלא מופתעים מגל הטרור הקשה בעיר ובמדינה כולה בתקופה האחרונה. התושבים הסבירו כי הם גם לא מופתעים מאופי המפגע הבודד ואפילו לא מגילם הצעיר של רבים מהמחבלים, והוסיפו: "כתר על מזרח העיר פירושו חלוקתה – ואנחנו מתנגדים".

 

בשכונת נוף ציון, שנמצאת ממש בתוך שכונת ג'בל מוכבר, גרות כ-50 משפחות בכמה בניינים חדשים, והרוב בשכירות. "הקבלן בנה פה בגלל הנוף המיוחד וחשב לשווק לתושבי חוץ, אבל יצא שאנחנו אלה שהגענו לכאן", סיפרה מיכל צמח, המתגוררת בשכונה עם בעלה וילדיה. את הכביש המוביל לשכונה מעטרים כוחות צבא ומשטרה שהוצבו בכל הכניסות והיציאות של הכפר. חלק מהיציאות נסגרו הרמטית ובחלק אחר מותרת הכניסה והיציאה לאחר בידוק, או כפי שזה נקרא בשפה הצבאית – "מחסום נושם".

מחסומים "נושמים" לצד מחסומים הרמטיים בשכונת הר נוף הסמוכה לג'בל מוכבר (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
מחסומים "נושמים" לצד מחסומים הרמטיים בשכונת הר נוף הסמוכה לג'בל מוכבר(צילום: עמית שאבי)

 (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
(צילום: עמית שאבי)
 

אירועי התקופה האחרונה לא הפתיעו את התושבים היהודיים של האזור, אך גם לא הקפיצו את רמת החיכוך. "צריך להבין שאנחנו חיים כאן בחיכוך גבוה כל הזמן, ולכן אנחנו מתורגלים ואין אצלנו עליית מדרגה", הסבירה צמח. "את השער לרחבת החנייה צריך לפתוח כמה מטרים לפני שמגיעים כדי שבטעות לא נישאר סטטיים באמצע השכונה, למשל. אני יודעת שבימים האלו הילדים שלי כבר לא יכולים להזמין חברים כי מאוד מתוח", הסיפה.

 

הרב יונתן אלרן, המתגורר גם הוא בשכונה, הבהיר את מה שתושבי האזור הבינו כבר מזמן, לטענתם. "כל לילה אני הולך לישון ואני שומע בדרשות של הרמקולים, 'יהוד, אללה, אישראיל, נתניהו'... אלו מילים שלא נאמרות בדרשה של פרשת שבוע, אלא בנאום הסתה מתוזמן ומתוכנן, גם בגנים, וגם ברשתות החברתיות. הילדים כאן עוברים מכבש הסתה. אנחנו שומעים כאן יריות כבר שנים, אבל אף אחד לא נכנס לכאן", הסביר הרב אלרן.

שכונת מעלה הזיתים בראס אל-עמוד (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
שכונת מעלה הזיתים בראס אל-עמוד(צילום: עמית שאבי)

 (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
(צילום: עמית שאבי)

ישי פליישר: "נלחמים על אחדותה של ירושלים" (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
ישי פליישר: "נלחמים על אחדותה של ירושלים"(צילום: עמית שאבי)
 

 

מעלה הזיתים היא שכונה יהודית נוספת במזרח העיר, והיא סמוכה לשכונת ראס אל-עמוד. הכניסה אל השכונה מאובטחת לחלוטין וניתן להיכנס רק על-פי שם משפחה מזהה. בתקופה האחרונה ספגה השכונה עשרות בקבוקי תבערה ואבנים לעבר הבתים. "אנחנו בנויים לרמת המתח הזו, לכן הטרור בירושלים לא נראה לנו מאיים", אמר תושב השכונה ישי פליישר. "הרוב כאן חמושים, יש נוהלי בדיקה ומידור מסודרים. המתח בשיא אבל בינתיים שקט".

 

פליישר הסביר באופן מפתיע למה הוא דווקא נגד הסגר על השכונות הערביות באזור: "אנחנו פה כי אנחנו נלחמים על אחדותה של ירושלים. זהו ערך עליון. אסור להתייחס לירושלים כאל עיר מחולקת. אבל אם יעשו כאן סגר או כתר, משמעות הדבר היא חלוקת העיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
שכונת מעלה הזיתים
צילום: עמית שאבי
מומלצים